BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
zdejmowanie szyb
Autor Wiadomo
Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2005-02-14, 17:33   zdejmowanie szyb

Witam!!! Chce przyciemnic sobie szybki [(3 tylne) dodam ze mam 2 drzwiowe nadwozie]. Chciałbym sie najpierw dokładniej (trochę się oriętuje) dowiedziec jak się je zdejmuje. Nie chciałbym czegoś odj...ć bo wiadomo...będzie juz wtedy za pózno :? Czy w interku są jakieś strony opisujące ten proces? jesli nie prosił bym o porady. (najlepiej opis ,,krok po kroku"). Pozdro

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-02-14, 18:19   

do tylnej szyby potrzebujesz srubokreta, albo kilku i najlepiej jakichs kumpli zeby to szybciej lecialo..
najpierw musisz wyjac klin z szyby (to srebrne ) pozniej uszczelka juz puszcza ladnie, najlepiej delikatnie wypychac od wewnatrz a ludzie trzymaja na zewnatrz, albo podwazasz uszczelke i powoli wyciagasz...
a z wlozeniem jest troche ciezej bo latwo polamac ten klin...
bardzo latwo...
ale jak chcesz to 1 bokiem wkladasz, a 2 podwazasz uszczelke i i przekladasz ja na gore, tak zeby zaszla na klin...
ciezko to slowami wytlumaczyc ale jak sie zlapiesz to bedziesz wiedzial o co chodzi..
ja robilem to po raz pierwszy, i musze powiedziec ze:
na dole zostaje powietrze bo szyba jest zaokraglona, ale nie wiem, moze jakbym to robil lepiej, staranniej to by wyszlo ladniej..
i 2, latwo polamac klin...
jak w coupetce wyjac boczne to nie wiem...
powodzonka...

mgr inż. Jędrek ;)

Dominik 
pssssssssssssyyyt

Pomg: 1 raz
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-02-14, 21:13   

Jeszcze jedna podpowiedź: przy zakładaniu klina dobrze jest posmarować uszczelkę czymś śliskim :lol: lepiej będzie szło - znam to z autopsji :lol:

cosmosschwarz orgazmotronic
Buda E30 320i 2D + 5 śrub + hybryda 2,7... w końcu nadmuchana... poszła do nowego pana

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2005-02-14, 22:39   

Do smarowania uszczelek dobry jest płyn do mycia naczyń(koncentrat) i łatwo go póżniej spłukać i wytrzeć.

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2005-02-14, 23:02   

a te dwie boczne???

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2005-02-15, 01:59   

moge sie mylić bo już dawno tego nie robiłem 8) ale ramki od tylnych powinny być z przodu przykręcone do słupka a reszta jest "włożona" w uszczelke. boczne wyjmuje sie najlepiej z ramkami żeby ich nie pogiąć, musisz od wewnątrz "podważyć" uszczelke i wypchnąć delikatnie szybe i wyjdzie. zakładać najwygodniej jest razem z uszczelką "na przewód" tzn. w uszczelke dookoła wkładasz przewód i dopychając szybe do "ramy" wyciągać przewód i szybka powinna wskoczyć i najlepiej to robić na płyn do mycia szyb

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: