Wysany: 2009-01-18, 15:27 problem z pradami znikaja ...
Witam. Mam problem z elektrycznością swojej e30. A więc tak samochód jest odpalony chodzi ładnie i nagle zaczynają mu spadać obroty i gaśnie i później nie mogę go odpalić w ogóle nie chce zakręcić. Tylko dopiero jak go pchnę to zapali i później już normalnie wszystko. Miał już tak ktoś ?
. . .a najpierw odpal furę bez przepływki ( tzn wyciągnij wtyczkę), zobacz jak będzie chodzić. Potem odepnij aku, podepnij przepływkę i podepnij aku, i obserwuj reakcję. Napisz co sie działo.
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
później nie mogę go odpalić w ogóle nie chce zakręcić.
miałem dokładnie to samo w e34. chodziła normalnie a jak postała trochę to w ogóle nie chciał zakręcić rozrusznik. wystarczyło lekko pchnąć i odpalała bez problemu i chodziła normalnie. przyczyną były zaśniedziałe klemy przy akumulatorze. sprawdź jeszcze przewód od masy (połączenie silnika z budą)
Czego nie rozumiesz? Odpinasz wtyczke, próba odpalenia - bedzie chodził źle, ale chodził. Sprawdzisz czy gaśnie po tych kilku sek. czy nie . . . zresztą jak widać wyżej, przyczyna może być zupełnie błacha.
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Pomg: 5 razy Doczy: 06 Mar 2007 Skd: Essen (Rzesza)
Wysany: 2009-01-19, 16:58
Widze ze kolega niezbyt obyty z mechanika wiec prosze bardzo...ponizej przykladowy obrazek - tam gdzie jest strzalka sciagasz wtyczke (jezeli masz 4 garowke wtyczka moze byc okragla)
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
....i znow powrot do m52b28
Zycie jest zbyt krotkie zeby jezdzic Dieslem
nie mam 4 garowki. i jeszcze mam jedno zapytanko. W trakcie jazdy znikaja mi swiatla radio sie wylancza nawiew nie dziala nic nie dziala a samochod chodzi dalej
_________________ Kupie wtryski do m20b20 / m20b25
Pomg: 5 razy Doczy: 06 Mar 2007 Skd: Essen (Rzesza)
Wysany: 2009-01-20, 17:33
to na piewszy ogien sprawdz alternator - moze regulator napiecia umarl...
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
....i znow powrot do m52b28
Zycie jest zbyt krotkie zeby jezdzic Dieslem