ja to bym najpierw na Twoim miejscu podjechał na stacje diagnostyczną nich ci sprawdzą brykę tj.(zbieżność , kąty pochylenia amory swożnie tuleje gumowe itp) ale sprawdz też opony możesz mieć małe wybrzuszenie pozdo
Opony mam nówki,bylem pare tyg wcześniej na stacji diagnostycznej i ustawiali, jadąć w koleinach to tak az bardzo mocno nie ściąga ale juz wtedy na drodze prostej mnie dość mocno ściąga a i zauważylem jeszcze ze jadąc na autostradzie przy prędkości tak 120km/h zaczeło wszytko tak jagby drżyć w środku kierownica i tak jagby gdzieś mocno koło biło mi,tarcze wymienialem jakoś niedawno na nówki na Zimermana
jak ściąga samochód to mało ciśnienia w oponach
może trzeba jeszcze raz wyważyć bo od tego mogą być drgania
drążki powinny być ok skoro mówi że był na stacji chyba że na stacji goście nie powiedzieli że trzeba robić
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
Co do tarcz to by sie nie pokszywiły nigdzie po wodzie nie jeżdziłęm, a co do drążków to jeden mam do wymiany z przodu i nie wiem czy ten drązek może być przyczyna ze tak ściąga, a opony to kupywałem 2 tyg temu nowe i tak bym widział czy jest mało powietrza
oczywiście najpierw zmień drążek i powinno po tym ustać a ciśnienie w oponach powinno się kontrolować co 2 tygodnie więc i tak możesz sprawdzić profilaktycznie bo może być różnica której nie zauważysz a będzie ściągało
również jeśli da rade to całe koła na przodzie z prawej na lewą
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
Ostatnio zmieniony przez wojtaq 2009-04-30, 23:44, w caoci zmieniany 1 raz
powiem Ci tak pojechalem wczoraj na przeglad i koles powiedzial ze zbieznosc z przodu mam skopana (na maszynie tak wyszlo bo jak puszcze kierownice auto minimalnie mi sciaga), powiedzialem mu ze ustawiana byla ze 3 miesiace temu, stwierdzil ze w takim razie kaszane ktos zrobil, pojechalem do profesjonalnego zakladu i gosc stwierdzil ze po pierwsze koncowki ukladu kier. oraz tulejki wachacza (te blizej kierowcy chyba do podluznicy mocowane) do wymiany a dopiero pozniej bedzie w stanie mi ustawiac zbieznosc i masz specjalistow... tylko jeden podszedl do sprawy jak nalezy - na maszyne kola i pod auto i obserowal co jest wytluczone, kazal ruszac kierownica lewo prawo i powiedzial ze najpierw wymiana drazkow i tulejek a pozniej zbieznosc... ciekawe jak poprzedni "spec" ustawial mi ta zbieznosc chyba na wyczucie - sciaga/ sciaga lekko...
zacznij od wymiany tych elementow, wiedz ze sa ok a pozniej martw sie o zbieznosc.
Najlepiej jechać na stację gdzie mają szarpaki, to najpewniejsza metoda na sprawdzenie luzów (pod warunkiem że mechanik kumaty) Żaden szanujący się mechanik nie powinien się zabierać za ustawianie jakichkolwiek kątów zanim nie sprawdzi czy nie ma luzów, a jeśli to robi bez sprawdzenia to jest partacz
Najlepiej jechać na stację gdzie mają szarpaki, to najpewniejsza metoda na sprawdzenie luzów (pod warunkiem że mechanik kumaty) Żaden szanujący się mechanik nie powinien się zabierać za ustawianie jakichkolwiek kątów zanim nie sprawdzi czy nie ma luzów, a jeśli to robi bez sprawdzenia to jest partacz
Jako mechanik radzę tak jak koledzy pojechać na geografię, tam sprawdzą odrazu luzy i będzie git.
Ale najpierw sprawdź ciśnienei w ogumieniu i niesugeruj sie ym żen iedawno to robiłeś, bo mógł Ci wejśc jakiś gwóźdź i powietrze schodzi ... jak ciśnienei będzie ok dopiero jedź na geometrię.
Niech mechanior zwróci uwagę na tuleje przednich wachaczy wleczonych, nap oprzecznych bardzo żadko coś jest. Najcześciej dążki keirownicze lecą.
No i niech Ci nie gada że tył jest niedozdarcia, bo czesto wogole tylu niesprawdzają twierdząc że jest ok, a w Beemkachczęsto z tyłu swoznie zwrotnicy i górne wachacze potrają polecieć, pozatym w E39 masz też regulacje kątów z tyłu
David1 napisa/a:
jadąc na autostradzie przy prędkości tak 120km/h
Co tak wolno ...
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Mam taki znowu problem byłem jakis czas temu na wyważaniu kół i było dobrze teraz znowu sie zaczeły problemy zaczyna ciut delikatnie ściagać i znwou pojawiło sie bicie w kierownicy ale jakis czas bije i potem już jest dobrze,a więc już niewiem co może być.