Było E30 sztuk 2, było E32 ale E34 jeszcze nigdy... Do Poniedziałku Wtedy to zanabyłem sobie gruźlicę E34 w trumnie na manualu
Rola auta jest prosta... BABYWAGEN, z uwagi na fakt iż po raz 2 zostanę ojcem
Druga sprawa, że chcę skończyć z szambem i wiecznymi problemami, ale chcę pojeździć "ekonomicznie" - po emerycku. Wybór padł na TDS'a w przyzwoitym stanie. Auto nie będzie poddane żadnym modyfikacjom zewnętrznym, jeno troszkę doposażone i bieżąco serwisowane..
I tak ot co wynalazłem i przygarnąłem..
Typ 525TDS (EUR)
Typoszereg E E34 (2)
Seria 5
Rodzaj konstrukcji TOUR
Układ kierowniczy LL
Drzwi 5
Silnik M51
Pojemność skokowa 2.50
Moc 105
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor DIAMANTSCHWARZ METALLIC (181)
Tapicerka ANTHRAZIT STOFF (0411)
Wyposażenie
S242A DRIVER AIR BAG+SERIES STRG WHL RIM(PUR) Kierownica z poduszką powietrzną
S243A AIRBAG FOR FRONT PASSENGER Poduszka powietrzna pasażera
S314A HEATED WINDSCREEN WASHER NOZZLES Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.
S339A SATIN CHROME Shadow-Line
S385A DACHTRAEGER-LAENGSSCHIENEN System bagażnika dachowego
S404A DOUBLE SLIDING SUNROOF ELEC DOUBLE COVER-SLIDING LIFTING ROOF
S410A WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT Siłownik szyby elektryczny przedni
S413A LUGGAGE COMPARTMENT NET Siatka oddzielająca bagażnika
S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S472A CENTER ARMREST FRT DRIVER/PASS Podłokietnik przedni kierowcy/pasażera
S498A HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulacja zasięgu świateł
S530A AIR CONDITIONING Klimatyzacja
S556A EXTERIOR TEMPERATURE DISPLAY Wskazanie temperatury zewn.
S651A BMW Bavaria C Reverse Radio BMW Reverse RDS
Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy/Austria
S860A LTRL TURN SIGNAL LIGHT FRT Dodatkowe światło kierunkowskazu
S900A APPR. VEH.IMMOBILIZAT. ACC. TO AZT/TUEV Elektroniczny immobilizer
I o dziwo wszystko jest! Oryginalne radyjko nawet się ścisza jak zatrzymuję auto
Fotki wieczorem
Ostatnio zmieniony przez center 2009-02-24, 11:15, w caoci zmieniany 2 razy
Gratulacje
heh coraz wiecej trumniakow na forum
dawaj foty!
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
....i znow powrot do m52b28
Zycie jest zbyt krotkie zeby jezdzic Dieslem
Było E30 sztuk 2, było E32 ale E34 jeszcze nigdy... Do Poniedziałku Wtedy to zanabyłem sobie gruźlicę E34 w trumnie na manualu
kolekjny plecak gratulacje...
ALPINA LOOK bedzieeee!!! albo ....Tour-Lans Style.....
P.S> ...mam propozycję na walne... "TOURLING-BEEMKA-KLUB"
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-02-20, 15:58, w caoci zmieniany 1 raz
Fajnie wygląda ta e34,podoba mi się,bo w pewnych miejscach podobna do e39.Kierownica mi się tylko nie podoba.Kiedy będę mógł się przejechać nowym nabytkiem ?
Może BH i na pewno dobra felga - bbs Bedzie lekko zalatywać germanem..
... byle by nie zalatywało z tyłu opałem albo jakimi frytkami...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Jezuuuuuu......... "TURLANS STYLE stage one" nie mów że popędziłeś te a'la Hartge co Miro przytargał do mnie... pomimo że 15" to na beemce wygladałyby dobrze a to... dobre ale do obłego auta typu Toyota... może do mietka okulara na odpust....
Wiem co cię podkusiło w tych felgach rozmiar...18" zgadłem?
Jezuuuuuu......... "TURLANS STYLE stage one" nie mów że popędziłeś te a'la Hartge co Miro przytargał do mnie... pomimo że 15" to na beemce wygladałyby dobrze a to... dobre ale do obłego auta typu Toyota... może do mietka okulara na odpust....
Wiem co cię podkusiło w tych felgach rozmiar...18" zgadłem?
nieeee wiesz
Fele hartge leżą też.. Te 18 to inny interes.. Choć do końca nie wiem czy trafiony.. W każdym razie nie straciłem, nie zyskałem. Pójdą na handel i tyle..
18 poszły z auta precz.. Zawitały ori BBS z zimowym obiciem jeszcze. Na lato będą albo BBS-y od Szajby po polerce, albo ala hartge od Szajby.. Nie mogę się zdecydować
Pozostaje mi jeszcze sprzedać 18"
Tymczasem dzieki krótkiej jeździe na tych 18.. okazało się że są luzy w zawieszeniu przednim.. opona 245/40 to wykrywacz kolein i luzów w zawiasie.. Zacząłem więc szukać części i trafiłem okazyjnie.. (bardzo okazyjnie!!) kompletne przednie i tylne zawieszenie z e34 540iT oparte na Bilstein B6. Całość.. wahacze, z piastami, hamulcami, zaciskami.. po prostu alles!! Dokupiłem też kilka pierdów typu łączniki, tuleje, gumy końcówki drążków zew i wew. itp.. nie będę wymieniał, bo żona to tez czyta Jak się zrobi cieplej i zacznę urlop, to będzie co robić.. Tutaj muszę podziękować też Chrisowi, który jakby nie patrzeć przyczynił się do tego zakupu
Przy reszcie też małe zmiany.. Doszły halogeny depo (plug&play jeśli jest instalacja, trzeba wrzucić tylko włącznik odpowiedni i przekaźnik), zakupiłem krzyże do BH i jak dojdą tylko, zaczynam się za przeróbkę. Kupiłem dymione kierunki przednie i boczne. Tylny kierunek będzie przyczerwieniony motipem. W środku zagościła kierownica MT II, (dzięki High-Tech!), kupiłem też oryginalny telefon Nokia z wiązką do bmw E34 i E38 z centralką i stacją dokującą pod nokię 2110. Całość nowa i nieużywana! Założyłem centralkę z pilotami scyzorykowymi i dorobiłem groty. Podłączyłem moduł komfortu, domykanie szyb i panoramy i otwieranie tylnej klapy z pilota!! (to jest rewelacja w trumnach!)
Cały czas coś się dzieje, brak czasu jednak na składanie tego wszystkiego od ręki.. Jak złożę czarny ryj, to porobię fotki na nowej feldze i dodatkami wnętrza.. Jestem też w trakcie rozmów i negocjacji nad roletami tylnych drzwi. Zobaczymy co z tego wyjdzie..