BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
316 e36, nie pali, dziwny problem po rozładowaniu akumultora
Autor Wiadomo
odyszawiercie 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 22 Mar 2009
Skd: Zawiercie
Wysany: 2009-03-22, 04:28   316 e36, nie pali, dziwny problem po rozładowaniu akumultora

Jako nowy użytkownik forum witam wszystkich użytkowników, i proszę was o szybką pomoc. Sprawa wygląda tak: kupiłem od znajomego BMW E36 316 w sekwencyjnym gazie po lekkiej stłuczce, od momentu stłuczki auto stało 1,5 miesiąca zanim je zakupiłem i kolejne 2 tygodnie u mnie w garażu. Samochód był sprawny mechanicznie, po 1,5 miesiąca stania w zaspach po naładowaniu aku odpalał od szczała i tak było do dnia wczorajszego. W piątek jeszcze auto normalnie wyjechało przed garaż bo składałem je na zewnątrz i bez najmniejszych problemów wjechałem nim na noc do garażu. Wczoraj rano akumulator okazał się słaby ale samochód złapał na moment jakby na 2 cylindrach i zgasł ale pomyślałem ze wina tego słabego akumulatora bo rozrusznik ledwo kręcił. Wyjąłem akumulator do ładowania i w międzyczasie skończyłem już na gotowo blacharkę. i włożyłem akumulator i jest to samo. Od czasu do czasu próbuje łapać na jednym lub 2 cylindrach, raz złapała i przez kilka sekund na 2 cylindrach chodziła po czym zdechła. Do tej pory auto zawsze paliło na dotyk . Czy przyczyna może leżeć w zresetowaniu komputera? Wyzerowanie immo ? to chyba jedyne co przychodzi mi do głowy. Ale nie mam pojęcia co dalej z tym fantem zadziałać. Auto nie ma alarmu więc jakieś odcięcie zapłonu odpada. Jeszcze jedna dziwna rzecz którą zauważyłem to że nawet po wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka woltomierz cały czas wyświetla napięcie akumulatora, zegar temperatury pokazuje coś ponad 300 faradów, a co do obrotomierza nie wiem bo jest w nim uszkodzony LCD. Bardzo proszę o jakąś dobrą rade bo jeśli idzie o elektronikę jestem zielony a o wstawieniu auta do elektryka nie mam co myśleć bo cała kasa poszła już w ten samochód. Ehh becia chyba nie odwdzięcza moich uczuć …
Ostatnio zmieniony przez odyszawiercie 2009-03-22, 04:29, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: