BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E36] Bartas
Autor Wiadomo
Bartas 
///M3 E36 FAN

Doczy: 16 Wrz 2007
Skd: Zielonka k. Wawy
Wysany: 2008-11-02, 22:01   [E36] Bartas

Przedstawiam swój nowy nabytek jakim jest BMW E36 z marnym M52B28 pod maską. Z tego co mi wiadomo, auto przyjechało z Raichu jako full seria w nienagannym stanie z welurem na pokładzie. Poprzedni właściciel doposażył auto w pakiet stylizacyjny M-Technik oraz skórzane wnętrze w kolorze bananowym. Zawitała felga w rozmiarze 18'' i zrobiło się bardzo elegancko. Jadąc oglądać to autko, nie wiedziałem czy je kupie, jak zobaczyłem byłem już bardziej na tak, ale dopiero po rundce na siedzenie pasażera... :twisted: wiedziałem że do stolicy sam nie wrócę. Vin już rozkodowałem i wszystko się zgadza (Touring to wcześniej nie był :D ), zadowolony jestem okrutnie :twisted:

Zmiany i poprawki jakie już wprowadziłem:

- wloty na hamulce wróciły na swoje miejsce
- nowa gałka ///M3
- duży OBC z manetką
- pakiet dla niepalących
- poprawki lakiernicze (2 burchelki z rdzy)
- nowy emblemat na klapie :razz:

W planach mam:

- zamontowanie lusterka wewnętrznego fotochromatycznego
- nowy Bilstein B6 na tył i pewnie zawias M na porzód (ale dopiero po zimie)
- zmianę tylnych lamp na ori M3
- czarną podsufitkę z emki
- zmianę atrapy / grila na poliftowy
- ori zegary z emki
- odświeżenie i zabezpieczenie lakieru na wiosnę
- tylna półka z roletą i trzecim stopem
- zbieranie rarytasów :mrgreen:

Mówcie co wam serce i oczy dyktują na jej temat :]
Ostatnio zmieniony przez nokerman 2009-02-25, 19:03, w caoci zmieniany 1 raz  

siwy e-36 
BMW Forever

Doczy: 16 Lip 2006
Skd: SarbinowoPL/WaliaUK
Wysany: 2008-11-02, 23:07   

W sumie na tych nocnych fotach niewiele widac ale wyglada na zadbana. Generalnie wedlug mnie to ladna seryjna e36 coupe bez udziwnien. Posadz ja tylko ciut nizej i tak jak planujesz zmien lampy tyl na ori ///M i bedzie git. Silnik jak najbardziej odpowiedni :wink: Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez siwy e-36 2008-11-02, 23:37, w caoci zmieniany 1 raz  

Rafals 

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: slask
Wysany: 2008-11-02, 23:15   

Calkiem fajna :)
Szkoda ze masz sam dol sport sitzow a gore od zwyklych ;/
Jest
E30 318 '91
E30 325 m Tech II '89
Ostatnio zmieniony przez Rafals 2008-11-02, 23:16, w caoci zmieniany 1 raz  

Bartas 
///M3 E36 FAN

Wysany: 2008-11-11, 17:59   

Pogoda dziś wyjątkowo dopisała więc umyłem beemke i podjechałem cyknąć parę fotek :roll: Moja ślicznotka w słoneczny dzień:

Do końca tygodnia powinien zostać założony pas poliftowy (z szersza nerką), co odejmie ślicznotce wizualnie kilka latek i prawdopodobnie czarny sufit :) I dalej będę zbierał graty :wink:

[ Dodano: 2008-12-22, 16:16 ]
Projekt posuwa się powoli naprzód i tak założony został przedni pas poliftowy, czarny sufit z modelu M3 + samo ściemniające lusterko wsteczne, wykładzina bagażnika z mocowaniami na zakupy i oryginalne tylne lampy z białym kierunkiem. Obecnie beemka jest w wersji zimowej, na 16" stali z pięknym kołpaczkiem :lol: :lol: ale lepsze to niż wygląd tramwaju :]

Lada dzień powinienem usunąć blendę z tylnej szyby co poprawi wygląd tyłeczka :D Dalej przybędą nowe lampy z ringami ccfl i zegary z M3.

Bob(E)k(30) 
Don Spiro Spero

Doczy: 08 Mar 2008
Skd: Zielonka k Warszawy
Wysany: 2008-12-22, 16:31   

Brawo Jasiu :) :jupi:

Twój parowóz coraz bardziej przypomina tratwę :D :brawo: :brawo:

Bartas 
///M3 E36 FAN

Wysany: 2009-02-24, 16:21   

Zaniedbałem trochę temat, ale to nie oznacza że jest jakiś zastój w pracach :D

Po kolei- przytuliłem ori reflektory BOSCH'a i dołożyłem ringi CCFL w jedynym słusznym kolorze- żółtym. Wygląda rewelacyjnie, pięknie widać nawet w słoneczny dzień.

Ogólnie gratów sporo nie przybyło, ale za to dużo pozmieniały :D

Zawias na tył Bilstein B6 nóweczka:

kiera z M3 w idealnym stanie z poduchą.

Kierunkowskazy

Zegary troszkę poprawiłem, tak na M3 look.

Na nadchodzący sezon, powoli przygotowuję felgi. Obecnie 2 skończone...

i na sezon taki mały gadżet do felg :P

Dodatkowo uzbroiłem się w zestawik CB Radia. Uniden 520 XL Pro i antenka President Ohio. Świetnie się spisuje i to z anteną na bagażniku...

Z założonych planów już więcej zrobiłem niż zostało, ale tak to już jest, że zawsze znajdzie się coś nowego, co jednak warto by było mieć, albo idealnie pasuje i robi się neverending story. Jest już u mnie półka tylna z 3 stopem, ale montaż dopiero na wiosnę i czekam obecnie na gałkę zmiany biegów M z lakierowanym plastikiem i skórą.

Najbliższe plany:
- nakładki aluminiowe na pedały M
- rozpórka na przód
- dokładka GT Ecken
- listwy progowe z M
- blenda na śmietnik (nie wiem tylko jak to zrobić?)
- odświeżenie lakieru na wiosnę

Wszystko. Pozdro,
Bartas

Vitek_Slupsk 

Doczy: 29 Sty 2008
Skd: Prenzlau
Wysany: 2009-02-26, 10:08   

a z czego jest ta blenda?? z ABS czy żywica?? nie ma takiej tragedii z nią. osobiście podobają mi się blendy w e36. a tak po za tym to ładne e36.

Bartas 
///M3 E36 FAN

Wysany: 2009-02-26, 10:43   

Vitek_Slupsk, blenda jest chyba z plastiku ;/ sporo mogę ją wygiąć i przyklejona jest w 2 punktach do szyby- to na pewno. Mi ta blenda nie za bardzo się podoba, zwłaszcza, że jest już troszkę popękana i ogólnie swoje już chyba przeżyła. Jak to ściągnąć, żeby nie zepsuć szyby ani uszczelek? Blacharz / lakiernik nie chciał się tego podjąć... :?

[ Dodano: 2009-05-02, 11:11 ]
U mnie sezon pełną gębą. Beemka przeszła sezonowy przegląd: wymiana filtrów, płynów, hamulców, nabicie klimy itd. Dostała wkładkę K&N - mistrzostwo świata, od dołu lepiej się zbiera i jakby silnik lżej pracował. Letnie ogumienie na ten sezon to Pirelli P Zero Nero 225/40 na tył i Continental SportContact 2 225/40 na przód. Dostałem w swe łapska GT Eckeny i od razu wylądowały na właściwym miejscu. A w świąteczne popołudnie pojechałem na starą cegielnię pofocić z deczka :) Tak niunia wygląda na chwilę obecną:

W międzyczasie zakupiłem jeszcze brakujące klucze ze schowka w bagażniku i latarkę ze schowka na rękawiczki.

