Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-02-07, 16:28 fotka zegarów
Witam.
Mam małą prośbę, aby ktoś kto ma pod ręką wyjęte zegary od 6cio cylindrówki e30 (obr do 7kRPM), które nigdy nie były rozbierane, albo na 100% wskazywały poprawne wartości, albo ktos komu nie sprawiłoby duzo trudu wyjął swoje ...
i wyciągnął te pręciki an których opierają się wkazówki , tak aby swobodnie lezały ... i kiedy wszystkie wskazówki sa w takiej pozycji, cyknął fotkę. Bardzo byłoby mi to pomocne i sadze że wszystkim innym, którzy maja zamiar rozebrać zwoje zegary.
Wydaje mi się że obrotomierz mi źle wskazuje i potrzebna mi jest taka pomoc ...
Jest to dosyć pilna sprawa, bo na przykład wskaźnik temperatury tez może być przestawiony o jeden ząbek i może być lipa bo mi wiskoza nie działa i nie dowiem się jaką temperaturę ma mój silniczek.
Tak wiem, głupia sprawa ... nie spojrzalem jak leżą wkazówki bez ograniczników i nie byłęm pewien czy dobrze składam ...
Dzięki
Wysany: 2005-02-08, 01:04
chłopaki ... tak jak mówie, wskazówki się opierają o pełeczki ograniczjące! Normalnie to by się jeszcze bardziej opuszczały!! Także fota zegarów kompletnych tu nic niestety nie zdziała, bo na jej podstawie nic nie stwierdzę
Potrzeba zdjąc szkło i uzunąc ograniczniki :