BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Ustawienie rozrządu M40. Zajrzyjcie ...filmiki
Autor Wiadomo
DjAquaz 

Pomg: 2 razy
Doczy: 06 Gru 2008
Skd: Glasgow
Wysany: 2009-04-03, 08:49   Ustawienie rozrządu M40. Zajrzyjcie ...filmiki

Bardzo proszę o pomoc.Potrzebuje informacji a najlepiej schematu (fotki) w którym miejscu dokładnie ma znajdywać się koło pasowe rozrządu to górne od wałka.Domyślam się że strzałką w górę ale bardzo proszę o szczegóły czy na pokrywie tej wewnętrznej jest jakaś cecha.Bardzo proszę o fotografię. Ostatnio zmieniałem z ojcem wałek i od tamtego czasu.lekko telepie silnikiem i nierówno chodzi jakby na 3 gary ale pracują 4.Jak słucham wydech z tyłu daje zauważyć się nierówna praca silnika czego nie miałem wcześniej.Kopa nawet ma ale jak chciałem się bujnąć na autostradzie to ciężko jej było dojść do 160 . Przedtem nie było problemu.mam założone dźwigienki i pastylki z m43 i na starym wałku śmigało ok ale wymieniałem hydropopychacze na nówki.Biorę jeszcze jadną opcje,że pastylka na jednym cyl. jest za gruba i nie domyka zaworu przez co telepie i nierówno pracuje.nie mam jak sprawdzić ciśnienia na cyl,a do mechanika narazie nie dam rady oddać bo nie chce bulić zbytnio no bo nier mam.Poradźcie oco kaman
Ostatnio zmieniony przez DjAquaz 2009-04-05, 17:34, w caoci zmieniany 1 raz  

beryl 

Pomg: 9 razy
Doczy: 11 Lis 2007
Skd: WPR
Wysany: 2009-04-03, 19:58   

DjAquaz napisa/a:
Biorę jeszcze jadną opcje,że pastylka na jednym cyl. jest za gruba i nie domyka zaworu przez co telepie i nierówno pracuje

Jak wsadziłeś nowy wałek na pastylkach od tego znawcy z Aleksandrowa, to masz tak jak pisałeś. Wyciągnij popychacze i stocz od spodu 1-1,5 mm, będzie chodził równo. Facet sprzedaje te pastylki i nie ma zielonego pojęcia jakie mogą być konsekwencje, jak ktoś założy np. nowy wałek. Mi też tak zrobił, że pierdział z wydechu, a po wystudzeniu silnika podparło 3 zawory. O ustawieniu rozrządu masz na e30.de, są obrazki itp.
Ostatnio zmieniony przez beryl 2009-04-03, 20:00, w caoci zmieniany 1 raz  

Vindevil 
Syn motopompy!

Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2009-04-03, 20:12   

Dokładnie tak jest jak kolega pisze. Hydroregulatory trzeba skrócić i jakiś 1 mm. Wszystko będzie ok.

DjAquaz 

Wysany: 2009-04-03, 21:27   

Ok świetnie. czyli mam zeszlifować hydropopychacze???. Juz szlifowałem i dostrajałem pastylki ale do starego wałka.Ten nowszy jest w owiele lepszym stanie i właśnie tak sie mi wydawało że oto biega. Dzięki ziomki.Dam znać co i jak jak zrobie :P

Znalazłem foty

Dla zainteresowanych :brawo:

Ostatnio zmieniony przez DjAquaz 2009-04-03, 21:39, w caoci zmieniany 3 razy  

beryl 

Doczy: 11 Lis 2007
Skd: WPR
Wysany: 2009-04-04, 01:00   

DjAquaz, Kupowałeś pastylki gotowe, czy byłeś u niego i zakładał Ci sam?

Yabi 

Pomg: 11 razy
Doczy: 16 Gru 2006
Skd: Golub-Dobrzyń
Wysany: 2009-04-04, 01:20   

Też przerabiałem ponad miesiąc temu rozrząd w m40 i po założeniu nówki wałka,dźwigienek i pastylek silnik nie pracował na pierwszy gar a okazało sie że nie domykał się zawór jak silnik był zimy(po rozgrzaniu było trochę lepiej). Zrobiłem ten specjalny przyrząd wyciągnęłem pastylkę dałem do szlifu i teraz silnik chodzi perfekt w pełnym zakresie obrotów. ;)

DjAquaz 

Wysany: 2009-04-04, 13:38   

No ...mieszkam w Glasgow w UK więc ..przysłał mi jer i sam dopasowywałem i na starym śmigał.Założyłem nowy wałek i nowe hydropopychacze i kuleje już jakiś czas.Dziś jade dopasować wszystkie jak należy 8-)

[ Dodano: 2009-04-04, 22:57 ]
No i zrobiłem .Przyczyną było przestawienie na pasku o jeden ząbek. Teraz się wkręca mment do odcinki. Zrywny że hoho :D Pastylki sprawdziłem. Każde zestaw krzywek wałka ustrawiałem na godz 10 i 14tą względem głowicy i sprawdzałem czy da się p[oruszać dźwigienkami ...i dało się .Z tego wywnoskowałem że jesk ok.jedna mnie dziwi sprawa. Dalej mi pruka wydech nawet nagrałem film i prace silnika...zobaczcie

MOV01844.MP4

MOV01845.MP4

Napiszcie co do wydechu co sądzicie bo jak dla mnie to dziwnie pracuje

[ Dodano: 2009-04-05, 17:35 ]
Pomóżcie koledzy. Czy u was też tak pracuje silnik??

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: