Raczej nic się nie stanie. Z początku odpływy są metalowe dalej są z jakiejś rurki PCV, uważaj tylko żebyś nie zadrapał metalowej częsci bo wejdzie ruda i będzie bida. Ja to sprawdzałem sprężarką.
Pociąłem juz kiedyś jedną e30 jednak cały dach wycinałem i nie wyjmowałem odpływów.
Sprubuje w pracy powietrzem z kompresora psiknąć. Koniec tego odpływu pewnie gdzies pod błotnik idzie? (chodzi mi głównie o przedni błotnik.)
Ostatnio zmieniony przez Wariat 2009-03-13, 19:48, w caoci zmieniany 1 raz
Mozesz też nabrać wody w strzykawke i psiknąć w dziurki przy odpływach - jak woda wycieknie pomiedzy drzwiami a błotkiem to znaczy ze odpływy są drożne
W ogóle idą w kosmos.
Odpływy wychodzą pod podszybiem obok akumulatora (jak kto ma z przodu). Jeśli są niedrożne , to wystarczy obciąć spłaszczoną gumową końcówkę i problem znika.
z tego co pamiętam to właśnie z przodu jak sie wyciąga głośniki to widać idące rurki
nabierz butelkę wody, otwórz szyber i wlewaj w odpływy
Dokładnie w wąskiej idą w słupkach przednich widac je za głośnikami i kończą się w progach a nie na podszybiu - woda wylatuje szczelinami w progach i czasami jak ktoś po konserwacji progów nie wyczyścił tych szczelin to ładnie gniją.
no właśnie przyznam szczerze że sam nie widziałem o tym dobrze i po konserwacji auta dopiero się dowiedziałem że w progach na dole są chyba 3 szczeliny przez które wylatuje woda więc wziąłem śrubokręt i wepchałem od dołu i zrobiłem fontannę
a co do tylnych odpływów czy te rurki idące w te plastiki w bagażniku nie są czasem tak jakby oryginalnie zaślepione ?
a co do tych gumek pod machą to są one do upuszczania wody z podszybia , woda wlewa się przecież przez kratki i musi jakoś wypłynąć więc po 2 stronach mamy te gumki i w większości przypadków są one zapchane piaskiem itp dlatego później jest woda w aucie i wszystko rdzewieje w tamtych okolicach
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
Ostatnio zmieniony przez wojtaq 2009-03-14, 10:36, w caoci zmieniany 2 razy