BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E30 324D po przekładce silnika nie działa elektryka szyb
Autor Wiadomo
maruniaTM 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Sty 2009
Skd: Tomaszów Mazowiecki
Wysany: 2009-01-10, 00:32   E30 324D po przekładce silnika nie działa elektryka szyb

Kupiłem e30 324 TD z 89r z uszkodzonym silnikiem(głowica po kilku remontach).Wiedziałem że silnik jest do wymiany miałem w planach włożyć 1.9 Citroena ale w końcu wyszukałem przez przypadek e30 324D z Holandi automat.Przełożyłem motor ze skrzynią wszystko jest ok ale...podłączam szyby a one nie działają,co mam z tym zrobić?Nie działają także postojówki z przodu,spryskiwacze szyb.To pierdoły ale siedzicie długo w beemkach więc może coś mi podpowiecie.A przy okazji mam Bmw bez silnika na części :-)
pozdrawiam wzzystkich jestem tu nowy

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2009-01-10, 13:29   

puszka bezpieczników, od tego zacznij,przkeaźniki i reszta

maruniaTM 

Doczy: 10 Sty 2009
Skd: Tomaszów Mazowiecki
Wysany: 2009-01-10, 20:05   

to już zrobiłem od razu bezpieczniki ok,przekażniki przełożyłem z drugiej beemki i to samo

crazy r. 

Doczy: 19 Lut 2009
Skd: kraków
Wysany: 2009-02-19, 20:29   

sprawdź czy na drzwiach masz takie korbki...
jak są to... włożyłeś silnik nie do tego auta co trzeba ... :D a tak na poważnie to musisz szukać zaginionych prądów. tzn. kup sobie "próbówkę" 12Volt i zacznij szukać czy napięcie dochodzi do żarówek, silniczków szyb i silniczków spryskiwaczy.
sprawdzaj i plus i minus.
tzn. włącz pozycję,wyciągnij żarówkę z oprawki,podepnij jednym końcem próbówkę do minusa akumulatora a drugim do jednego ze styków w oprawce żarówki.

-jeśli nie zaświeci próbówka podłącz do drugiego-jeśli nadal nie świeci to na kablu żarówki nie masz + i musisz szukać dalej po kablach które doprowadzą cię do skrzynki bezp.

(w skrzynce mogą być np. zaśniedziałe styki-elektrosol pomoże (taki spraj do elektryki)) a dalej ze skrzynki do konkretnego wlącznika

posprawdzaj sobie dokładnie czy podczas wkładania silnika nie są poszarpane jakieś kable, pozostałe układy sprawdzaj podobnie, dobrze by było gdybyś dysponował schematami-to dużo ułatwia :)

pozdrawiam i powodzenia

p.s. jakieś przekaźniki siedzą też pod kierownicą...

kemot324 

Pomg: 7 razy
Doczy: 09 Kwi 2006
Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2009-02-19, 21:50   

Podejrzewam że masz coś nie tak z przewodem czarno-żółtym idącym do rozrusznika. Jest on podłączony do elektromagnesu rozrusznika, w stanie spoczynku rozrusznika płynie przez niego minus na przekaźniki do skrzynki bezpiecznikowej (K5 i K7).

BMW Klub Podbeskidzie

daszek 

Doczy: 17 Lut 2008
Skd: warszawa
Wysany: 2009-02-24, 18:00   

apropo przekladek silnika. mam problem bo padl mi silnik m50 b20 i wlozylem m50 b25 wszystko dziala oprucz jednej rzeczy temperatury silnika. byl wymieniany czujnik od temperatury ale nic nie dalo kupilem zegary ale tez nic nie dalo czy mozecie pomuc??

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: