BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: BADYL
2009-05-28, 21:08
Oszust - Łukaszek320
Autor Wiadomość
pawel_nopl 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2009-05-14, 20:02   Oszust - Łukaszek320

Kupilem u typa halogeny do E30 na allegro:
http://allegro.pl/item593...ny_bmw_e30.html

Do tego mial dozucic 2 lustra lusterka i wlot powietrza

Zaplacilem mu na konto, ale czesci ani sladu....

Ktos nadzial sie na tego kolesia?

alexil 

Wysłany: 2009-05-14, 20:35   

Ja tylko raz chciałem od niego przepływkę i po 3 tygodniach czekania dostałem kasę spowrotem z wytłumaczeniem:"jednak nie mam tej przepływki".

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2009-05-14, 20:36   

rozumiem ze pisales itd. i dwa miesiace i nic nie doszło :?:

http://beemka-klub.com/fo...wprofile&u=4528 na forum zagląda wiec zyje :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

pawel_nopl 

Wysłany: 2009-05-14, 20:46   

No pisze do niego na wszystko co sie da, ale nic nie odpowiada...
Czesci nie ma...

No zyje, zyje!!!

Tutaj jego adres mam nawet:
Lukasz Zieminski
Prosta 2 m2
05-410 Józefów

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2009-05-14, 20:55   

daj mu linka do tematu :)

po 22 władza sie z nim rozliczy :lol:

to sie chyba nigdy nie zmieni i zawsze znajdzie sie frajer ktory bedzie chiał sie dorobic na takich kradzieżach

pawel_nopl 

Wysłany: 2009-05-14, 21:00   

Wlasnie podeslalem mu linka ^^

Ciekawe czy cos odpisze

Szajbaa 
Fan Marki

Wysłany: 2009-05-14, 21:33   

ja łukasza poznałem i nigdy nie mialem zadnych problemów z czescmi

Łukaszek320 

Wysłany: 2009-05-14, 22:00   

Fakt nie bylo mnie ostatnio w domu i nic nie odpisywalem nikomu, z kolega wyszlo jak wyszlo, ale te halogeny wysle, tutaj sie nie musze tlumaczyc, a kolega nazywajac mnie oszustem jest troche nie bardzo, mogl zadzwonic i sie zapytac a tu tylko wiadomosc na gg i na forum napisane ze jestem oszustem, zalosne.... A do kolegi kamila.k To sam jest frajerem i zlodziejem!

alexil 

Wysłany: 2009-05-14, 22:10   

Jeśli sprzedajesz coś i widzisz, że nie jesteś w stanie wywiązać się z umowy to w Twojej gestii powinno leżeć powiadomienie nabywcy o tym co się dzieje więc tłumaczenie:" mógł zadzwonić, a nie tylko pisać na forum i gg" jest dla mnie conajmniej kiepskie.

Zresztą z moją przepływką było dokładnie tak samo. Złodziejem Cię nie nazwę, bo dostałem kasę spowrotem ale samo załatwianie spraw w taki sposób to totalne dno.
Jeśli chcesz handlować i zarobić to trzeba się tym zająć niestety.

pawel_nopl 

Wysłany: 2009-05-14, 22:19   

Hehe, i sprawa sie ruszyle :brawo:

No to wyslij, to zobaczymy :) ...a i nie zapomnij o szklach lusterkek i wlocie :P

alexil Dobrze mowi, ze mogiles mnie uprzedzic :spoko:

Nie mow ze cie ostatnio nie bylo, bo widzialem ze na forum wchodzilem.
Pisalem przeciez na gg, maila i tutaj pw na forum tez, wiec mogles odczytac :|

Jak dojda czesci, to poprosze admina o skasowanie tego tematu :wink:

Pozdro

[ Dodano: 2009-05-14, 23:22 ]
A i tak dla info:

Napisalem do Allegro, ze nie dostalem towaru (bo taki jest, jak narazie, fakt)

Jakby nie patrzyl to troche czasu minelo, wiec sie zaczynalem wkurzac.

Ale komentarza jeszcze nie wystawilem, wiec jak dojda czesci to dam ci pozytyw :)

[ Dodano: 2009-05-14, 23:27 ]
O i wiadomosc sie na moim gg pojawila:

Nie ma mnie w domu a ty ku¤wa wypysujesz jaies tematy na forum!! ku¤wa naucz sie korzystac z telefonu chlopaku, chalogeny dostaniesz, mam ostatnio niezle problemy z ktorych moge wyjsc, gdybys od razu po zakupie cchial zebym je wyslal tyo juz dawmo bys je mial!!
Ostatnio zmieniony przez pawel_nopl 2009-05-14, 22:28, w całości zmieniany 1 raz  

alexil 

Wysłany: 2009-05-14, 22:32   

pawel_nopl napisał/a:
Nie ma mnie w domu a ty ku¤wa wypysujesz jaies tematy na forum!! ku¤wa naucz sie korzystac z telefonu chlopaku, chalogeny dostaniesz, mam ostatnio niezle problemy z ktorych moge wyjsc, gdybys od razu po zakupie cchial zebym je wyslal tyo juz dawmo bys je mial!!

Genialna reklama-nie dość, że burak to jeszcze analfabeta.

Jak masz chłopie problemy to zajmij się ich rozwiązywaniem, a nie handlem.

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2009-05-15, 06:38   

Łukaszek320, jestes frajerem i pisząc pierwszego posta w tym temacie tylko to potwierdziłes :lol: myslałes ze chłopak zapomni o halogenach a ty bedziesz smigał na quadzie z bananem na gebie co :?: :lol:

sarna1 
hooligan rootz

Wysłany: 2009-05-16, 11:38   

trzeba zbanowac tego oszusta i kretacza, zostawic tylko powiadomienie na forum z nikiem z beemki i z allegro zeby nikt od niego nic nie kupowal i zeby sie odciac od oszusta.

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysłany: 2009-05-16, 11:42   

pawel_nopl napisał/a:

Widzisz pawel_nopl, wszystko przez ciebie :lol:

E30 + E91

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Wysłany: 2009-05-16, 14:44   

ehh, ja z Łukaszem parę rzeczy załatwiłem i wielu ludzi z PL też więc, za jedną wpadkę nie należy ludzi skreślać...

każdy ma swoje życie i czasem zdarzają się poślizgi :(
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Dixi 

Wysłany: 2009-05-16, 15:17   

A ja powiem wam, że wy wszyscy panikujecie...
Też czasem mam problem ze "sprzedawcą" i wiem jak to jest. Napisać coś na gg czy wysłać jednego mejla i czekać, a po tygodniu mieć już pretensje jest zupełnie bezsensu. Są telefony i ciężko mi zrozumieć sytuacje w której nie można się porozumieć i od razu się wyzywają, a przecież można na spokojnie do jakiegoś kompromisu dojść bez pisania na forum i wyzywania, wszystko jest kwestią chęci i czasem kompromisu. :spoko:
E32 750i 09/1991
www.e12e28.pl

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2009-05-16, 16:20   

Dixi, no własnie wystarczyłoby żeby sie odezwal a on przez dwa miesiące milczał więc to o czyms swiadczy zwłaszcza jeszcze jego wiadomosc na gg gdy zobaczyl temat o sobie.wtedy miał czas napisac :?:

wiadomo że każdy może byc zapracowany itd. ale należy o tym poinformowac druga strone albo decydowac sie na sprzedaz za pobraniem ale jak widac dla niektórych to jest zbyt trudne wiec najlepiej eliminowac takich osobników aby nie przeszkadzały reszcie :)

sarna1, dobrze go podsumował ale jak ktos jest łatwowierny to niech nie liczy że w życiu bedzie mial lekko i niech nie płacze jak ktos go wyrucha :P

Łukaszek320 

Wysłany: 2009-05-17, 10:06   

Paczke mialem wyslac po miesiacu po dokonaniu wplaty, wiec nie odzywalem sie potym ze 3 tygodnie, tak wyszlo poprostu... I wcale to ze pisal na gg itp to nie prawda bo zrobil to jednego dnia, na gg, maila i forum od razu, tak jak mowia inni za jedna wpadke nie nalezy skreslac sprzedawcy. Z umowy sie wywiaze, sprzedalem mnostwo czesci ludziom z forum i nikt nie narzekal, a co do przeplywki to znalazlem ja ze 3 miesiace temu u kolegi w garazu i dlatego jej nie wyslalem bo nie wiedzialem gdzie ona jest a bylem pewien ze ja mam... Ale po co mam sie wam tlumaczyc. bez sensu, jak nie macie nic leprtzego do robty to sobie piszcie w tym temacie i dalej sie podniecajcie jezdzac po kims... zalosne :?

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2009-05-17, 11:35   

Łukaszek320 napisał/a:
Z umowy sie wywiaze

to znaczy że paczki jeszcze nie wysłałes tak :?:

Łukaszek320 jesli bedziesz potrzebował jakakolwiek czesc do e30 wal do mnie jak w dym.w przeciągu dwóch miesiecy cos powinienem ci wysłac wiec będziesz zadowolony :lol:

założe sie że tamte halogeny ma ktos inny :D

mareks 

Wysłany: 2009-05-17, 22:11   

kamil.k najmniej w temacie, zupelnie go nie dotyczy ale ma najwiecej do powiedzenia :|

GG: 6377445

bono20002 
W.G.M.

Wysłany: 2009-05-18, 10:47   

Ja wniosę jeszcze mniej ale sensownie, z tego co zauważyłem na innym forum kolega od zamieszania pawel_nopl , ma chyba ostatnio jakis długo trwajacy okres, bądź też szuka dymu i lubi być wszedzie zauważony i chce podnieść sobie samoocenę . Nie pierwsze i nie ostatnie forum gdzie kolega chce wzbudzic sensację swoja osobą i się pokazać że "Ja tu przybyłem" , ledwo matury napisał i sie na forach porejestrował a juz dymi. Wejście smoka normalnie :lol: .Cudownie.

PS. nie bronię nikogo, nikomu nie ublizam ani nie pomagam, tylko stwierdzam fakty.

PS. 2 łukasza znam ze spotów, wydaje sie być równym kolesiem,

PS.3 Trzeba byc niepoważnym żeby kupować cos od kogos i upominać sie przez syfiasty komunikator gg, przez kótry jedyne co, to można z 15 latką się umowić na spacer, albo zapytać jak było na dyskotece w gimnazjum, No chyba ze handlujemy ze znajomym , znamy sie to inna sprawa.

pzdr

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2009-05-18, 11:19   

mareks napisał/a:
kamil.k najmniej w temacie, zupelnie go nie dotyczy ale ma najwiecej do powiedzenia :|

wiedziałem że nie wytrzymasz i sie udzielisz.nie wniosłes kompletnie nic do tematu ale to akurat mnie nie zdziwiło .lepiej by było gdybys wyraził swoje zdanie na temat czekania prawie dwa miesiace na zakupiony towar ale to chyba zbyt trudne dla ciebie .lepiej zmienic temat bo ten mnie nie dotyczy

ps. pisanie tekstów w stylu że znam kolesia ze spotów to jest ok swiadczy ze ktos ma nie wiecej jak 15 lat :wink:

MAJSU 

Wysłany: 2009-05-18, 12:52   

kamil.k napisał/a:

ps. pisanie tekstów w stylu że znam kolesia ze spotów to jest ok swiadczy ze ktos ma nie wiecej jak 15 lat :wink:

Dokładnie. Co innego pogadać na spocie o :cenzura: maryny i black helli a co innego robić z kimś interesy.

mareks 

Wysłany: 2009-05-18, 17:22   

kamil.k napisał/a:

wiedziałem że nie wytrzymasz i sie udzielisz.nie wniosłes kompletnie nic do tematu ale to akurat mnie nie zdziwiło .lepiej by było gdybys wyraził swoje zdanie na temat ....:

wiedzialem ze nie wytrzymasz i twoje bedzie musialo byc na wierzchu :D

akurat kupilem od lukasza kilka rzeczy i za kazdym razem bylo wszystko ok. nie bylo problemow z terminem ani z jakoscia rzeczy. zawsze moze sie zdarzyc jakas obsuwa. wiec zamiast jezdzic po kazdym jak to macie w zwyczaju poczytaj najpierw, potem raz jeszcze poczytaj i wyciagnij sensowne wnioski zamiast napuszczac jednych na drugich :|

GG: 6377445
Ostatnio zmieniony przez mareks 2009-05-18, 21:33, w całości zmieniany 2 razy  

pawel_nopl 

Wysłany: 2009-05-18, 21:31   

Jeszli chodzi o cala sprawe to tak:
Dogadalem sie z Lukaszem co do ceny i wystawil mi czesci na Allegro
Koles mowil ze nie ma kasy, wiec przelalem mu kase, a on mial wyslac czesci 16-17.04.2009, poniewaz kumpel co ma to odebrac nie mogl wczesniej.
Wiec Lukasz mial troche czasu zeby przygotowac sie na wyslanie paczki.

25.03.2009 - kupilem halogeny na Allego

Pare dni potem Lukasz dostal kase, ale niestety 40zl za malo. Zrabany bank pobral 40zl za tranzakcje. Ale Lukasz powiedzial ze nia ma problemu i wysle za pobraniem.

Pisalem do niego zeby przypomniec, o wyslaniu paczki. Ale wtedy juz nie odpisaywal.
I nie prawda jest, to co Lukasz pisze, ze pisalem do niego w jeden dzien i od razu na forum.
Kilka razy upomnialem sie o czesci, ale bez odzewu.
14.05.2009 napisalem mu na wszystki sposoby w jakim sie moglem skontaktowac, i zalozylem temat.

Nawet nie wiedzialem ze sie tak rozwinie.

Nie chcialem nikomu ublizac, tymbardziej Lukaszowi.
Porostu chce dostac moje czesci, i probowalem go jakos poruszyc.

A to ze napisalem "oszust", no to chyba kazdy by tak napisal.
Czesci mialby byc miesiac temu, a nie ma. koles sie nie odzywal, wiec chyba jasne...
A duzo sie mowi o oszystwach i innych sprawach. To jest pierwszy raz, gdzie sa jakies problemy, wiec postanowilem cos zrobic.

Zamawialem duzo roznych rzeczy nawet zza granicy. Nigdy tak dlugo nie czekalem.
A tak jak Dixi pisze ze roznie bywa, to zal.

Jesli dokona sie jakiegos handlu, to trzeba sie wywiazac z obowiazku. Mowa tu o dwuch stronach.

Osoboscie nie znam Lukasz, ale pewnie jest wporzo, niestety troche zawalil z tymi halogenami, bo mogl dac mi znac.

Mam nadzieje ze wysle paczke, a ja dostane moje czesci a on reszte swoich pieniedzy

Cytat:
bono20002 PS. nie bronię nikogo, nikomu nie ublizam ani nie pomagam, tylko stwierdzam fakty.

To po co piszesz?

Cytat:
ma chyba ostatnio jakis długo trwajacy długo trwajacy okres,

Okres to chyba ma twoja mama, a ja proboje poprostu dostac swoje czesci!

Cytat:
lubi być wszedzie zauważony i chce podnieść sobie samoocenę

Jakbym chcial to bym sie zalogowal na jakims portalu randkowym czy cos, a nie tutaj czy na innym forum o BMW.

Szumu nie robie. A zalogowalem sie na forach, bo szukam pare czesci do mojej E30. Napisalem pare tematow i postow, to wszystko.

Cytat:
Ledwo matury napisał

Chociaz mam jakies wyksztalcenie, a wogole to co ci do tego?

Zazdroscisz ze ktos mlodszy od ciebie proboje cos napisac i szuka czesci do BMW?

Cytat:
Wejscie smoka normalnie :lol: .Cudownie.

Brusa lubie, nie powiem :)

Dobra, nie chce mi sie kazdemu odpisywac, bo i tak sie rozpisalem, ale ty troche przesadziles!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi