BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[M52B20] Czy ktoś ma w tym motorze zwykłą instalację gazową
Autor Wiadomo
fileo 
PowerOfDreams

Doczy: 26 Sty 2006
Skd: WA
Wysany: 2009-04-14, 22:54   [M52B20] Czy ktoś ma w tym motorze zwykłą instalację gazową

Witam, Czy ktoś ma opinie na temat zwykłej instalacji - niesekwencyjnej w motorze m52b20? Bede wdzieczny o opinie.
Ktoś mi powiedział ze mam się nie silić na sekwencję bo podobno na instlacji 2 czy 3 generacji bedzie ok ...
nie komentuję tylko proszę o opinie. - róznica w cenie instalacji prawie 50%.

- plynu do spryskiwacza

"... zabijać komary bocznymi szybami - bezcenne ..."

michal4don 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 09 Gru 2007
Skd: Bydgoszcz, Toruń
Wysany: 2009-04-14, 23:31   

Ja, coprawda w M50B20, mam zwykłą instalację i mogę jedno powiedzieć na ten temat: JEDNO WIELKIE NIEPOROZUMIENIE.
Nigdy w życiu nie decyduj się do beemki na zwykły gaz, jeśli już to sekwencja.
Mi co pewien czas potrafi strzelić w dolot - najpierw od czasu do czasu jak odpalałem na LPG (bo nie miałem pompy paliwa), a teraz nawet podczas jazdy (tak więc przepływomierza już nie mam i z jazdą na benzynie też lipa).

Gaz do kuchenek i zapalniczek, a nie do samochodu (no chyba, że sekwenca).

Warto dołożyć nawet drugie tyle i cieszyć się spokojną jazdą (o ile dobrze Ci założą i wyregulują instalacje).
Ostatnio zmieniony przez michal4don 2009-04-14, 23:31, w caoci zmieniany 1 raz  

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2009-04-15, 00:11   

Dokładnie jak pisze przedmówca-tylko sekwencja, zwłaszcza do silników z plastikowym kolektorem. Na zwykłej będzie duża strata mocy, strzały, falowanie itp.
Przy dobre zamontowanej (!!!) i wyregulowanej instalcje 4 generacji zapomnisz, że masz gaz (poza dystrubutorem).

fileo 
PowerOfDreams

Doczy: 26 Sty 2006
Skd: WA
Wysany: 2009-04-15, 00:25   

alexil napisa/a:
Dokładnie jak pisze przedmówca-tylko sekwencja, zwłaszcza do silników z plastikowym kolektorem. Na zwykłej będzie duża strata mocy, strzały, falowanie itp.
Przy dobre zamontowanej (!!!) i wyregulowanej instalcje 4 generacji zapomnisz, że masz gaz (poza dystrubutorem).

Dzięki za informacje. Gaz zwykły przerabiałem w m20b27 i było bardzo dobrze. Teraz muszę wsadzić do siebie cos w miarę sprawdzonego. No i jeszcze jakiś normalny warsztat

- plynu do spryskiwacza

"... zabijać komary bocznymi szybami - bezcenne ..."

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2009-04-15, 09:04   

ja mam w m50b20 ale to niczym zaawansowanym nie rozni sie od m52b20 i po remoncie zaplonu i instalacji blosa + dobry reduktor moge palic gume bez strzalu. Spalanie 20% wiecej od benzyny.. na LPG osiągi ciut gorsze ok 11sekund do 100km/h (205/60/15, e36 sedan, mierzone gps, przebieg 320tys)

trzeba miec troche oleju w glowie na temat logiki LPG a nie byc po przejsciach i pisac, ze gaz do kuchenek bla bla..

poza tym na taniej sekwencji tez strzela :lol:

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2009-04-15, 15:49   

southOFheaven napisa/a:
poza tym na taniej sekwencji tez strzela

Ciekawe jakim cudem, skloro gaz wtryskiwany jest tuż przed tłokiem. Pomijam mistrzów, którzy montują dysze wtryskiwaczy w połowie długości kolektora (albo i dalej) i z wtrysku gazu robi się wielopunktowy gaźnik.

kiloff 

Pomg: 5 razy
Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2009-04-15, 15:54   

southOFheaven napisa/a:
ja mam w m50b20 ale to niczym zaawansowanym nie rozni sie od m52b20 i po remoncie zaplonu i instalacji blosa + dobry reduktor moge palic gume bez strzalu. Spalanie 20% wiecej od benzyny.. na LPG osiągi ciut gorsze ok 11sekund do 100km/h (205/60/15, e36 sedan, mierzone gps, przebieg 320tys)

trzeba miec troche oleju w glowie na temat logiki LPG a nie byc po przejsciach i pisac, ze gaz do kuchenek bla bla..

poza tym na taniej sekwencji tez strzela :lol:

ano niczym ... oprocz chociazby dwoch sond lambda zamiast jednej ...

tylko sekwencja

www.system.mimbu.pl

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2009-04-15, 16:44   

sprzedales honde z gazem bo zle go znosila zeby zagazowac teraz beemke - one tez gazu nie lubia - tym bardziej ze chcesz to zrobic oszczednie. Zaloz bardzo dobra sekwencje u porządnego gaziarza i bedzie ok i tak ci sie to zwroci.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: