Wysany: 2009-05-20, 16:11 Problem z nawiewem w e30
Witam serdecznie, próbowałem odkryć na forum podobny problem do mojego ale nie udało mi się to, być może przeoczyłem. Mianowicie problem mam tego typu że ucieka mi powietrze z nawiewu, wygląda to tak. Deszczowa pora szyby parują, biorę nawiew na 4 i kierunek na szybę, wszystkie inne nawiewy zamykam i tylko pewna część powietrza trafia na szybę i odparowuje mi tylko połowa szyby a reszta powietrza wraca w nagrzewnicę ( mam wybebeszone wnętrze) i przykładam rękę do nagrzewnicy a tam ze szczeliny ucieka znaczna ilość ciepłego bądź zimnego powietrza. Dodam że mam klimatyzację. Doradzcie czy to może być problem z przegrodami w tej całej obudowie nawiewu.
być może, pomiędzy nagrzewnicą a plastikową obudową jest dość spora szczelina przez którą właśnie ucieka mi to powietrze. Spróbuje zlikwidować tą szczelinę i zobaczymy.
wymontuj ją najlepiej skoro masz wszystko na wierzchu...wtedy oblukasz co i jak...pracując w warsztacie różne rzeczy wyjmowałem z nagrzewnicy...nieżadko były to martwe myszy...może gdzieś tam uwiła sobie gniazdko ale nie koniecznie...może być to wina wspomnianej nieszczelności...pozdro.
Masz klimę a czy przypadkiem filtr pyłkowy nie jest zapchany? wtedy nawiew ledwo dmucha nawet na 4 stopniu dmuchawy...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
No właśnie, gdzie jest ten filtr pyłkowy bo myślałem na wymianą ale nie wiem gdzie się znajduje. Co do myszy to chyba tam nie ma bo wymieniałem ostatnio nagrzewnice, wsadziłem podróbe ( mowili mi ze orginalna prawie 500zł ) i takjaby ta jest troszeczkę chudsza i ma szczelinę, miałem ją usunąć ale chwilowo czasu nie mam.
A tak wogóle to zacznij od RealOem ... tylko wklep swój numer VIN a nie mój http://www.realoem.com/bm...256&hg=64&fg=10
sprawdzajc po numerze vin czy wogóle Twoje auto go posiada czy nie... zanim rozbierzesz pół kokpitu...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-05-22, 21:14, w caoci zmieniany 2 razy