BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E30 Wysiadlo sterowanie lusterkami
Autor Wiadomo
SUCHARUS 

Pomg: 1 raz
Doczy: 10 Sie 2005
Skd: LUBAŃ
Wysany: 2009-05-25, 19:18   E30 Wysiadlo sterowanie lusterkami

Witam problem mianowicie taki ze nie mam sterowania w lusterkach (nie dzialaja) wyciagalem caly przelacznik i przelacialem probowka po wszystkich gniazdach wtyczki i nie ma pradu....gdzie moze byc przyczyna tej usterki nie wiem od czego zaczac
pozdrawiam

wolpen 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 06 Sty 2009
Skd: Łęki Dolne
Wysany: 2009-05-25, 20:45   

odepnij kostke miedzy drzwiami a slupkiem,takie dwa listki odchylasz do srodka i powoli ciag do siebie, tam czesto zanika prad rozepnij opatrz i przeczysc styki i popsykaj wd40, u mnie nie chodzila szyba od pasazera i pomoglo a lusterka to szok tak zgnil jeden bolec we wtyczce ze zostal w gniazdzie,urwal sie i tera mysle jak to naprawic.pozdro

e30 320i & e36 325i

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2009-05-26, 11:47   

Jaki przekaźnik ze skrzynki bezpieczników?
Ten K7 jest tez na nim wentylator dmuchawy wiec nie działał by nawiew też...
sprawdź bezpiecznik 19
SPrawdź jak mówi kolega wolpen wyżej, połaczenia pod plastikowym trójkątem pod lusterkiem na wewnętrznej stronie drzwi, kostka na dole po d gumowym kapturem w słupku po otwarciu drzwi lubią tam zaśniedzieć połaczenia pomiedyz gniazdem a wtyczką,

A pytanie podstawowe wcześneij działały, u kumpeli jakiś paparuch grzebał w drzwiach i popierdolił kabelki w kostce w którą wpięty jest sam pilot sterowania lusterek w rączce drzwi...dwa przwody się stykał i padał bezpiecznik, otworzyłem ułożyłem jeszcze raz poprawnie i lusterka ożyły.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-05-26, 11:50, w caoci zmieniany 2 razy  

SUCHARUS 

Pomg: 1 raz
Doczy: 10 Sie 2005
Skd: LUBAŃ
Wysany: 2009-05-27, 22:04   

lusterka jakies 2 tygodnie temu jeszcze smigaly...zdejmowalem ten kapturek gumowy w slupku faktycznie az wszedzie bialy nalot az sie kruszy...ino mam niezly rebusik jakis magik ta cala kostke wcisnal na klej, czy cos tego typu podobnego nie idzie jej w ogole wyszarpac (lamie sie po kawalku) ......chyba bedzie trzeba porozkrecac troche.....wycignac glosnik z dolu i moze sie dostane dzieki panowie za pomoc bede walczyl

Rafal_e30 

Doczy: 19 Lut 2008
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2009-05-29, 00:15   

SUCHARUS napisa/a:
.ino mam niezly rebusik jakis magik ta cala kostke wcisnal na klej, czy cos tego typu podobnego nie idzie jej w ogole wyszarpac (lamie sie po kawalku)

to częsty przypadek, nie spotkałem się jeszcze z e30 w której by było łatwo tą wtyczkę wypiąc. Trzeba się z nią solidnie namęczyc ;/

Szajbaa 
Fan Marki

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Mar 2008
Skd: warszawa
Wysany: 2009-05-29, 09:23   

oj solidnie solidnie ja nie raz uszkodzilem ta wtyczke przy rozbieraniu;/

wolpen 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 06 Sty 2009
Skd: Łęki Dolne
Wysany: 2009-05-30, 10:08   

SUCHARUS napisa/a:
lusterka jakies 2 tygodnie temu jeszcze smigaly...zdejmowalem ten kapturek gumowy w slupku faktycznie az wszedzie bialy nalot az sie kruszy...ino mam niezly rebusik jakis magik ta cala kostke wcisnal na klej, czy cos tego typu podobnego nie idzie jej w ogole wyszarpac (lamie sie po kawalku) ......chyba bedzie trzeba porozkrecac troche.....wycignac glosnik z dolu i moze sie dostane dzieki panowie za pomoc bede walczyl

a wyciagasz ta wtyke tak jak pisalem jak patrzysz na wtyk to widac takie listki po bokach od srodka, trzeba je odchylic obydwa do srodka zeby odblokowac i pociagnac ,ja wziálem kombinerki 2 sztuki zlapalem za te listki odchylilem i powoli ciaglem do siebie ruszajac -prawo-lewo poszlo ale siedzialo jak na kleju,lub zlap za bok wtyczki a listki odchyl bo trzeba uwazac zeby ich nie urwac

e30 320i & e36 325i
Ostatnio zmieniony przez wolpen 2009-05-30, 10:30, w caoci zmieniany 3 razy  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: