Panowie poradźcie:
Chcę wypolerować rant felg OZ (wzór podobny do Alpiny).
Czy wystarczy zwykła wiertarka z nakładką?Jeżeli tak to jakiej nakładki użyć-filcowej? a może z papierem ściernym?Jakie pasty polecacie?
Z góry dzięki.
pasta Metalpolish Autosol jest the best.. do renowacji aluminum , mozna kupic na allegro , zalezy czy masz na rantach lakier czy chcesz do golego aluminuim jesli to drugie to papier scierny 800 a pozniej filc i pasta nie wiem czy to dobry patent... ale moje stare bbs wygladaly super :d
_________________ ~dEeste
Ostatnio zmieniony przez dEeste 2009-04-21, 12:47, w całości zmieniany 1 raz
Ja używałem Autosolu ale ciężko jest uzyskac efekt prawdziwego lustra. Dopiero po zestawie kupionym na allegro wyszlo ok. Kupiłęm zestaw polerski trzy rodzaje pasty twardej z filcem na wiertarke i bawelniany krazek na wiertarke do polerowania koncowego.
Szybko idzie szlifierką kontową z nakladka filcową jeśli ma regulacje obrotów bo nie mogą być za szybkie.
Panowie poradźcie:
Chcę wypolerować rant felg OZ (wzór podobny do Alpiny).
Czy wystarczy zwykła wiertarka z nakładką?Jeżeli tak to jakiej nakładki użyć-filcowej? a może z papierem ściernym?Jakie pasty polecacie?
Z góry dzięki.
jezeli nigdy tego wczesniej nie robiles a wydales na kolo troche pieniedzy- polecam oddac kola do kogos kto sie na tym zna . sam sie zarobisz i kto wie jak ci to wyjdzie ? na forum sa osoby ktore sie zajmuja takimi sprawami . nie wszystko da sie zrobic samemu powodzenia
_________________ KLATKI,WAJCHY,SWAPY I INNE ......
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i