Wysany: 2009-04-18, 20:25 [e36] Klimatyzacja pytanie o prace sprężarki i wentylatora
Witam wczoraj zamontowałem nowa chłodnice bo jak kupilem swoja bunie to byla peknieta i pojechalem na sprawdzenie szczelnosci wszystko bylo ok ale niestety nie zalaczal sie elektromagnes od sprezarki dzis zabawilem sie w elektryka i okazalo sie ze ktos juz byl przede mna w pinach przekaznika i jeden z nich byl zle wpiety wiec go przepiolem z elektromagnesem bylo juz wszystko jak musi byc ale nie dzialal wentylator wiec elektryk w warsztacie gdzie napelnili mi uklad klimatyzacji zrobil jakis mostek ze jak zalaczy elektromagnes to zalacza sie wentylator tylko jak chodzi klima to po chwili jak w samochodzie dojdzie do żadanej temperatury to sprezarka tzn elektromagnes i wentylator rozlacza sie i za chwile zalacza i tak caly czas czy to dla tego ze tylko juz podtrzymuje dana temperature czy cos jest nie tak myslalem juz tez ze moze jak dluzej po chodzi to robi sie za duze cisnienie i czujnik rozlacza klime po chwili spada cisnienie i sie zalacza i znow rosnie i tak w kolo dodam jeszcze ze mam klimatronik
sprawdz dokładnie czy to niebyła przekładka z anglika bo przy przekładce często mylą piny pseudo fachowcy szczegulnie od mniej przydatnych funkcji np klima, pozdrawiam !
100% nie był to angol auto jednak bylo kiedys walone ale nie tak mocno lecz przedni pas z wiazka mogl ulec uszkodzeniu i mozliwe ze cos im nie dzialalo i jakis "fachowiec" mogl cos spartolic ale teraz najwazniejsze pytanie czy przy klimatroniku macie tak samo jak ja z rozlaczaniem sie sprzegla sprezarki i zalaczaniem nie wplywa to co prawda na chlodzenie kabiny bo jest ladnie zimniutko ale na pare sekund sie rozlacza i znow zalacza i tak w kolo boje sie ze jezeli tak nie powinno byc moze sie cos dziac az cos sie posypie