witam wszystkich! chciałbym sie poradzic was mianowicie w sprawie raz działajacego centralnego zamka a raz nie w mojej bemce! dzis rana ja otwieram i jest wszystko ok a po chwili znow nie działa.gdzie szukac wodole przyczyny tej awari??
Ostatnio zmieniony przez KAMIL320 2009-03-09, 13:05, w caoci zmieniany 1 raz
może bateria w pilocie albo po otwarciu dzwi w zamkazch na słupku są czujniki do dzwi mogą być już wtarte (zużyte) albo zanieczyszczone spsikaj je concaktolem albo wd40 niezaszkodzi najlepiej to widać po tym czy gaśnie ci lampka w aucie po zamknięciu dzwi
http://bmwfans.info/origi...41/ill-41_0940/
sprawdz nr 8 tam w środku jest taki mały przycisk jak go przyciśńiesz na otwartych dzwiach powinno zgasnąć światło w środku po 30 sek i to samo po zamknięciu dzwi do niego jest również podłączony centralny zamek czsami się zdaża że ten przełoncznik się zanieczyści a czsami zużyje jego plastikowa część wtedy można ją zregenerować poprzez nałożenie bardzo niewielkiej warstwy poxipolu (klej dwuskładnikowy) a te czujniki są po obu stronach niewiem czy to napewno to jest tego przyczyną ale zawsze warto sprawdzić pozdrawiam
czytałem gdzies ze pisal ktos ze nie dziala mu to swiatelko po otwarciu drzwi i ktos pisal czy centralka dziala poprawnie! i wlasnie widze ze od kiedy u mnie cos dupnelo z ta centralka nie swieci tez to swiatelko w srodku! ma to jakies powiazanie ze soba??