Bob(E)k(30) 
Don Spiro Spero

Doczy: 08 Mar 2008
Skd: Zielonka k Warszawy
Wysany: 2009-05-05, 15:02   

ładnie ładnie :) Diabeł tkwi w szczegółach ... każdy brakujący element, który dołożysz dodaje jej uroku ... oby tak dalej :)

Bartas 
///M3 E36 FAN

Wysany: 2009-06-29, 12:36   

U mnie jest zastój :mrgreen: temat gratów stoi w miejscu, ale niebawem powinno się coś ruszyć.

Z nowości to zakupiłem tylko dywaniki welurowe (wersja do używanych samochodów) a w piwnicy leży i kurzy się tylna półka z 3 stopem. Nie mam też czasu jechać do szybiarzy, żeby mi tą blendę ściągnęli, a sam boję się, ze szybę rozpierniczę próbując.

Dywaniki:

A wczoraj podjechałem na taką jedną miejscówkę celem zrobienia kilu fotek i takie są tego efekty :mrgreen:

Miejsce pewnie przez niektórych znane, zwłaszcza przez tych, którzy oglądali serial "Odwrócenia" i pierwszą scenę z niego :mrgreen: :mrgreen:

Wszystko co chciałem przekazać :wink:

Grucha Jr 

Doczy: 20 Lut 2006
Skd: Warszawa/Raszyn
Wysany: 2009-06-29, 17:58   

Miejscówka chyba przy Idzikowskiego?? Ładne autko i ciekawe fotki...

Bartas 
///M3 E36 FAN

Wysany: 2009-11-26, 22:31   

Udało się kupić nowe wnętrze do mojego wehikułu, oraz zamontować tylną półkę z roletą i 3 światłem stop. Fotele w przyszłym tygodniu jadą do tapicera na ponowne obszycie w ten sam kolor. Szare boczki będą zmienione na czarne, jak tylko znajdę czarne.
Sory za fotki marnej jakości ale aparatu nie miałem ze sobą, a i mój telefon jest w naprawie, więc fotki telefonem zastępczym (2mpix :/ )

Na założenie czekają jeszcze progi skręcane z M3.

Kupiłem także ksenony 4300K i muszę przyznać, że świecą wyśmienicie!

Ogólny plan wygląd teraz tak, że zaczynam robić z niej projekt M3 GT. Pierwsze graty już zamówione. GT Schwert i carbonowe detale do wnętrza. Po kolei mam zamiar skompletować wszystkie bajery z GT i może na koniec zmienić kolor na słynny British Racing Green nr 312.

DaVido 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
driftoholic

Doczy: 24 Lis 2009
Skd: Hindengurg
Wysany: 2009-11-26, 23:39   

z M3 brakuje jeszcze silnika :) graty niezłe, fajnie że realizujesz wszystkie początkowe założenia

plotek 

Doczy: 08 Lis 2009
Skd: Bialystok
Wysany: 2009-11-27, 00:20   

NOO kolego, bardzo ladna bawarka! Sam chcialem kupic e36 328 w dokladnie takim kolorze lecz wyszlo jak wyszlo(nie to zebym zalowal :) ). Super ze realizujesz swoje poczatkowe plany! Tak trzymac :)

P.S. chyba nawet sie ostatni mijalismy, jakies dwa tygodnie temu w markach :beer:

pozdrawiam

http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=41748

Bartas 
///M3 E36 FAN

Wysany: 2009-12-20, 14:45   

wczoraj wróciło :D

cały czas nie wierze, że są moje :twisted:

biemdablju 
GOOD STYLE FAN

Doczy: 25 Lut 2007
Skd: warsaw
Wysany: 2009-12-20, 14:59   

Bartas gdzie obszywales fotele ?? bardzo ladnie to wyszło, mają jakąs stronkę ?? można wiedzieć jaka cena za same przednie fotele ??

pozdro
old school & german style follower.

Bartas 
///M3 E36 FAN

Wysany: 2009-12-20, 15:24   

biemdablju, za obszycie foteli, tylnych zagłówków i podłokietnika zapłaciłem 1,5k. Obszywałem u tapicera za Wołominem (w Duczkach), chłop ma ponad 40 letnie doświadczenie. Wszystkie szwy BMW zna na pamięć. Fotele wyglądają, tak jakby wczoraj opuściły dział M Gmbh w Monachium. Jak chcesz szersze info to wal na PW albo gg.

susel18 

Doczy: 23 Gru 2009
Skd: Wołomin/Warszawa
Wysany: 2010-03-04, 23:43   

Zajebista beemka, chyba zainwestuje w m-zderzaki i nowe lampy :D

helmut 

Doczy: 22 Sty 2010
Skd: ŁĘCZNA
Wysany: 2010-03-05, 09:46   

fajna furka :wow: :wow: :wow: :wow:

Bartas 
///M3 E36 FAN

Wysany: 2010-03-05, 09:48   

w połowie stycznia miała miejsce taka nieprzyjemna sytuacja :?

Na szczęście beemka już wraca do zdrowia. Blacha jest już zorbiona, z bajerów doszły spryskiwacze reflektorów z manetką i progi skręcane z M3. Na montaż czeka rozpórka przednia górna, od Nakrętki i dzisiaj powinien dotrzeć do mnie gwint FK AK-Street z regulacją 40 - 80mm.

Na sezon 2010 zostały zakupione nowe felgi Rondell 0058 8J 17" ET35. Do tego dojdą oponki Dunlop SP 9000 215 lub 225 o profilu 40 lub 35.

Obecnie jestem na etapie zdejmowania lakieru bezbarwnego z rantu w celu przygotowania go do polerki :D

Udało mi się także poskładać w jedną całość spoiler Class II, niesteyy montaż będzie dopiero jak kupię GT Eckeny i GT Schwert będzie gotowy do założenia.

Zdobyłem, także oryginalne podgrzewane, oczywiście elektrycznie sterowane lusterka z M3, czekam tylko na wkłady i powoli będzie można brać się za montaż.

Pitt_1986 

Doczy: 20 Pa 2008
Skd: Pomiechówek
Wysany: 2010-03-08, 15:09   

Swietne autko.... tylko cos mi te felgi nie pasuja, poza tym BOMBA......

Rom535 

Doczy: 02 Pa 2005
Skd: Z pierdla
Wysany: 2010-03-10, 00:14   

B.dobry projekt,szkoda tego dzwonu tylko.Idziesz w dobrym kierunku :spoko:
4. 325i sedan e90 06

Bartas 
///M3 E36 FAN

Wysany: 2010-09-06, 22:50   

Update:

Setup: Gwint FK- przód opuszczony do połowy, tył na maxa, Felga Rondell 0068 17" 8J, Spoiler Class II z M3 GT

listwy progowe z M3.

Następnie wziąłem się za najważniejszy grat z M3 GT:
GT Schwert odmalowany i w zasadzie gotowy do założenia:

Druga szyba z miejscem na 3 stop. Poprzednia nie spełniła moich oczekiwań w 100%, ale ta jest igiełką :D

No i chyba najważniejsza rzecz- elementy wnętrza pokryte hydrografiką imitującą carbon :D tak jak M3 GT.

I dzisiejsze małe zakupy:

I tak: 7 litrów oleju Valvolie VR1 Racing 5W50 (pełny syntetyk), 1 litr płynu hamulcowego DOT 5.1 , 12 litrów płynu chłodniczego Prestone, filtr oleju oraz filtr kabinowy.
Dodatkowo widać tam zwrotnicę z czujnikiem ABSu. W obecnej mi padł, a jak dobrze wiadomo, ciężko wyjąć sam czujnik i go przełożyć, więc kupiłem kompletną zwrotnicę.

Wymiana płynów ustrojowych w następny poniedziałek i prawdopodobnie ostatnia sesja na tym setupie :) Przez zimę metamorfoza ;) :D

Na deser, sesja z początku lata:

f33ldy 

Doczy: 03 Wrz 2010
Skd: Starachowice/Burton
Wysany: 2010-09-07, 11:00   

calkiem sprosna :) :) ! 8-)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw