BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
e30 mt1 waska CHELM
Autor Wiadomość
kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-25, 16:34   e30 mt1 waska CHELM

Bylem widzialem jezdzilem....wiecej informacji na PW :!:

http://moto.allegro.pl/it...on_delphin.html

ahir 
night driver

Wysłany: 2009-02-25, 16:44   

widze kolejny złom? może łatwiej będzie tutaj wkleić całe allegro? :)

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2009-02-25, 19:14   

kalolek16, gdzie ty chłopie widzisz mt1 :?:

co z nia niby nie tak poza agro tjuningiem z tyłu :?:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-25, 20:09   

we wnetrzu widze mt1 na zewnatrz jest bbs....a ogolnie kierowca trafil na dzika i przyjal go na przod i lewa strone szyby i slupka. co do tego czy bbs to agro tuning to kazdy ma swoje podejscie wole oryginal zender niz mt2 z laminatu ziomus :]
Ostatnio zmieniony przez kalolek16 2009-02-25, 20:13, w całości zmieniany 1 raz  

Mateusz 

Wysłany: 2009-02-25, 20:32   

kalolek16 napisał/a:
wiecej informacji na PW

po to jest ten dzial, zeby pisac co sie widzialo, chyba, ze masz jakies tajemnice.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2009-02-26, 08:51   

Mateusz napisał/a:
kalolek16 napisał/a:
wiecej informacji na PW

po to jest ten dzial, zeby pisac co sie widzialo, chyba, ze masz jakies tajemnice.

tak jest :!:

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-26, 09:57   

No nie chcialem pisac bo w sumie bylem go ogladac we wrzesniu 2008 wiec nie pamietam tego tak dokladnie jak bylo. Gosc ma to auto juz kilka lat mieszka w chelmie...wiek ok 40 ludzie nagadali jaki to rarytas posiada i twardo rok temu przy 10tys stal i tyle na allegro tez stala. Zajechalem z ojcem i mechanikiem i zaczalem mu wymieniac ze tutaj listwa sie nie zgadza ze te drzwi sa calkowicie innego koloru ze caly silniczego jest na nowych czesciach. Nowa grill nowa atrapa. No i gosc sie przyznal ze jakis czas temu wracajac przyjal na maske i czesciowo szybe i dach dzika :] ale co nie zmienia faktu ze nie chcial zejsc z ceny. Max co wtedy opuscil to za radio i glosniki powiedzial ze bez audio za 9.500 pusci. Tak poza tym silniczek byl zimny (tak jak o to prosilem) no i chwile poczekalismy zanim udalo sie go odpalic. To chyba tyle nie chcialem pisac tak oficjalnie bo bylo to rok temu i wszystkiego moge nie pamietac ;/ co do rdzy to chyba napisal prawde nie widzialem tam sladow korozji. Cena 7tys jest pewnie do negocjacji kolejny raz bez audio pusci taniej :>
Ostatnio zmieniony przez kalolek16 2009-02-26, 10:00, w całości zmieniany 1 raz  

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysłany: 2009-02-26, 10:02   

No to właściwie co z nim jest nie tak?

E30 + E91

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-26, 10:11   

Blacharka jest w fajnym stanie
Wnetrze to samo
Silnik nie palil na zimnym trzeba bylo troszke pokrecic, pamietam ze pochodzil pochodzil i sam zgasl :|
Rdzy rok temu tam nie bylo, chociaz pod ospojlerowaniem nie wiem co sie kryje.
Stojac obok auta widac roznice miedzy lewa a prawa strona golym okiem. Mysle ze wlasciciel zrobil to na tyle dobrze ile mial pieniazkow, nie jest zle ale na pewno mozna bylo sie bardziej przylozyc. Przod jak mowilem byl wymieniony.

Jezeli komus bardzo bardzo zalezy to musze przyznac ze wolalbym ta waska lampe delfinowa ktora byla w Białej Podlasce za 6400- stala kilka dni temu, przynajmniej nie byla bita.

Szajbaa 
Fan Marki

Wysłany: 2009-02-26, 10:14   

Cypisek napisał/a:
No to właściwie co z nim jest nie tak?

kalolek16 napisał/a:
. Nowa grill nowa atrapa. No i gosc sie przyznal ze jakis czas temu wracajac przyjal na maske i czesciowo szybe i dach dzika :]

ahir 
night driver

Wysłany: 2009-02-26, 10:59   

czy to oznacza, że jest bubel i powinna tutaj wisieć? kto ma nie bitą niech rzuci kamieniem pierwszy ;) przynajmniej się przyznał i starał naprawić najlepiej jak można, nie ukrywa nie twierdzi że 100% bezwypadek.. bubel jakby koła nie zgadzały się z nadwoziem i auto nie chciało jechać prosto..

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-26, 11:24   

No skoro byla bita i to nie byla studzienka tylko dzik to chyba powinna tutaj wisiec co do tego kto ma nie bita to....pewnie znajdzie sie kilkanascie osob na tym forum. To ze staral sie jak najlepiej naprawic to ja napisalem i to jest moja opinia a nie opinia faceta. Pojedz porozmawiaj i sam ocenisz. Jest czarna lista na ktora sie wrzuca auta jak dla Ciebie to jest auto ktore nie powinno tu wisiec to nie zagladaj do tego tematu. Daleko nie mam do chelma nie mam i mialem okazje sie tym autem nawet przejechac. Nie wiem w ogole o co Ci chodzi ahir, prosto to ona na pewno nie jedzie ! :wow:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2009-02-26, 11:41   

może chodzi po prostu o tego dzika? Ktoś widział dzika? Ja bym chętnie zobaczył dzika :mg:

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-26, 11:43   

o czym wy w ogole mowicie :P nie pasuje wam ze ktos jedzie oglada i mowi co widzial to prosze samemu pojechac i potem zdac relacje. Nie czaje...jak sie kogos prosi zeby pojechal i nikt nie jedzie jest zle a jak ktos pojedzie i obejrzy tez zle :shock: ciezka mentalnosc... :maruda:

Przed kupnem od Pawla widzialem kilka waskich w roznych miejscach i zdalem relacje. Jak Wam to nie pasowalo to cale szczescie jest rozwiazanie....mam juz i nie bede sie zapuszczal bo i tak zdjecioznawcy wiedza lepiej :!:
Ostatnio zmieniony przez kalolek16 2009-02-26, 11:44, w całości zmieniany 1 raz  

Szajbaa 
Fan Marki

Wysłany: 2009-02-26, 11:44   

dobra nie wnikam dla mnie to allegro to i tak jeden wielki szrot.... a zwłaszcza jak chodzi o wąskie lampy.... za 7000zł czy jak chciał wcześniej 10k to juz wiecie dobrze co kupic się powinno... a nie auto ze składanymi słupkami i dachem.

wlasnie chyba o to chodzi zeby ktos nie jechał 500km żeby dowiedzieć sie ze dzik byl na masce....

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-26, 11:46   

No Szajbaa spoko ja to rozumiem i chcialem pomoc ale widzisz jak niektorzy reaguja...auto po dzwonie z dzikiem nie powinno tutaj wisiec. Pewnie zadno nie powinno tu wisiec skoro ma 4 kola hy ?
Ostatnio zmieniony przez kalolek16 2009-02-26, 11:46, w całości zmieniany 1 raz  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2009-02-26, 12:19   

to ile w końcu za tego dzika?

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Wysłany: 2009-02-26, 14:15   

Jak komuś wyskoczy dzik w lesie i pokrzywi kilka blach które rozwalą chłodnice, to niech pamięta żeby tu wrzucić potem swoje auto :mg:

kalolek16 napisał/a:
caly silniczego jest na nowych czesciach

Czy to źle że gość po takim zajściu zainwestował w nowe części ? ... inny by pojechał na złom i zabrał za darmo lub kupił na kilogramy stare części :| które nie wiadomo ile by posłużyły ...

W tej chwili ciężko o igle w wąskiej ... jak sie trafi bez rdzy to malowana po stłuczce a jak niebita z org lakierem to ze zgnitą podłogą i blachami do remontu ;/

Szajbaa 
Fan Marki

Wysłany: 2009-02-26, 14:23   

Pietrek napisał/a:
Jak komuś wyskoczy dzik w lesie i pokrzywi kilka blach które rozwalą chłodnice, to niech pamięta żeby tu wrzucić potem swoje auto :mg:

nie ironizuj przecież wiesz ze nie o to chodzi wiadomo mozna cos zrobic itp, a gdyby to było nowe auto to moze byc i z dwóch złożone....

kurde ale to jest wąska za 7k to biorąc pod uwage starcie z dzikiem nie jest szrotem?? tym bardziej że mowa jest o uszkodzeniu dachu szyby, być moze słupków??

moje zdanie oparte na ocenie kalolka
Ostatnio zmieniony przez Szajbaa 2009-02-26, 14:23, w całości zmieniany 1 raz  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2009-02-26, 14:46   

szkoda, rozumiem, że jak nikt nie wspomina o dziku to sprzedany?

:lol:

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-26, 15:13   

No tak bywa...nie wiem czemu ludzie nie chca samochodu z dzikiem ? przeciez tylko pysznego mieska nie moze sie zmarnowac... Lukasz moze Ty przygarniesz dzika ? e30 za 7tys gratis :tak:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2009-02-26, 15:53   

muszę pogadać z moim masarzem, bo jakby co bierzemy dzika na pół :D tylko co ja do cholery zrobię z e30?

jaarek_V8 
ciezko ale do przodu

Wysłany: 2009-02-26, 16:30   

to e30 ja wezme a ty przygarniesz dzika :D 8-)

swoja droga juz sam pare razy sie na niej zawiesilem na alledrogo :D
Ostatnio zmieniony przez jaarek_V8 2009-02-26, 16:33, w całości zmieniany 1 raz  

ahir 
night driver

Wysłany: 2009-02-26, 16:41   

Szajbaaa czemu zaniżasz ceny e30? jesteś miłośnikiem czy nie? zadbana wąska powinna ze 17 tys. kosztować albo i więcej.. co to jest 7 tys. ?! nie traktujmy tego jak opla astrę.. który traci na wartości z każdym rokiem.. to jest e30 !! tym bardziej dla nas wartość tego auta powinna ROSNĄĆ z każdym rokiem, a nie spadać... pomyśl, zobacz na allegro jak lawinowo spada liczba e30 w ogóle do sprzedania... przez ostatnie lata rosła liczba e36, a teraz będzie rosła liczba e46... zobacz ile jest e21.. i pomyśl, że za parę lat tyle będzie e30... i jeżeli ktoś z miłości naprawdę dalej będzie chciał jeździć tym autem to będzie musiał dać dużo więcej niż 7 tys. za dużo gorsze auto... przynajmniej tak powinno być.. albo traktujemy te auta jako środek transportu jak każdy inny (i wtedy ceny też) albo jak coś kultowego.. a e30 moim zdaniem jak najbardziej zalicza się do grona aut kultowych..
a co do kalolka, to 99,9% aut które oglądał uważał za złomy.. nawet jeżeli z nimi coś było nie tak, to na pewno nie są to pieniądze w których można, takie auto, traktować w kategoriach złomu... szukał igły za 2 flaszki.. no sorry ;-) ilu z nas wsadziło w swoje e30-tki 10tys. 15tys. 20tys. PLN i więcej?? a potem przychodzi taki kalolek i mówi, że auto z 88 powinno kosztować 5k. a skoro jesteś fanem to być bezwypadkowe, bez ryski, bez rdzy, w stanie mechanicznym jak z fabryki... naiwniaków proponuje szukać gdzie indziej... a jeżeli komuś udaje się kupić naprawdę super e30 za taką kasę to tylko żal mi gościa który był zmuszony sprzedać... sorry jeżeli kogoś uraziłem, takie moje zdanie.

Pozdr.

Ostatnio zmieniony przez ahir 2009-02-26, 16:50, w całości zmieniany 5 razy  

kalolek16 
FISH a.k.a Dziku

Wysłany: 2009-02-26, 16:51   

z tych wszystkich jakie ogladalem 2 byly nie bite, jedna wrocilem do domu i to jest dla mnie priorytet. jak lubisz sie bawic i siedziec w garazu przy naprawach poprawkach i itd to szacunek mechaniku, nie kazdy musi miec takie zdanie jak TY ! ja tam wolalem kupic nie bita szeroka niz bita waska, jak dla Ciebie 10tys to dwie flaszki to moze postawisz mi jedna taka flaszke co ? nie bede Cie obrazal publicznie na forum wiec Ty tego tez nie rob, jak masz hajs to sie baw i wydawaj 17tys na waska lampe dla mnie 10tys to jest bardzo bardzo duzo pieniazkow i za taka cena mozna oczekiwac NIE BITEGO auta ! a jak masz cos do tego co pisze o samochodach ktore ogladalem to zapraszam na PW, o jednym aucie napisalem tylko zlom i to byl zlom. Opisalem raptem 3 auta a Ty robisz jakis podzial i obliczasz procenty ? to oblicz ile wpakujesz w ta e30 z chelma zeby wygladala tak jak igla ? :evil:

Odpowiedz do tematu