Wysany: 2009-05-12, 22:00 [E36] Reset kompa na gazie I generacji a praca na benzynie
Witam moja bunia dluzszy czas jezdzila na gazie i tylko na gazie pierwszej generacji resetowany i formowany też był na gazie po zmianie pompy (stara uległa uszkodzeniu) słabo idzie na benzynie cos jakby kończyło się paliwo przerywa zamula itd. jezdze tak juz 2 tyg na samej benzynie i raz jest cacy a raz ledwo rusze z miejsca. Użyłem też magicznego płynu dolewanego do benzyny do czyszczenia wtryskiwaczy itd ale zero roznicy. Przyszedł mi pomysł zresetowania kompa i uformowania go na benzynie na nowo po tej operacji fura ożyła aż wciska w fotel dzis zrobilem jakies 100km po miescie jezdzac tu i tam z przerwami i puki co caly czas jest cacy mialem podobny objaw jak pokazywalo mi ze mam okolo 9l paliwa mozliwe ze cos oszukuje wskaznik ? i co moze byc tego przyczyna bo nieraz jak postoi odpale i pokazuje np 45 a po chwili jazdy pokazuje z 10l mniej
Czy to mogła być wina resetu na gazie ? czy to moze zbieg okoliczności ze teraz puki co (odpukać) jest ok
Pomg: 1 raz Doczy: 05 Maj 2009 Skd: planeta Ziemia
Wysany: 2009-05-12, 22:23
zazwyczaj jak się jeżdzi głównie na gazie to przez to, że w zbiorniku utrzymuje się przeważnie taki sam poziom paliwa przez dłuższy czas potrafią się wytrzeć ślizgi potencjometru wskaźnika paliwa i wtedy może trochę głupieć. W beemkach jeszcze dochodzi to ze poaliwo się czasem przelewa z prawej na lewą itd.