Może uszczelka pod maską jest gdzieś przerwana i tamtędy dostaje się woda, a po tej macie idzie jak w gąbkę? Cała jest mokra czy tylko z którejś strony?
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
kurde ja tak mam bo mi gdzieś bokiem ucieka płyn od spryskiwaczy, ale skoro twierdzisz że jest cała mokra to chyba wyciekający płyn to nie bedzie, ale sprawdz, kilka śrubek i bedziesz wiedział...
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
kurde ja tak mam bo mi gdzieś bokiem ucieka płyn od spryskiwaczy, ale skoro twierdzisz że jest cała mokra to chyba wyciekający płyn to nie bedzie, ale sprawdz, kilka śrubek i bedziesz wiedział...
Mam ten sam problem z płynem do spryskiwaczy. Zobacz bo u mnie ucieka w miejscu gdzie pompka łączy się z przwodem (tam jest takie kolanko). To kolanko się wyrobiło i nie mogę nalewać płynu więcej niż do poziomu tego kolanka bo i tam mi reszta zwieje. jak sie ociepli to uszczelnie to sylikonem i powinno być ok.
Wysany: 2005-02-16, 18:37
hej a moze ktos ma pomysl dlaczego nie dziala mi spryskiwacz tylnej szyby?? dziala pompka włącza się wycieraczka tylko na szybie sucho. moje auto to 318 kombi z 1993 roku z góry dzieki za sugestie.
moze masz wlasnie jakis wezyg przeciety albo zapchany kupel tak mial w astrze tylko zeby tego bylo malo to on sie dopiero szczaij jak mu sie mokro zrobilo w bagazniku pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
hej a moze ktos ma pomysl dlaczego nie dziala mi spryskiwacz tylnej szyby?? dziala pompka włącza się wycieraczka tylko na szybie sucho. moje auto to 318 kombi z 1993 roku z góry dzieki za sugestie.
przerwany wężyk lub zapchany spryskiwacz
_________________ BMW e39 - arktissilber metalic
rellim [Usunity]
Wysany: 2005-06-01, 18:55
jesli chodzi o spryskiwacze to tez mam problemik tyle ze u mnie cieknie z takiego trójniczka pod maska, który rozdziela plyn z wezyka od pompki do dwoch wezykow prowadzacych do spryskiwaczy. ten trojniczek to taka biala popierdolka i sa w niej dwa niewielkie otworki (jakis 1mm srednicy) i caly plyn zamiast isc do spryskiwaczy to wali mi przez te dziurki prosto na sinik. nie wiem czy ten trojniczek sie zatkal czy co bo jak probowalem w niego dmuchnac to ni hu..a nie idzie. a probowalem przetkac go gwozdziem jakims i wyglada na to ze w tych wypustkach na wezyki jest jakas guma. nie wiem co to za ustrojstwo wymyslili producenci. w intercarsie nie maja takich czesci, a ja chyba wymienie se to na zwykly trojnik
Odnośnie spryskiwacza tył w kombi to trzeba zdjąć plasik z dyszami z ośki i wyciągnąć małym wiertłem rdzę z wnętrza drążonej ośki wycieraczki a co do tego trójnika pod maską to jest zaworek spiętrzający dzięki któremu z dysz spryskiwacza powinien lecieć zwarty strumień płynu a nie piana więc jeśli z niego leci to trzeba go wymienić na nowy- niedrogi jest- i będzie ok.