Rozbierzemy silnik i sie zobaczy ale pewnie tak bo szkoda 2.3 zmarnować
High-Tech napisa/a:
Witaj w klubie BURGUNDROT METALLIC
Fajny wypasik Ci się trafił.
Szpera jeszcze w tym aucie jest?
Hmmm, po Twoim avatarze spodziewam się pełnej renowacji tej e30'tki.
WITAM w KLUBIE
Wypasik jest w miare
Jak w tamtym tygodniu oglądaliśmy z LUKAS'EM na kanale to była 3,45
Co do renowacji to pewnie będzie ale jeszcze nie teraz
Uwierz mi że nie chciałbyś aby ta E30 wygladała tak jak ta z avataru
Cytat:
Duży schowek z narzędziami to jest coś fajnego !
Odnośnie schowka może mi ktoś powiedzieć czego w nim brakuje chciałbym go uzupełnić
W samochodzie powymieniane jest trochę rzeczy:
PODWOZIE:
-amory i sprężyny sportowe
-wszystkie tuleje , sworznie, łączniki stabilizatora
-poduszki pod silnikiem i skrzynią
-wał napędowy
-podpora walu i poduszka dyfra
-poduszki i osłony amorów
-olej dyfra i skrzyni
-nowe opony barum bravuris
-tłumik końcowy i środkowy
HAMULCE:
-przód tarcze power disc plus klocki ATE, nowe gumki tłoczków plus wężyki hamulcowe nowe
-tył tarcze, klocki, ATE, nowe gumki tłoczków ,przewody elastyczne i linki ręcznego
SILNIK:
-rozrząd: pasek gatesa, rolka evr plus pompa wody skf
-termostar, nagrzewnica behra
-przedwody zaplonowe bremi, swiece ngk, kopółka i palec
-wszystkie filtry
Marcin trafiła Ci się E30tka w perfekcyjnym stanie blacharskim, jak na `84 rocznik to jest naprawdę igła.
Stukałem się w głowe oglądając ją na kanale ...
Poprzedni właściciel zrobił prawie wszystko w zawieszeniu ... wszystkie tulejki łączniki gumki i sworznie, tarcze i klocki są nowe !
Zostało tylko wymienić gumy stabi przedniego bo tego nie zrobiono i skasować luzy na lewarku skrzyni.
Dziś zamówienie na graty poszło to w next week się ogarnie skrzynie i dokońca zawias.
Pozatym wszystko jest ok, silniczek też zdrowo chodzi wiec dobra baza na jakies 326i (a`la H26 ).
Tak więc nierozumiem tego Majsu ...
MAJSU napisa/a:
Spooooro pracy cię czeka ! Powodzenia !
Auto spokojnie będzie można dawać na żółte blachy hehe
PZDR!!
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Śmiało mogę powiedzieć, że nie ma tam już wiele do roboty jeśli chodzi o podstawowe sprawy po zakupie auta z drugiej ręki. Kolega mativ8 zadbał o Bumkę i sporo przy niej zrobił
Zawias jest nowy w 100% i zrobiony na dobrych podzespołach. W silniku też troszeczkę podziałane. Stan blacharski względem wieku bardzo pozytywny.
Tak więc Marcin Bumka powinna Ci długo posłużyć.
HELLA YELLOW jak mi się spodobają na aucie to zostaną jak nie to nie:) Oczywiście są oryginalne a nie oklejane folią jak to sie coraz częściej zdarza
Przednia dokładka i spoiler PFEBY (mam jeszcze jeden taki spoiler na sprzedaż jak cos to walic na PW)
Blenda ALPINY nie wiem czy zakłdać
I jakieś głośniki pod kolor auta
Czekam na sugestie i dobre rady
POZDRAWIAM
mafia Poszukaj zanim napiszesz !!! 80's motorsport
Doczy: 25 Cze 2008 Skd: Pszczyna/Krk
Wysany: 2009-03-30, 21:51
jako opozycja felg szerszych niż wyższych i innego germańskiego "wannabe", proszę cię, weź odłóż tą blende, żółte lampy powieś w kuchni dajmy na to, pfebe pogoń na forum golfów, ktoś sobie ładnie dopasuje napewno, i trzymaj to coupe w oryginale. jeśli chcesz bardziej agresywnie to mtI, będzie świetne w tym kolorze, delikatnie przyglebuj, znajdź ładne ori bbsy 15tki, dochuchaj, dodmuchaj, doinwestuj, dopoleruj i ciesz się jednym z najpiękniejszych samochodów w okolicy.
masz fajna baze do modow ,e30 na waskiej to juz klasyk wiec starcza drobne zabiegi i szczegoly, tylko blagam nie choinkuj jej ! Wystarczy dobre kolo i gleba na poczatek , potem moze mt1... powodzenia w modach
_________________ BMW (E30) & MOTORSPORT
M50 stroker 3,0L power N/A...
IMO:
Blende Alpiny powiesćgdzieś koło Jaguara którego chowasz w garazu
Zółte lampy moga dobrze wygladac przy tym kolorze.
Pfeba osobiscie podoba mi sie w starej budzie wąskiej lampy wiec zapodaj.
A nastepnie jak koledzy napisali zglebuj ją i wsadz dobre koło, ja tu widzęRSy, bo RMy jakos golfiarsko mi się kojarzą
PZDR!!
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
jak ja lubię owczy pęd - kilku "guru" powie - yellow hella KING i już w każdej wsi chłopaki kombinują z żółtymi papierkami po landrynkach - rozumiem, że Twoje są oryginalne - co nie zmienia faktu, że z żółtków powoli robi się wieś (be zurazy Pietrek )
Pierwszym modem, który bym zrobił w tym samochodzie to zadbał o silnik (kultowy), pojechał na hamownię dla swojej wiedzy, a nie robił z auta pojazd karnawałowy z RIO. Wrona ma namiar do speca od m20. Wybierz się koniecznie.
A jeśli idziesz inną drogą to pojedź po całości i pomaluj auto w płomienie.......
jak ja lubię owczy pęd - kilku "guru" powie - yellow hella KING i już w każdej wsi chłopaki kombinują z żółtymi papierkami po landrynkach - rozumiem, że Twoje są oryginalne - co nie zmienia faktu, że z żółtków powoli robi się wieś (be zurazy Pietrek )
Pierwszym modem, który bym zrobił w tym samochodzie to zadbał o silnik (kultowy), pojechał na hamownię dla swojej wiedzy, a nie robił z auta pojazd karnawałowy z RIO. Wrona ma namiar do speca od m20. Wybierz się koniecznie.
A jeśli idziesz inną drogą to pojedź po całości i pomaluj auto w płomienie.......
Do ciemnego koloru YH pasują. A w każdej wsi to chłopaki lecą do kowala, żeby robił krzyże do black hella. To BH jest już oklepana. Zakładaj żółtki i będzie gites
Autko bardzo ładne, nie zakładaj tej Pfeby i blendy. Tak jest ładnie.
Do ciemnego koloru YH pasują. A w każdej wsi to chłopaki lecą do kowala, żeby robił krzyże do black hella. To BH jest już oklepana. Zakładaj żółtki i będzie gites
Autko bardzo ładne, nie zakładaj tej Pfeby i blendy. Tak jest ładnie.
a widziałeś jak żółtki świecą? wolałbym po krętych drogach nocą na takich światłach nie jeździć...chyba, że chodzi tylko o styl