Wysany: 2009-02-26, 14:33 1500 obr. po zmianie osprzętu
zmieniłem cały osprzęt z ety na M20B20 i jest taki jeden mały problemik
mianowicie trzyma cały czas około 1500obr. zimny czy ciepły obroty nie falują ! wkręca sie niesamowicie szybko
powiem szczerze że niespodziewalem sie aż takiej różnicy jeździłem różnymi etami ale ta bije wszystkie! tylko te felerne obroty ma ktoś jakiś pomysł?
dodam że głowica została od ETY (celowo)
_________________ KATING SQUAD
Ostatnio zmieniony przez Koko 2009-02-26, 14:34, w caoci zmieniany 1 raz
no własnie ... co z krokowcem ? Jak mój szwankował , zacinał się itp , to po wkręceniu regulacji prawie że na maxa , miała właśnie 1500 Obr/min Krokowiec dałeś z b2o razem z całym dolotem ?
cały dolot z 2.0 krokowy wcześniej śmigał bez zarzutu na kpl 2.0 jedyną zmianą jest stożek
brak problemu z odpaleniem (po odpięciu krokowego silnik reaguje)
mam podobny problem z m20b27 z tym że u mnie sa to wyższe obroty i odrazu po odpaleniu bez dotykania gazu obroty ida na wiecej niz 3 tys to tak ze słuchu bo obrotomierz mi na razie nie działa
odłaczałem przepływke i krokowca i to samo.krokowego nawet podmienialem i nic .pali praktycznie od strzała i wkreca sie sam na wysokie obroty.przepływomierz sprawny i nie zacina sie
bardziej szukac po stronie elektroniki czy mechaniki
krokowy powinien byc otwary czy zamkniety na wolnych przy odpalaniu chyba zasplepie dzisiaj na próbe otwór bo nie chce mi sie wierzyc żeby przy zamknietej przepustnicy wchodzil na takei obroty.
silnik wspołpracował z automatem i wiazka tez jest od tego ma to jakies znaczenie
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
dobra silnik odpalil i mozna powiedziec że chodzi normalnie .wyczysciłem własnie ten czujik położenia przepustnicy ,mial zasniedziałe styki
nie wiem ale u mnie jest jakis dziwny ten czujnik.wieczorem wrzuce foty.ma 5 albo 6 pinów okragłe gniazdo a nie 3 piny i plaska wtyczke jak wiekszosc aleto jest od e34 z automatu i moze stad ta różnica
obrotomierz nadal nei chodzi wiec nie wiem ile ma obr ale mniej niz 1000
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
KOKO- moja ETA z osprzętem 2,0 trzyma 1000obr/min. Czasem jest tak jak piszesz -po odpaleniu obroty od 3 tyś ,wtedy robię jakby powrót kluczykiem lub ruszam i jest OK.
Trzeba przyznać fajnie się wkręca
Jak miałem dyfer 4,25 to fajnie tracił trakcje ,teraz jest 3,64S.
KOKO- moja ETA z osprzętem 2,0 trzyma 1000obr/min. Czasem jest tak jak piszesz -po odpaleniu obroty od 3 tyś ,wtedy robię jakby powrót kluczykiem lub ruszam i jest OK.
Trzeba przyznać fajnie się wkręca
Jak miałem dyfer 4,25 to fajnie tracił trakcje ,teraz jest 3,64S.
jest dokładnie tak jak mówisz tylko ja zostawiłem jeszcze głowice od ety!
ja miałem 4.10 i na pierwszych 3 biegach jeździło sie jak M30B35 w E30
a że to cywilne auto założyłem 2.98 i problem pozostał na 1 biegu i