BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
POMPA PALIWA..... PADLA :((( ??
Autor Wiadomo
GLOWA 

Doczy: 05 Lis 2004
Skd: ZIELONKA K WAWY
Wysany: 2005-02-03, 02:46   POMPA PALIWA..... PADLA :((( ??

:( TAK JAK W TEMACIE :(

CZY DA SIE NAPRAWIC POMPE PALIWA??
JAK TAK TO JAK??

WNISKUJE ZE TO POMPA...PONIEWAZ NIE SLYCHAC JEJ PRZY PRZEKRECENIU KLUCZYKA NA ZAPLON (CO W MOIM PRZYPADKU BYLO SLYSZALNE PRZEZ JAKIES 2-5s)WSZYSTIE KONTORLKI OK!NIE WAZNE CZY PEDAL GAZU DUSILEM CZY NIE ZADNEJ ROZNICY W ZACHOWANIU!POZATYM MIALEM DZIS PRZEZ CALY DZIEN PROBLEM Z JEJ ZAPALENIEN NIE WAZNE CZY SILNIK ZIMNY CZY CIEPLY TO AKURAT STALO SIE PO POSTOJU OK 20min, TAKZE NIE MA MOWY O ZAMARZNIECIU PALIWA!
W MOMENCIE JAK DOLALEM PALIWA(MYSLALEM ZE NIE MA A BYLO..) TO SILNIK ZAKASAL I CISZA MOGLEM KRECIC I KRECIC I NIC :( NIE CZUC BYLO BENZYNY W KOMORZE SILNIKA JAK TO SIE DZIEJE GDY SILNIK SIE ZALEWA,ISKRA TEZ BYLA SPRAWDZALEM!!!
WIEC NA HOL I DO GARAZU TAM WYJALEM JA (U MNIE ZAMONTOWANA JEST POD SIEDZENIEM PASAZERA Z PRAWEJ STRONY, WYGLADA OK)ALE CZY DZIALA??NIE WIEM:(

:D :D WIELKA PROSBA GDYBY MOGL KTOS DO MNIE PODJECHAC(TO NAPRAWDE MALO CZASU ZAJMIE) W CELU SPRAWDZENIA SWOJEJ POMPY U MNIE BY SIE UPEWNIC CZY TO NA PEWNO TO BYLBYM WDZIECZNY :D :D NA PEWNO JAKOS SIE ODWDZIECZE :D :D

JAK NIE TO MOZE KTOS MA POMYSL OD CZEGO MOZE PASOWAC LUB GDZIE KUPIC TANIO UZYWANA NO CHYBA ZE KTOS MA TO CHETNIE KUPIE:)

PZD:)
JEST
E46 Compact 320d
Ostatnio zmieniony przez GLOWA 2005-02-03, 05:16, w caoci zmieniany 1 raz  

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-02-03, 04:01   

Przygladalem sie dokladnie mojej starej pompie i wyglada na to ze jest nierozbieralna.

sancho

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: WZ wśćiekły zapierdalacz
Wysany: 2005-02-03, 08:56   

jak masz ją zdemontowaną to podłącz zasilanie na "krótko" i bęziesz miał pewność czy działa czy padła
jaby co mam nową pompę ale od tds-a więc chyba nie pasuje jak masz możliwość wrzuć fotkę to porównam

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2005-02-03, 12:45   

podjechalbym do ciebie ale czekam na silownik sprzegla az przysla i zabieram sie do roboty a tak nawiasem to cos tu jest dziwnego bo u mnie po przekreceniu stacyjki na zaplon nie slysze pompy wysluchiwalem jej juz kilka krotnie z ciekawosci bo w duzej ilosci samochodow wtryskowych slyszalem pompe po wlaczeniu zaplonu a u mnie nie ma tego odglosu wypnij przekaznik od pompy paliwa i zepnij w gniezdzie na krotko (na przekreconym zaplonie) i sluchaj czy chodzi i czy chodzi w miare rowno przynajmniej ja tak u siebie robilem ale nie pytaj ktore kable w podstawce przekaznika laczyc bo nie pamietam robilem to intuicyjnie:D oczywiscie chodzi o te przekazniki w czarnej oslonce obok przeplywki mozesz tez sprawdzic sam przekaznik czy nie zdechl a sprawdzales moze przy okazji filtr paliwa?

była E30 320i coupe

mocry
[Usunity]

Wysany: 2005-02-03, 13:42   

Czy ktos z Was orientuje sie moze czy jest mozliwosc podlaczenia do 320 innej pompy? Ktos kiedys pisal (chyba Korzuch) o pompie od omegi i vw bora. Czy taka pompa podejdzie do 320 ? Moze ktos jezdzi na innej to niech cos napisze na ten temat. Na moja pompe przyjdzie pewnie tez pora wiec chcialbym wiedziec czy sa jakies inne opcje :wink: Pozdro

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2005-02-03, 13:46   

zerknij do przekaznika-jest pod czarna oslonka na blotniku kolo prezplywomierza
jesli to nie przekaznik
wyjmij pompe (jest pod dekem pot tylnym siedzeniem)
podlacz na kabelki do akumulatora i bedziesz wiedzial

jesli nie dostaniesz pompy orginalnej do montazu uzyj plastikowych opasek zaciskowych

ja mialem kiedys pompe od omegi,kolega teraz ma zamontowana pompe od e36 (w e30)

oczywiscie wazne jest jeszce cisnienie jakie tworzy pompa (nie pamietam jakie powinno byc)

Bawar
[Usunity]

Wysany: 2005-02-03, 15:46   

witam.Ostatnio grzebałem przy czujniku poziomu w mojej bawarce i przy okazji sprawdziłem czy słychac pompke paliwa.Okazało sie że na zapłonie nie słychac wogóle pompki a dodam ze nie mam zadnych z nia problemów.wychodziło by na to ze działa tylko w czasie odpalania i pracy silnika.ale sam juz nie wiem.Pozdrawiam

Bruner 

Wysany: 2005-02-03, 16:43   

sebo napisa/a:
wypnij przekaznik od pompy paliwa i zepnij w gniezdzie na krotko (na przekreconym zaplonie) i sluchaj czy chodzi

Pompa w E30 zaczyna pracowac dopiero przy uruchamianiu silnika, wiec po wlaczeniu zaplonu bez zakrecenia rozrusznikiem nie bedzie chodzic. Sprawdzone na 100%, bawilem sie ostatnio pompa.

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2005-02-03, 17:30   

gwarantuje wlasna glowa ze po spieciu kabli w gniezdzie pompa zacznie chodzic (chyba ze sa przerwane kable od pompy :d )to jest tak jakbys ja podpial na krotko

była E30 320i coupe

Bruner 

Wysany: 2005-02-03, 17:34   

Sory, nie zrozumielismy sie. Dopiero wstalem po nocce, wiec prosze o wybaczenie :) Napisalem jak to dziala normalnie, tzn bez zabawy z kablami

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2005-02-03, 21:38   

Ja u siebie przerobilem kilka pomp od SC przez poloneza do Omegi i wiele wiele innych da sie wszystko :) co do naprawialnosci pomp slyszalem o jakim magiku ktory je rosci na wymienia silnik lub tloczek i spawa do kupy ale adresu nie mam a nie moge przypomniec sobie kto mi o tym mowil :(

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2005-02-03, 21:56   Pompa

Polecam całą masę pomp do wtrysku na allegro ,są względnie tanie a w dodatku nowe!!- -pozdrawiam - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

GLOWA 

Doczy: 05 Lis 2004
Skd: ZIELONKA K WAWY
Wysany: 2005-02-03, 22:46   

:D :D :D :D

WITAM KLOPOT MAM JUZ Z GLOWY...HEHE

RZECZYWISCIE PADLA POMPA PALIWA, PO ZLOZENIU WSZYSTKIEGO DO KUPY I ZAMONTOWANIU SILNIK ODPALI OD RAZU BEZ ZADNYCH PROBELMOW ZA 1 RAZEM :D WOGOLE JAKOS LEPIEJ ZACZAL JEZDZIC, LEPSZE PRZYSPIESZENIE I WOGOLE BARDZIEJ STABILNA PRACA SILNIKA!!!:):):)

POMPE NABYLEM NA STRAZACKIEJ NA SZROCIE, WYGALADA JAK JAK NOWA (WYDAJE MI ZE JEST PO REGENERCJI) CHOC NIE WYGLADA TAK JAK TE NA ALLEGRO TZN NA ALLEGRO Z TEGO CO WIDAC TO OBUDOWA ALUMINOWA JEST BEZ ZADNEGO TLOCZENIA ZADNYCH NUMEROW ITD. U MNIE SA WSZYSTKIE FABRYCZNE BOSH xxx xxx xxx I JESZCZE PARE INNYCH!
AHA KUPILEM JA ZA 250zl!!!

DZIEKUJE WAM WSZYSTKIM ZA PODPOWIEDZI,SWOJE SPOSTRZENIA I RADY :D
A W SZCZEGOLNOSCI :D NOKERMANOWI :D KTORY UDZIELAL MI RAD JUZ OD GODZINY 7:30!!!HEHE

PZD WSZYSTKICH I DZIEKUJE JESZCZE RAZ :D :D :D
JEST
E46 Compact 320d

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-02-04, 00:28   

250 to nie aż tak dużo.... niech ci służy
EOT

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach