Wysany: 2009-01-27, 09:11 brak cisnienia oleju m20
problem mianowicie taki.
silnik dzwon dostał gaz wywaliło uszczelke magiki zdjeły głowice i stąło bez oleju i korka spostowego w misce przez grudzień.
złozyłem z koleszką wszystko tip top
palimy lampka nie gasnie
czujnik dobry
hmmmm
zakrecilismy nawet nie idzie olej na czujnik
zwalamy miske, w pompie na sitku szlam.
pompa zmieniona.
składamy dalej brak cisnienia.
w miedzy czasie usunelismy aprat zapłonowy i zastąpiony został trybikiem etc.
patyk nie wypadł itp
przy zakładaniu drugiej pompy dokładnie sprawdzane czy patyk trybik wszystko jest ok.
pompa lezała na regale w garazu z poł roku, była mokra w oleju więc raczej nie ma prawa nic sie je stac??
podobno zaworek upuszczajcy cisnienie mogł sie zaciąć i puszcza cały czas olej w miskie. czy ktos sie z tym spotkał??
raczej nie jest realne zeby kanały olejowe były zapchane, bo cisnienie oleju powinno przepchnąć szlam to raz, a dwa przed składaniem wszystko było przedmuchane kompresorem.
czy jak by były wywalone panewki to moze tam ginąć ciśnienie??
prosze nie komentowac krecenia bez cisnienia, wiem ze tak nie można, tak wyszło, decyja odgórna...
pomysłów nam brak... a podmieniac juz nie ma co tlyko ten zaworek, za wiele walczyc kombinowac juz tez nie moge bo w końcu nie bedzie co składac od tego krecenia bez cisnienia....
kilka wieczorów w garazu troche hajsu nerwów na darmo.... rece opadaja
CZY KTOŚ MA JAKIS POMYSŁ GDZIE GINIE TO CIŚNIENIE??
Spróbuj popuścić filtr oleju i odpalić , może być tak że się zapowietrzyło.
Przynajmniej u mnie przy wymianie pompy tak się stało.Możesz też sprawdzić czujnik oleju.
no własnie chodzi o to ze ja tego nie rozbierałem tylko składałem a sami wiecie jak to jest po kims robic.... dlatego te panewki mi do głowy przyszły czy np pompa nie staneła przed zdjeciem czapki i nie przyrżneli...
no ale chyba Cypisek będziesz miał racje nic innego juz chyba nie moze byc przyczyną....
o czujniku pisałem. nie ma w ogole na nim oleju w ogole go nie bierze z miski. po spuszczeniu był nowym
Opisywałem kilka razy problem filtrów a raczej pro ekologicznych technologii w filtrach i kłopotach związanych z ciśnieniem oleju po zmianie filtra i oleju - Odpuść filtr i na sekundkę odpal silnik olej siknie zpod filtra dokręć go i pal znowu silnik - ciśnienie będzie.
Dokładnie te objawy o których mówił mi Cypisek w naszej rozmowie. filt filtrona nie puscił oleju nawet nie dało sie go napełnić olejem... filtr knecht'a i działa bez problemu.
Po poluzowaniu filtra etc nic sie nie zminiło po wykreceniu poleciał olej dało to znaki zycia i załozylismy drugi filtr
mimo że silnik chodził troche bez oleju to cisnienie na 1 i 6 cylindrze to ponad 10 a na 2 3 4 5 po 11 nawet z hakiem