BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
włączanie przewietrzania guzikiem zeit na komputerze.
Autor Wiadomo
miko_e34 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 18 Lut 2009
Skd: Sucha Beskidzka
Wysany: 2009-02-25, 17:47   włączanie przewietrzania guzikiem zeit na komputerze.

cześć mam problem dwa dni temu qmpel włączył mi funkcje przewietrzania na kompie guzikiem zeit ale później jak to wylaczylem to on stwierdził ze nie wie jak to włączyć , załączył to przez przypadek. dwa dni sie z tym bawię i nie mam już pomysłu teraz znowu jest już tylko stoper. jak ktoś wie jak to zrobić proszę o info.
Ostatnio zmieniony przez miko_e34 2009-02-25, 17:49, w caoci zmieniany 1 raz  

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2009-02-25, 18:43   

Proszę:

Lub w dużym OBC:(nie sprawdzałem czy jest tak samo)
Ostatnio zmieniony przez Artur C. 2009-02-25, 18:47, w caoci zmieniany 1 raz  

miko_e34 

Wysany: 2009-02-25, 20:57   

spoko tylko ze ja mam na swoim komputerze tak jakby tylko sekundnik czyli cyfry i napis sec obok cyfr. nie wiem jak włączyć te dodatkowe funkcje mój qmpel jakoś je włączył przez przypadek i pisało to co u niego jak naciśnie zeit on tez ma e34 i właśnie jak naciśnie zeit to od razu ma te funkcje a u mnie są jakby zblokowane i mam tylko sekundnik. ale wiem ze są te funkcje bo jak mu się udało to były tylko ze coś ponaciskał i zniknęły.

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2009-02-25, 23:07   

Przeciez Artur wkleił instrukcję wszytsko opisane krok po kroku prościej sie nie da... przeczytaj uważnie jak nie zaczaisz to przeczytaj jeszcze raz lub wydrukuj sobie i ze ściągą idź do samochodu... :roll:

miko_e34 

Wysany: 2009-02-25, 23:28   

instrukcja jest super tylko ze jak naciskam wszystko wg. instrukcji to nic się nie dzieje. wygląda tak jakbym nie miał tych funkcji przewietrzania, tak jakbym miał tylko sam stoper. a wcześniej miałem te funkcje. wiec już nie wiem co robić. jestem zielony w tym temacie a ten kolega zupełnie nie wie co mi ponaciskał.

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysany: 2009-02-25, 23:46   

A przekręciłeś kluczyk w stacyjce...

miko_e34 

Wysany: 2009-02-26, 09:10   

no wiesz w instrukcji to pisze wiec pzekręciłem w pozycje 1, a później próbowałem w pozycji zapłonu i dalej nic. czy wogule jest możliwe żeby nie mieć tych funkcji?? albo żeby coś skasować??

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysany: 2009-02-26, 23:08   

A wogóle kumpel to właczył czy tylko wydaje się Tobie że włączył.
Przewietrzanie działa tylko na postoju bez włączonego zapłonu i przy pokrętle regulacji siły nawiewu w pozycji conajmniej 1. Programujesz-Ustawiasz rządaną godzinę włączenia w pozycji 1 stacyjki i później o wyznaczonej godzinie wentylator załącza się na 30 minut. Jesteś pewien że u Ciebie to działało...nie da się tego skasować.

Ja mam ustawione tak na 30minut przed końcem pracy...pierwsze o 13:30 drugie właczenie o 21:30 wychodzę i szyba nie jest zaparowana a latem troszkę chłodniej bo zostawiam tez uchylony szyber dach...

P.S. masz w aucie komputer pokładowy czy nie? manetka kierunkowskazu oznaczona symbolami BC?
Jak masz kompa pokłądowego to do programowania używasz przycisków ZEIT oraz S/R...
Inaczej mówiąc masz na komputerku 10 czy 14 przycisków?
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-02-26, 23:13, w caoci zmieniany 2 razy  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: