a mi dokładnie o to chodzi auta nie bede urzywał na codzien zeby jechac do pracy i pokazac ze mam jakies tam auto, tylko do ostrej jazdy gdzie potrezban jest moc .
TAKIE recenzje na stronie tunigowej
tak wogóle co to za strona bo cos niekumam
najpierw przeczytałem REDAKCJE
potem WSTĘP
jaszce tylko ksiega gosci
BAY BAY
_________________ ogar 205 klub polska
Ostatnio zmieniony przez IPLO 2009-01-21, 17:35, w caoci zmieniany 2 razy
Pomg: 2 razy Doczy: 15 Sty 2009 Skd: Mielno(Koszalin)
Wysany: 2009-01-21, 17:54
chemik211 napisa/a:
To odpowiedzcie mi dlaczego w e34 m30b35 silniku na początku produkcji było koło jednomasowe 10kg,a w 1989 wsadzali dwumasa waga 14kg,
To prawda 10kg kolo zamachowe jednolite a 14kg to dwumasa
Dlaczego zamiana sprzegiel?
-dwumasowe kolo zamachowe(14kg)do tłumienia drgan skrętnych występujących na wale z racji pracy kolejnych wykorbień na różnych (zmiennych) odcinkach wału które w wyniku nakładania sie na siebie mogą doprowadzic do lokalnych wysokich naprężeń i w efekcie pęknieć wału.
-oni wiedzieli co robili
-zyskali moment,ale za to wolniej silnik wskakuje na wysokie obroty
minusy?
-sprzeglo bardziej narazone na zuzycia
-wysluzone kolo zamachowe dwumasowe potrafi chalasowac na wolnych obrotach i przy zapalaniu badz gaszeniu silnika.
Poza tym te dwa sprzegla z jednolitym( 10) i dwumasa sie roznily tzn tarcza itp.
Ogolnie temat rzeka mozna by wiele pisac
Mysle ze to pomoze
_________________ Do kultowej jazdy e32 735i,a do zabaw po mieście e30 m50b25
Co do pęknięć wału nie masz racji,i większego momentu obrotowego,silniki z jednomasem mają taki sam moment jak z dwu masem a nawet większy, a co do dwu masa to tak tylko zapytałem czy ktoś zna historię ,dwu mas jako pierwsza firma zastosowało bmw zleciło to luk-owi ,miało na celu wydłużenie żywotności sprzęgła,minusem jest to że silnik gorzej się wkręca,i ze po latach dwu mas się tłucze,
_________________ Bandyci Mogą Wszystko
[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja [/move]