Znajomy przerabia licznik w taki o to właśnie sposób, można sobie wybrać w którym miejscu wskazówka ma zmienić kolor. Ja u siebie również będę robił takie coś (znaczy On mi to zrobi)
Tyle, że wskazówka podświetlona na bursztynowo lub biało i będzie wyglądać następująco:
Obrotomierz: wskazówka czerwona po przekroczeniu max momentu obrotowego.
Temp.:Przekroczenie 2mm od środka na czerwono.
Paliwo:rezerwa na czerwono
Co o tym sądzicie??
Jeśli ktoś jest zainteresowany taką przeróbką to kontakt do kolegi na GG 3177695
Wygląda to całkiem nieźle chociaż wolałbym żeby wskazówki nie były cały czas podświetlane tylko w momencie przejścia w krytyczną pozycję - ale pomysł bardzo ciekawy.
Pewnie nie zdradzisz jak to jest zrobione
Wygląda to całkiem nieźle chociaż wolałbym żeby wskazówki nie były cały czas podświetlane tylko w momencie przejścia w krytyczną pozycję - ale pomysł bardzo ciekawy.
Wiesz ja sam nie wiem jak to jest zrobione, jakbym wiedział sam bym sobie to zrobił, a wskazówka może być tak zrobiona że będzie się świecić dopiero w krytycznym momencie
Eee przesadzacie, gdyby zegary były normalnie tak jak są (mówię o e30) a w momencie osiągnięcia granicznych obrotów, temperatury czy niskiego poziomu paliwa robiła się czerwona to mogłoby to całkiem przyzwoicie wyglądać.
Może być również tak, że podświetlenie będzie seryjne, a w punkcie krytycznym zmienia kolor. Cena ok 50zł-zależna od konfiguracji więc może być więcej lub mniej
fajnie wygląda i patent też fajny ,al za bardzo razi mnie ten niebieski...zbyt kocham bursztyn w e30...
Ale wiesz niebieski to na pokaz, to licznik demonstracyjny
Możesz mieć dowolny kolor, nawet bursztynowy i w punkcie krytycznym zmienia sie na czerwono Już się nie mogę doczekać jak będę miał to zrobione, jutro albo dziś zawożę licznik do niego
Wysłany: 2009-01-07, 19:27
z gadania co do czego pasuje nie ma sensu bo każdy temat schodzi na ten tor.
wracając do tematu zapytaj sie tego typa czy da radę zrobić białe podświetlanie zegarów i czerwoną wskazówkę
Fajny bajer. Ciekawe jak wpływa na zmęczenie wzroku podczas długiej trasy w nocy...
bez obrazy ale wg mnie takie coś pasuje do calibry ale nie do BMW
Widzialem to, juz dawno .... powiem szczerze ... ze nie widze tego jakos za bardzo odciaga uwage , jak bym mial huonde albo calibre to bym pewnie z takim czyms latał tam to jeden <cenzura> co sie wsadzi :d byle byy swieciło sie i blyszczało ... nie widze tego w bawarce.
[ Dodano: 2009-01-07, 19:36 ]
kafarek napisał/a:
A pomysł ciekawy, choć zaprezentowany film jak rodem z Neon Calibry
pomysl ciekawy zgodze sie .. jednak to wykonanie .. tragiczne ..
Ostatnio zmieniony przez marekfl 2009-01-07, 19:34, w całości zmieniany 1 raz
wszystko ok tylko chyba wskazowki za mocno swieca......
ja w poprzednim pojezdzie przerobilem podswietlenie dechy na uv a orginalnie wszystko bylo zielone
i nie mowmy tu jaki to samochod
Ostatnio zmieniony przez gregor 2009-11-19, 10:12, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 2010-01-04, 17:14
generalnie myślę, że można pomysł wykorzystać ale może trochę inaczej, może trochę bardziej jak na BMW przystało... ja bym pomyślał nad zasadą coś ala w ///M ... nie wiem czy wykonalne.. ale już dużo bardziej bym wolał żeby wskazówki zmieniały kolor w raz z temperaturą silnika niż z obrotami.. (białe silnik zimny, zielone 40 stopni więcej, pomarańczowe 40 stopni więcej, czerwone temperatura właściwa do jazdy bokiem z kolorami totalnie przykładowo..
_________________ Sex jest jak BMW... Radość z jazdy...