To jakie bedziesz musiał mieć przełożenie w nowym dyfrze, uzaleznione jest od tego jakie masz przełożenie obecnie. 320i w zaleznosci od rocznika miało przełożenia od 4,45 aż do 3,46.
Pamiętaj przy tym że poprawa prędkości maksymalnych na poszczególnych biegach, sprawi iż pogorszy Ci się przyśpieszenienie, oraz elastyczność.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
wydaje mi sie ze niemam odciecia bo na niszszych biegach jak podciagne to wejdzie na 7 tys obrotow,Rok produkcji to 86 i na dyfrze niemam tabliczki to niewiem jaki mam dyfer.Poradzcie mi co zrobic jaki kupic zeby bylo to samo jak mam bo wydaje mi sie ze na gazie 195km/h to spoko a jak to malo waszym zdaniem to jakie zalozyc przelozenie??????????????????
W `86 roku były dostepne dyfry o przełożeniach 3,91 ; 3,64 i 3,46.
Napisz jakie prędkości uzyskujesz na pierwszych 3 biegach, kręcąc motor do 6250 obr./min (poniewaz tam powinna byc odcinka) i niech ktoś kto ma 320i z `86 również napisze jakie ma u siebie wartosci oraz jaki ma dyfer, w ten sposób bedzie można mniejwiecej okreslic przełozenie Twojego dyfra.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
no jak latasz na gazie to nie dziwne ze nie odcina, swoja droga licznikowe 195 na LPG to przyzwoity wynik jak na 320i
a z mostem to tak jak juz bylo pisane XXX razy - im wieksze przelozenie tym lepsze przyspieszenie ale mniejszy vmax, i na odwrot
Anonymous Go
Wysany: 2005-02-04, 10:05
witam sprawdzilem predkosc na pierwszysz 3 biegach do 6250/obr.Pierwszy bieg 57km/h,Drugi bieg 100km/h.Trzeci bieg 153-154km/h.Pozdro
drencrom [Usunity]
Wysany: 2005-02-16, 16:10
rzeby auto bylo szybsze... hmm wstaw m20b25. m20b20 z dlugim mostem bedzie sie ruszal baaaaaardzo slabo z miejsca. jezeli blaszka od dyfra jest nieczytelna albo jej nie ma:
podnosisz jedno kolo do gory. robisz znaki na kole i na wale kardana (najlepiej kreda na kole i jakas jaskrawa farba na wale). najlepiej jezeli masz kogos do pomocy, kto zakreci wolnym kolem dokladnie jeden obrot podczas gdy ty lezysz pod autkiem i liczysz obroty kardana. gotowe. metoda jest niezawodna i prosta. trzeba talko dobrze zablokowac przednia os bo musisz zwolnic bieg i hamulec reczny.