BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Gaz w 316i E30
Autor Wiadomo
Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2005-02-05, 17:58   Gaz w 316i E30

Witam wszystkich! Na poczatku chciałbym pogratulowac zaje.....go Forum!!! 8) W Betkach zakochałem sie mając 8latek :) (mój tatulek zakupił wtedy e28 w turbo dieslu...teraz ma e34 w TDS) ale nie odbiegając od tematu!!! W Pazdzierniku kupiłem sobie moje piękności ( e30 316i rok prod 1990) stan igiełka 8) chciałbym zamątowac do niej gazik. Chciałbym się dowiedzieć na co zwrócic uwage...słyszałem ze jak robota jest gównianie zrobiona to beemka będzie duzo "piła" i szybciej przypalają sie gniazda zaworów itp. Pozdrawiam!!![/b]

funnaki
[Usunity]

Wysany: 2005-02-05, 18:38   

witam. nie wiem co mozna zepsuc zakladajac gaz na wtrysk. ewentualnie trzeba wyregulowac. no i najwazniejsze nie zakladac u "znajomego" w garazu. popytaj, poczytaj na pewno znajdziesz zaklad w ktorym bedziesz mogl zalozyc gazik. pozdrawiam i gratuluje zakupu

Daniel 

Pomg: 2 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: Sokołów Podlaski
Wysany: 2005-02-05, 18:56   

Na temat LPG było już dużo, dużo na forum.Użyj funkcji szukaj!! :oops:
Moje zdanie brzmi gaz zabija BMW!!!!!! :twisted:

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-02-05, 19:44   

cześci Melis... widze że sodobało ci sięForum :wink: więc przywitaj się w secjalnym topicu na OT... Gaz hmmmm przedewszystkim trzeba dokadnie policzyć czy ci się to opłaca.... a jeśli już chcesz zakladać, to nieżałuj kilku stówek więcej np. na lepszy komputer... ja wydałem i wiem że zrobiłem dobrze... z gazem nie mam najmniejszych problemów, trzeba tylko pamiętać o regularnych wymianach filtra powietrza, oleju, no i świece trza częściej wymieniać... jeśli sie o tym pamięta to myśle że nie bedzie zadnych problemów.. nie wiem jak m40 ale u mnie gaz sprawuje sie oki... :wink:
pozdro

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-02-05, 19:49   

zadnych tanich instalek...
ja mialem i tak byla fajna ze teraz jak tylko odbiore autko to bede smigal na benzynie...
odradzam tanizne, bmw nie lubi gazu, jak juz musi byc to naprawde dobry = drozszy...

mgr inż. Jędrek ;)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-02-05, 22:34   

Jezeli załozysz tani gaz, nie wtrysk sekwencyjny, to Twoje 316 będzie miało z 12.2 sek do setki na Pb -14 sekund na gazie, więc będziesz przyśpieszał jak Seicento 1.1 :twisted:
Tak ja sądzę, bo jezdże w 1.8 M40 na benzynie i nie mam żadnych kubłów w bagażniku...I tak jest ok.
Beemki nie lubiejom gazu-fakt... :x
Choć są wyjątki - Pawła z Grochowa 316 M40 jeździ na gazie i śmiga całkiem nieźle(wiem, bo się scigaliśmy :wink: ) :twisted:
Pozdrawiam

Melis 

Wysany: 2005-02-06, 00:35   

Dzięki za wszystkie rady!!! 8) Wezme je pod uwagę i mam nadzieje ze będzie wszystk ok!!! :lol: W poniedziałek będzie juz wszystko jasne... :? narka

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-02-06, 09:08   

Łukasz napisa/a:
Pawła z Grochowa 316 M40 jeździ na gazie i śmiga całkiem niezle
Pozdrawiam

8) 8) 8)

Pozdrawiam

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-02-06, 10:22   

hello kto był taki genialny i przesuną temat do OT???? do technicznego z nim sporwotem!!!!!

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

Melis 

Wysany: 2005-02-07, 21:22   

Witam!!! Juz po akcji 8) Moje piękności zagazowałem ASO Aral (bydgoszcz). Ocena serwisu w pełni pozytywna :!: Dla wyjasnienia: ten gaz był złem koniecznym :evil: Tez wolalbym smigac na benzynce :!: Ale jak narazie co dobracy silniczka nie mam zastrzezen (puk-puk) wiec wszystko zostalo wyrególowane prawidłowo. jesli zacznie byc cosik nie tak to oczywiście zaraz się poskarze :wink: pozdro

mer
[Usunity]

Wysany: 2005-02-07, 21:34   

GAZ ZABIJA BMW,a 316 nie pali dużo. :idea:
Trzeba było kupić inne autko

Melis 

Wysany: 2005-02-07, 22:13   

8) Miłość nie wybiera :!:
8) Zakochałem się od pierwszego wejrzenia :wink:

o zmianie autka (oczywiscie tez Bmw :twisted: ) czasami sobie mesle... a dopiero tak za 2 latka. Fakt nie których to dziwi ze 316 i ze robie ją na gaz...ale je nie narzekam :) Co innego gdybym miał prace :evil: ...stały dopływ gotówki. Narazie ucze się dalej, szukam pracy, i kąbinuje jak się da zeby miec za co jezdzic i móc cokolwiek sobie zmienic w mojej beci po swojemu :wink: . Na moje maleństwo zbierałem 2 lata (moze was to dziwi albo śmieszy...zycie) mam za to samochodzik-igiełka, tanio jezdze i cieszę sie z tego co mam :!: :!: :!: bo cięzko na to pracowałem. pozdrawiam :!:

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-02-08, 07:08   

i tak dalej trzymaj Melis 8)

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

Melis 

Wysany: 2005-02-08, 10:00   

nokerman napisa/a:
i tak dalej trzymaj Melis 8)

Dzia nokerman :!: :!: :!:

pozdro!!! 8)

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-02-08, 13:42   

He he !! ! Dzieciaki, maturzyści, i bananowa młodzież, pisze do Was ! Jak robicie 20-30 km dziennie, albo idziecia do mamy, taty i mówicie daj kase na paliwko, lub zarabiacie 6 tys. miesięcznie to możecie opowiadać zegazowanie nawet 316 jest beeee :evil: Ale ja i paru inny kolegów nie nalezymy do wyżej wymioenionej grupy ! Ja swojajeżdze 120-150 km dziennie, bo przyjemność posiadania BMW to jazda nim !! ! A nie teoretyzowanie na forum. Gaz jest syfem, i jasne jest ze na Pb auto jezdzi lepiej.. ale jak często nie jezdzi bo nie masz kasy na paliwo ? Nawet 316 pali w mieście 10-11 benzyny. Inne auto ? Wole BMW na gazie, a jak Wy wolicie matizy to powodzenia !! ! Dobry gaz, i jest ok !

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Melis 

Wysany: 2005-02-08, 15:22   

Racja!!!! Ja tez robie dziennie od 100 do 230km. Nie mam zamiaru patrzec na nią w garazu i jezdzic od swieta :!: Kupiłem ja zeby wreszcie miec swoją i robic z nia co chce i kiedy chce :twisted: I tak jak Baur wole Betke na gazie niz jakąś kosiarkę do trawy która jezdziłbym na benzynie :twisted: :twisted: :twisted:

Bawarka jest jak narkotyk...i ma dusze... kto raz spróbowa dobrze o tym wie 8) 8) 8)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-02-09, 09:27   

Tylko dlaczego swoją ukochana zatruwać gazem :evil: :?:
Moze jestem tradycjonalistą, ale o nie to samo - gaz, a benzyna...
Wiem jednak, ze w końcu wszystko rozbija się o te pieprzone pieniądze :(
Pozdrawiam

Melis 

Wysany: 2005-02-09, 10:21   

Wiem wiem...Masz racje Łukarz :!: Ale co zrobic jak zyje sie w kraju który nie lubi kierowców :evil: ...dziurawe drogi, drogie paliwo, jakies chore akcyzy, nawet głupia karta pojazdu musi kosztowac 500zł :? I brak mozliwosci zarobienia na swoje podstawowe potrzeby :cry: .... paliwo&tuning 8) 8) 8) pozdrawiam!!!

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-02-09, 10:39   

Zalezy czy chce siee ukochana jeżdzić (lib na ukochanej :D ) czy wystarczy niektórym sie poprzyglądać i zwalić... na gaz. :D

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-02-09, 11:40   

dobra trzeba to zamknac - kolejna dyskucja Pb kontra LPG ktora do niczego nie prowadzi ;)

Zaloz gazik i smigaj ile wlezie i kiedy chcesz :)

P.S. Tez uwazam ze gaz to gowno ale podobnie jak baur robie ponad 100 km dziennie i wydawanie 500 pln tygodniowo na Pb jest chore ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: