BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
co to jest???
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-02-10, 18:52   co to jest???

pod maską po stronie kierowcy jest taki walec i wychodzi z niego przewód paliwowy.co to jest???skoro filtr paliwa jes koło pompy paliwa podobno????dodam ze mam silnik w e30 m40b18.niewiem co to jest bo mi sie tam przewód cały czas rozszczelnia i sika paliwem a chciałbym to wywalić bo jak jest przeciek to mi silnik koślawo działa i nieidzie jechac.

Anonymous
Go
Wysany: 2005-02-10, 20:58   

Spójrz na rysunek

http://www.realoem.com/bm...240&hg=13&fg=10

Może to być typowy filtr paliwa (1), wtedy powinieneś wymienić przewody (11) i (8). Stare mogą być już za twarde.

Jeśli jest to odstojnik (2), to załóż nowe uszczelki miedziane (14), razem 4 sztuki. Pamiętaj, że takie uszczelki są jednorazowego użytku.

Anonymous
Go
Wysany: 2005-02-10, 21:13   

JEST TO RACZEJ TEN FILTR(1),ALE PRZYPOMPIE CHYBA TEZ JEST FILTR????WIEC CO JA MAM 2 FILTRY??

Anonymous
Go
Wysany: 2005-02-10, 21:20   

W e30 z silnikiem M40 są różne rozwiązania. Możesz mieć np. takie

http://www.realoem.com/bm...172&hg=16&fg=15

gdzie przy pompie paliwa nie ma filtra.

Jaka jest data produkcji samochodu (miesiąc, rok)?

Anonymous
Go
Wysany: 2005-02-10, 21:33   

MARZEC 1990R. A MI SIE WYDAJE ZE MAM TAKIE ROZWIĄZANIE http://www.realoem.com/bm...304&hg=16&fg=15 NIEPAMIĘTAM ZABARDZO ALE PRZY POMPIE CHYBA NIEMAM FILTRA,A NA FORUM KTOŚ KIEDYŚ MUWIŁ ZE JEST WIEC NIEWIEM A DAWNO POD AUTO NIEWCHODZIŁEM,

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-02-13, 15:54   

SĄ dwie wersje
1) FIltr pod pompą wspomagania hamulców nad podłużnicą jedna rurka wchodzi od spodu a druga wychodzi u góry, obok niego ciut wyżej znajduje się druga podobna puszka tyle że ma dwa końce u góry (wlot i wylot) to jest filtr par paliwa i od spodu ma zazwyczaj gąbkę - tak jest u mnie 316 i u szwagra 320
2) Filtr jest przy lewym progu( po stronie kierowcy) z tyłu łatwo go ręką wyłapać a pod maską jest jedynie ten filtr par paliwa - tak spotkałem się z tym rozbierając jedną 320

Innych wydumek nie spotkałem... jak dotąd

Pozdro Maras

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: