Wysany: 2005-11-20, 14:48 Sprężyny Weitec vs Supersport
W związku z połamaniem obecnych sprężyn, planuję kupić sprężyny Weiteca. Czy możecie się coś wypowiedzieć na temat tych sprężyn, jak jest z ich twardością. Może ktoś jeździ na takich sprężynach, a może coś innego polecicie lepszego, co jest dostępne w Polsce i w miarę rozsądnych pieniążkach (600zł max). Znalazłem jeszcze na allegro sprężyny Supersport'a. Firma niby znana, ale jakoś się zastanawiam
Cena: Weitec = 550zł vs. Supersport = 340zł
weitec jest dobra firma supersport to firma ktora zalala rynek wszystkimi produktami do ala tuningu ale sa to produkty z niskiej polki ja bym sie zastanawial nad :
OMP
H&R
WEITEC
przy czym dla mnie najtwardsze sa H&R
pozdrawiam
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-11-21, 09:31
jakby coś to czerwone lesjoforsy są dosyc miękkie (w miarę cywilne)
u Tomka w aucie przechyły boczne są na nich spore za to wzdłużne znikomwe ale to już zasługa Bilsteinów B8.
zdecydowanie waitech jak masz taka mozliwosc omp ale chyba beda sporo drosze ja mam komplet zawias FK(amory + springi) i powiem ze jestem zadowolony (czerwone 75/50) mało komfortowe ale za to wybieraja idealnie w sumie cena jakosc niczego sobie
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
I Będą Weitec'a dogadałem się z przedstawicielem firmy FOSAB importerem tych sprężyn na Polskę że sprzeda mi je za 439zł Zawsze to 15% mniej . Także już zamawiam, dięx
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-11-21, 22:15
Grzesio napisa/a:
I Będą Weitec'a dogadałem się z przedstawicielem firmy FOSAB importerem tych sprężyn na Polskę że sprzeda mi je za 439zł Zawsze to 15% mniej . Także już zamawiam, dięx
Co do tej firmy to nie wiem, pisałem, dzwoniłem i bez skutecznie, brak kontaktu
no wlasnie tak jak ja z pawlem kiedys chcielismy kupic u nich cale komplety czyli amory i sprezyny..tez brak odzewu.
co do weiteca to dobry wybor.napisz jeszcze ile obnizaja?
był wariant 60/40 ale wziąłem 40/40 bo już mam dosyć wkładania gum w sprężyny żeby wjechać do garażu i może tak często nakładki przedniej nie będzie trzeba malować, bo do tej pory to min. 2-3 razy w sezonie