BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e30 320 24v brak miejsca na visco i wentylator
Autor Wiadomo
miko78 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 28 Mar 2009
Skd: k-ów
Wysany: 2009-03-28, 11:46   e30 320 24v brak miejsca na visco i wentylator

Mam duzy dylemacik zamontowany mam silniczek 150km 2.0 tylko nie mam już miejsca na wiatraczek i tu pytanie:
1. czy jak zamontuje witraczek od klimy jest tak samo wydajny jak visco lub wiatraczek za chłodnicą ?|

2. w polonezach był czujnik w chłodnicy i podpięty do witraczka,czy da radę tak zrobić w e30? aby wentylator był włączny przez ten czujnik?

Dzięki z góry za podpowiedzi :)
Ostatnio zmieniony przez miko78 2009-03-28, 11:47, w caoci zmieniany 1 raz  

Grzesiek2290 
fck vanos!

Pomg: 13 razy
Doczy: 01 Wrz 2008
Skd: B-stok
Wysany: 2009-03-28, 12:46   

1. u mnie wiatrak od klimy z e34 po załączeniu zbija momentalnie temperaturę także nie sądzę aby były problemy z temperaturą przy sprawnym układzie chłodzenia i odpowiedniej chłodnicy

2.w takiej chłodnicy np z E34 24v (520/525) czy tez innych (E32, Z3...) ze zintegrowanym zbiorniczkiem wyrównawczym jest z prawej strony miejsce na czujnik (który występował w wersjach z klimą)

Ja natomiast mam na przewodzie powrotnym z chłodnicy wstawioną metalową rurkę z gwintem w który jest wkręcony czujnik temperatury (nawet nie wiem z czego), a ten podłączony pod wiatrak z klimy i jak temperatura jest mniej więcej miedzy środkową ,a 3 kreską na wskaźniku to załącza sie wiatrak i zbija mi temperaturę lekko za połowę wskaźnika. Akurat ja zrobiłem przez czujnik masę ,a + idzie przez bezpiecznik z aku.

Ma to rację bytu i w przeciwieństwie do visco nie zabiera KM jak to niektórzy ubolewają okrutnie.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: