180 -czasem 190.... na liczniku rozumiem
a ile by miało to polecieć katalogowo jest max 188 a skoro masz mikser ma dolocie to i tak niezły wynik
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ja mam 1.6 m40 i na autobanie poleciał mi dokładnie 120mil/h czyli ok 195km/h .Mam na to dowód...film
Licznik zawsze przekłamuje sprawdź np. ze wskazaniami na nawigacji to zoabczysz że bedzie 175-180
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
moje m50 licznikowo jedzie 195km/h i myslałem ze tylko tyle jedzie a ostatnio jechał obok mnie kolega na szlifierce i jemu pokazało 215 a u mnie było 195
_________________ E30 316i Coupe m50...
E39 530d Touring
moje 318i m40,mocno dłubniete z odcinką na 7200 goni na 4 biegu 189km(na hamowni-wiadomo bez oporów,tarcia itd) a licznikowo na drodze 178km.na 5 biegu ma odcinke przy ponad 220km licznikowych,na oponach 205/55 15'(czyli przekłamanie około 3.5km w stosunku co do seryjnych) a gps pokazywał 214.most 3.45
ps.Lex a jakie felgi i opony miałes ty i kolo w kosiarce?
Wydaje mi się,ze nie ma co tu porównywać ze względu na to,ze auta mogą roznic sie przelozenami w dyferencjale jak i skrzyni biegów.Dochodzi do tego rozmiar opony jak i wielkość felgi.Zmierzam do tego,ze kolega moze miec rowniez m40b18 a roznic sie moze uzyskanym osiagiem.Pozdroo.
MOje m40b16 z dyfrem 3.45 i felgą R16 osiaga 190km/h i jeszcze jest minimalny zapas gazu.
NIe wiem ile w serii poleci taki motor katalogowo opisany przez producenta.
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)