Wysany: 2009-05-20, 23:44 mocowanie stabilizatora do karoserii e30 prośba o szybką odp
Panowie mam pytanie
http://bmwfans.info/parts...abilizer_front/
element nr 5 z jednej strony jest na pewno przykręcony na klucz 13
ta blacha trzyma za pośrednictwem gumy stabilizator przy karoserii i teraz mam pytanie jak przymocowany jest element nr 5 od przodu samochodu ? od tyłu przykręcony a od przodu jest on przyspawany do sanek/belki pod silnik czy jak to tam zwał ?
zauważyłem że to u mnie lata i potrzebuje pilnie wiedzieć czy mam to spawać czy co bo jutro może się tym zajmę tylko proszę o szybką a zarazem konkretną i rozwiniętą odpowiedź
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
Obejma mocująca gumę stabilizatora do belki pod silnikiem z jednej strony jest przykrecana jak sam zauważyłeś, z drugiej zaś "języczek" obejmy wsadzony jest w prostokątny otwór w belce.
Najpierw wkłądasz "język", a później przeginasz obejmę i przykręcasz śrubą.
PZDR!!
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Tak jak Lucas napisał , jedną stronę obejmy nr5 wsuwasz w otwór w belce a drugą stronę tej samej obejmy skręcasz sróbą do belki zarazem dociskając tulejke
Należy jeszcze dodać że jak zakładasz nowe gumy (ze starymi też pewnie lekko nie będzie) to przydała by się pomoc drugiej osoby z brechą bo ciężko tą obejmę docisnąć.
dziękuję bardzo za odpowiedzi
gumy zostają stare dobre, póki co jest problem z odkręceniem tej 13nastki bo górna nakrętka jest obrobiona na max i chyba tylko kątówka zostaje
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
przy wszystkich zabawach z przednim zawieszeniem na końcu i tak się łapie za kątówkę, więc nie marnuj czasu na inne metody i działaj
ja jeszcze nie spotkałem się z wymianą czegokolwiek w zawieszeniu żeby nie łapać boscha do ręki...
pozdro
hehe ale taka prawda jak auto dopiero trafi w nasze rece to w beemce nic nie da sie normalnie odkrecic.... co innego jak woz juz nam słuzy i wszystko ruszalismy ; ]