Wysany: 2009-05-17, 17:57 DEMONTAŻ TYLNEJ PóŁKI sedan E36
witam jak zdemontować tylna półkę w sedanie? chcę wyciągnąć z pod niej gruba mate wygłuszająca aby bas z tuby lepiej było słychać ale nie mogę jej zdemontować aby czasem jej nie uszkodzić
Pomg: 1 raz Doczy: 05 Maj 2009 Skd: planeta Ziemia
Wysany: 2009-05-17, 21:33
1 - Musisz ściągnąc boczną tapicerkę słupka C - tą co są tam światełka zamontowane.
2 - odchylasz oparcie kanapy tylnej, zagłówki max do góry
3 - tylna półka teraz pozwoli się odchylić ku górze na pare cm tak abyś miał dostep do zawleczek zagłówków - wypinasz je i półka jest Twoja
Nie jestem akustykiem ale w pomieszczeniu im więcej rzeczy "gra" tym gorzej
mata wygłuszająca powoduje, że zmiejsza drgania balachy a mniejsze drgania blachy to lepsza akustyka pomieszczenia.
Ostatnio zmieniony przez Z-Stardust 2009-05-17, 21:34, w caoci zmieniany 1 raz
kolego zależny od upodobań danej osoby jednej wystarcza zwykle pierdziawki i będzie to dla niego wspaniała jakość dźwięku a innej nawet tuba nie wystarczy mam lepszy sprzęt audio od swoich znajomych a gra słabiej problem drzemie w bagażniku oraz jego wygłoszeniu wiec próbuje coś poprawić a owi koledzy ze słabszym sprzętem maja vw golf3 ,4 opal astra
Powiem ci szczerze ze co do dzwieku to jestem bardzo wyczulony na trzeszczenia i pierdzenia czy tez nie czysty dzwiek ale co fakt to fakt sprzet mialem wczesniej w oplu vectra a i gral chyba lepiej wiec jak opanujesz ta pulke to napisz czy dalo to efekt moze tez sie za to wezme tylko nie wiem czy u mnie nie jest cos inaczej bo ja mam pulke z roleta chyba ze to nie robi roznicy
Mam tez dodatkowe pytanie bo jak wiekszosc zapewne w sedanie nie mam uchylnej kanapy z tylu i za oparciem na calosci jest blacha dosc gruba ale co kawalek jest tak jakby ponadcinana fabrycznie w wersji z dzielona kana kanapa wycinana byla ona calkowicie czy jak by ja wyciac dalo by to roznice w dzwieku z subwoofera w bagazniku? i czy nie oslabie tym jakiejs konstrukcji aczkolwiek jezeli w wersji z dzielona kanapa bylo to wyciete to nie powinno to nic zaszkodzic