Witam jestem nowy na tym forum zwiazku z tym chcialbym przedstawic (pochwalic sie)
moja e30 ktora aktualnie wyglada tak silniczek to m20b25( aktualnie poleruje pokrywke zaworow oraz kolektor wiec pod maska niema zadnych rewelacji)
na przedni pas ma isc jeszcze naklejka taka jak w orginale
Ostatnio zmieniony przez Adam3xx 2009-03-02, 19:05, w caoci zmieniany 2 razy
Jak dla mnie idealna e30
Jedyne czego brak to czarne MHW z tylu
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
....i znow powrot do m52b28
Zycie jest zbyt krotkie zeby jezdzic Dieslem
Siemka.Codziennie widze ta pieknosc jak jade do roboty,twoja furka stoi na wysokosci budynku link 4 .Powiem ci ze sie wyruznia z tłumu odrazu.Pozdrawiam,Piekna e30-stka
_________________ Zycie zaczyna sie po e30 )
BMW E21 323i Alpina C1 '81
BMW E28 524td '84
BMW E21 323i oryginal[/b]
Piękna idealne kolory życzę ci powodzenia w dalszych planach
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Siemka.Codziennie widze ta pieknosc jak jade do roboty,twoja furka stoi na wysokosci budynku link 4 .Powiem ci ze sie wyruznia z tłumu odrazu.Pozdrawiam,Piekna e30-stka
to trzeba kiedys sie spotkac bo widze ze masz Alpinke w rekinie
hmm no wiec tak szpera juz prawie byla ale okzało sie ze przełożenia sa za dlugie 3.45 nie nadaje sie do mojego stylu jazdy teraz szukam jakiejs szpery w sensownych pieniadzach najchetniej 3.73 badz 3.91 oczywiscie duza glowa...
zawiecha- ciezko mi powiedziec jakiej jest firmy bo na spreżynach nie moglem sie niczego doczytac a ja kupiłem je jako używane ale sa tak twarde(wczesnije mialem h&R czerwone 3/1) ze nie dobijaja dzieki czemu moge jezdzic na duzej glebie z ta dokladka a byla jeszcze wieksza bo wczesniej byly felgi 15 z oponami 195/50 takze dokladka przewracała paczke po fajkach przod jest mniej wiecej -60 tyl sadze ze jak na h&r czyli -35, -40 ale jestem z niej bardziej zadowolony niz z h&r ( zamieniłem komfort na radość z jazdy)
Felgi to orginalne Alpiny ale bardzo żadkie bo przód ma 7 cali a tył 8 i z tylu sa oponki 225/45 dosyc fajnie wygladaja dobrze trzymaja na starcie i w zakrecie ale buja w koleinach pozatym autko troche straciło na dynamice ale czego sie nie robi dla takich 225 z przodu sa 205/50 i co ciekawe przy maksymalnie skręconych kołach ocierają o kratkę wentylacji hamulcow
jak widać na felgach niema dekielków wiec mam prośbę zeby ktos mi pomogł albo dorobić dekielki wygladające jak orginaly albo sprzedal orginalne(najchetniej)
aktualnie staram sie własnorecznie spolerowac kolektor ssacy oraz pokrywe zaworow ale z braku wolnego czasu idzie mi to dosyc powoli...
plany zwiazane z samochodem to wymienic swiece kupic albo dorobic dekielki do felg... na dzien dziecka kupic sobie szpere a na urodziny pomyslec o silniku Jesli chodzi o silnik to chcialbym wsadzic cos mocniejszego ale m52 i m54 mi nie pasuje a na m60 m64 nie mam kasy wiec prawdopodobnie kupie barany i "przemecze" sie z m20b25 az uzbieram na v8:)
bardzo dziekuje za docenienie pracy i kasy włożonej w e30