krzychu_be Poszukaj zanim napiszesz !!! trumniak e30 m30b35
Doczy: 25 Lut 2009 Skd: Włocławek
Wysany: 2009-03-15, 13:37 zapłon, kpułka i kable M20B25 jaka kolejność????
Witam wszystkich!!!
Uwierzcie mi że szukałem:) ale nie znalazłem nic w tym temacie.
Do sedna - Chodzi mi o kolejność podłączenia kabli w kopułce w M20B25 licząc od wejścia od góry kopułki i do którego cylindra powinno przynależeć o ile robi to jakąś różnicę a zdaje mi sie że raczej tak (kolejność zapłonu itd.) choć na mojej kopułce nie ma oznaczeń co skłania do myślenia że nie
czekam na info
Pozdro.
choć na mojej kopułce nie ma oznaczeń co skłania do myślenia że nie :|Pozdro.
Coś słąbo z Tym myśleniem u CIebie pewnie że ma wpływ na kolejnosc zapłonu.
Kupiłes jakiś zamienik depo lub inny kit dlatego nie ma oznaczeń gdybys kupił Boscha oznaczenia były by
Mam nadzieję że ta kopułka nie ma aluminiowych styków bo to szajs kompletny wtedy kupiłeś... utlenią się za kilka dni i problem z iskra wróci.
Co do podłaczenia gniazd na kopułce z kablami WN
od góry w dół lecimy:
-pierwsze gniazdo cylinder nr 2
-drugie cylinder nr 4
-trzecie cylinder nr 6
-czwarte (środkowy) podłącz kabel z cewki
-piąte cylinder nr 3
-szóste cylinder nr 1
-siódme cylinder nr 5
Mam nadzieję że palec rozdzielacza też kupiłeś nowy?
powodzenia
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
krzychu_be Poszukaj zanim napiszesz !!! trumniak e30 m30b35
Doczy: 25 Lut 2009 Skd: Włocławek
Wysany: 2009-03-15, 14:11
Wielkie dzięki za Info
koułka i kable są odkąd kupiłem bunie tylko coś kuleje i zacząłem od wymiany przepływki bo z gazem niestety lipnym jest i sądziłem że jej sie nieco oberwało w przeszłości i tak kolejno kroczę co nie chalo tymsamym wpadłem że może coś pomylone na kablach a kopuła i palec ogolnie są spoko sama miedz i bez wzerów nadmiernych na moje oko:)
a tak na przyszłość jaki zestaw kable-kopułka najrozsądniej nabyć? (jak szukałem to koszt rzędu +-500zeta) jak znacie jakieś dobre tanie sklepy to będę wdzięczny za info.
Pozdro.