witam
zdania sa podzielone wśród znajomych dlatego może wy mi pomożecie.
Mianowicie jestem zmuszony wymienić a raczej zalać silnik olejem.
Auto to gulf 2 1,3 gaznik plus lpg edyszyn
Poziom oleju jest na końcu doliny śmierci (w vw za kreska min jest jeszcze cala dlugosc normalnej skali i u mnie olej jest w polowie tej najnizszej )
Swoj olej mam w wawie a aktualnie jestem we wro tak więc:
Moge wlać teraz pierwszy lepszy olej ze stacji (jak nie bedzie tego co mam w wawie) a potem dolać do niego mobil mx 15w40 juz na miejscu
Czy to tak jest jak z syntetykami ze nie powinno sie marek mieszac
Mechanicy twierdza ze tak ale nauczyłem się podchodzić z rezerwą do ich teorii.
Acha no i pytanie juz totalnie neostradowe - można potem wymienić filtr oleju czy tylko podczas wymiany
witam
zdania sa podzielone wśród znajomych dlatego może wy mi pomożecie.
Mianowicie jestem zmuszony wymienić a raczej zalać silnik olejem.
Auto to gulf 2 1,3 gaznik plus lpg edyszyn
Poziom oleju jest na końcu doliny śmierci (w vw za kreska min jest jeszcze cala dlugosc normalnej skali i u mnie olej jest w polowie tej najnizszej )
Swoj olej mam w wawie a aktualnie jestem we wro tak więc:
Moge wlać teraz pierwszy lepszy olej ze stacji (jak nie bedzie tego co mam w wawie) a potem dolać do niego mobil mx 15w40 juz na miejscu
Acha no i pytanie juz totalnie neostradowe - można potem wymienić filtr oleju czy tylko podczas wymiany
A to we Wrocławiu taki problem dostać olej na którym jeździsz ?
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
można mieszać i synetki teoretycznie olej z którym mieszasz powinien być o tych samych parametrach jak 15W40 to lejesz 15W40 a nie 0W30
czy można mieszać marki olejó noby tak ale każda firma stosuje różnego włąsne dodatki modyfikatory formuły magnetyzery i nne cuda wiec lepiej trzemać się jedej marki
Gniewek89 napisa/a:
pytanie całkowicie idiotyczne to tak jakbyś do kubka z fusami po kawie z przed kilku dni nasypał kolejną porcyjkę kawy i zalał jak myślisz będzie Tobie smakowała Kawusia...
...Zlewasz stary olej wymieniasz filtr nalewasz świerzego oleju... jeżeli nie wymienisz filtra to kompletnie nie ma sensu wymieniać oleju....
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.