BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
m50b20 sprzegło
Autor Wiadomo
wiciu1919 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 29 Sty 2009
Skd: wlkp
Wysany: 2009-05-31, 22:06   m50b20 sprzegło

Witam
MAm problem z dwumasem raz ze na wolnych grzechodze a po wcisnieciu sprzęgła ustaje
Gorsza sprawa ze jak ruszam z wolnych obrotów to mi bardzo szarpie musze ruszac z wiekszem gazem ale też nie zawsze przewaznie na zimnym silniku jak go cos strzeli to rusza normalnie
Jedni mówą ze docisk inni tarcza jeszcze inni koło dwu masowe nie wiem czy mam tak jexdzic bo sie przezwyczaiłem ale nie wiem czy kiedyś sie nie rozsypie i nie pojade wcale
pozdr

maciek325i 

Doczy: 20 Mar 2009
Skd: Piaseczno
Wysany: 2009-06-01, 14:36   e36

Witam,wina może byc łożyska oporowego ale jak Ci szarpie to prawdopodobnie masz uszkodzona dwumase.Pozdrawiam

wiciu1919 

Wysany: 2009-06-04, 18:22   

I co z tym fantem zrobic jeździc aż sie posypie czy wymieniac coś tylko nie wiadomo czy to wina dwumasu a nie zwichrowanej tarczy lub docisku????

maciek325i 

Doczy: 20 Mar 2009
Skd: Piaseczno
Wysany: 2009-06-05, 15:16   e36

Rozbierz to zobaczysz w czym wina jest:)Ja ostatnio wymieniałem sam sprzeglo w swojej

wiciu1919 

Wysany: 2009-06-08, 11:07   

A jak można ocenić ze dwu mas jest uszkodzony i przez niego szarpie?????
pozdr

sheki 

Doczy: 04 Cze 2009
Skd: Łódź
Wysany: 2009-06-08, 12:26   

Cześć!

Myślę,ze już sam udzieliłeś odpowiedzi na dwu masę.Jeśli cyka i chałasuje,to zapewne już jest na wykończeniu,jeśli masz obiekcje,to jak podjedziesz do dobrego mechaniora,to zdiagnozuje Ci ją na 99%na słuch.A co do sprawdzenia jej,to jak zwalisz docisk i poruszasz nią,lewo prawo i będzie latać jak żyd po pustym sklepie,to jest złom.

Nie wiem,czy się rozsypie,czy też nie,choć nie powinna...ale wiem,że nie da się jeździć z rozwaloną dwu masą,bo można wpaść w skrajną nerwicę.

PS...
jeśli kogoś interesował by temat dwu masy,w 1.8is,to jak się komuś sypnie,można ją wywalić i zastosować zwykłe koło od M40,oczywiście z tarczą i dociskiem,bo musi być z tłumikami drgań skrętnych.Wiadomo,dwu masa jest droga...a co do kultury pracy i osiągów,to nie ma zbytniej różnicy,wyczuwalnej gołym okiem.

Pozdrawiam.

wiciu1919 

Wysany: 2009-06-13, 11:12   

Chałas to mi nie przeszkadza tylko nie wiem czy ja wymienie tarcze i docisk to szarpanie
ustanie
A i jeszcze jest cos takiego ze jak odpale i włacze obojetnie czy jedynke i wsteczny i przyspiesze to tak kiedy przekracza 1500 obr to słysze takie lekie jak by zgrzytnięcie i taka wibracja przejdzie przez auto na pedale sprzegła jest dobrze wyczuwalne
Dopiero kiedy zgasze auto to sie znów przy pierwszym ruszeniu powtórzy
pozdr
pozdr
Ostatnio zmieniony przez wiciu1919 2009-06-13, 11:16, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych