BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
BMW 324TD odpalanie po raz kolejny.
Autor Wiadomo
TheChoseN 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Maj 2009
Skd: Szczecin / Płoty
Wysany: 2009-05-14, 11:45   BMW 324TD odpalanie po raz kolejny.

Witam wszystkich forumowiczy/klubowiczy.
Mam dwa małe problemy z moim nowym zakupem jakim jest BMW 324TD Touring 1990r. z silnikiem M21D24.

Problem pierwszy:
Mianowicie rano, bądź gdy autko postoi już około 8godzin (tyle siedzę w pracy) mam problem z odpaleniem auta.
Tak czytając i przeszukując tutejsze forum znalazłem informację, że może to być problem cofającego się paliwa, ponieważ gdy autko się już odpali i od razu zgasi to pali - czy na ciepłym czy na zimnym - bez najmniejszego problemu.
Czytałem, że ktoś tam zakładał jakiś zawór aby paliwo się nie cofało. Czy ma ktoś pojęcie gdzie to kupić i jak to założyć?

Problem drugi:
Nie działa mi obrotomierz (co za tym idzie i ekonomizer), oraz temp silnika pokazuje cały czas MAX.
Też udało mi się wyczytać, że może to być wina baterii które znajdują się w zegarach (rozebrałem -> sprawdziłem -> są rzeczywiście dwie baterie 3 Volt-owe).
Moje pytanie brzmi.
Czy ktoś się już spotkał z tym problemem i czy po wymianie baterii wszystko wraca do normy?

:prosze: o pomoc...

Pozdrawiam
Krzysiek

[ Dodano: 2009-05-14, 14:27 ]
Mała porcja informacji w postępach prac:

Dot. problemu drugiego:
Wsadziłem inny licznik z (324d) i temp silnika pokazywało normalnie, lecz obrotomierz dalej nie działał. Po przełożeniu samego wskaźnika temp. do mojego licznika nadal pokazuje MAX :(

Nie będę już pisał że na tym liczniku z 324d auto jeździło strasznie (silnik nie równo chodził i strasznie szarpał)

Jeśli chodzi o bateryjki sprawdziłem miernikiem w moich zegarach baterie nadal posiadają napięcie 3 Volty.

Gdzie szukać problemu??? HELP!
Ostatnio zmieniony przez TheChoseN 2009-05-14, 11:47, w caoci zmieniany 1 raz  

marcin_e12 

Doczy: 25 Wrz 2008
Skd: Opacie k/Jasła
Wysany: 2009-05-14, 15:25   

O zaworku zarotnym na przewodzie paliwa zapomnij. To czysta bzdura. Wyrzucisz pieniądze, a samochód nadal bedzie ciężko palił. Lepiej poszukaj przyczyny cofającego się paliwa.

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2009-05-14, 15:50   

Jaka bzdura - jak nie wie się gdzie go założyć i montuje się go na powrocie to na pewno nic nie da - Montujesz go na dopływie do filtra paliwa ,poza tym wymień wężyki przelewowe a jedyna przyczyna nie przyniesienia poprawy po założeniu zaworka zwrotnego to pęknięta membrana w pompce na podstawie filtra paliwa i tamtędy najczęściej zasysa powietrze do układu.

TheChoseN 

Doczy: 14 Maj 2009
Skd: Szczecin / Płoty
Wysany: 2009-05-15, 11:10   

Witam ponownie.
Dzisiaj zauważyłem podczas odpalania, że w wężyku idą bąbelki powietrza....

bambus 

Doczy: 26 Sty 2007
Skd: Radom
Wysany: 2009-05-15, 12:43   

Witam
wiec jak sa pęcherzyki powietrza to problem z głowy:) sprawdz czy massz dobrze dokręcony filtr paliwa i czy dobrze sa na nim dokręcone zaworki...odpompuj powietrze za pomoca pompki i reguluj zaworkiem..powinno byc git:)ja tak miałem:)i oczywiscie po problemie :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: