Wysany: 2009-06-28, 11:42 [e30]Drgania silnika M20B25 po remoncie głowicy. Pomooooocy!
witam wszystkich kolegow otóz mam problem zwiazany z moja buma .Sprawa wyglada nastepujaco :
po remoncie glowicy czyli planowaniu szlifowaniu zaworów i gniazd wymianie uszczelniaczy za co zaplacilem 500zł walek w bdb stanie glowica sprawdzana na szczelnosc
po zlozeniu glowiczki na blok ustawieniu zaworków luz 0.25 po odpaleniu silnik na wolnych obrotach drga tak jak by nie robil na któryms garze
dodam ze swiece, przewody wn ,palec kopulka zmienione ,nowe uszczelki pod kolektorem ssacym podstawiana przeplywka wtryski komputer doslownie wszystko i dalej to samo na gazie jak i na paliwie totalna zalamka glowica dokreconA JEST TAK JAK TRZEBA KLUCZEM DYNAMOMETRYCZNYM JUZ NIE wiem co robic... mysle ze to wina mechaniczna tych magików w zakladzie, gdzie glowice mi robili albo nie dotarli gniazd zaworów, albo za malo splanowali glowiczke i to juz w 3 bemce to samo po wymianie uszczelki pod glowica lub remontu i planowania glowicy, dodam ze silnik powyzej tysiaca pracuje normalnie pali lacza wkreca sie na obroty tylko drga na wolnych 650-1000 obr/min tak, ze cala buda trzesie pomozcie
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-06-28, 13:04, w caoci zmieniany 1 raz
może sciagnij pojedynczo przewody ze swiec i zobacz czy jest różnica
sprubuj reka na wolnych zatkac dolot i zobacz czy zgasnie czy nie to bedziemy myslec bo u mnie zawsze w przypadku trzesienie to było lewe powietrze.obroty moglem ustawic na 600-700 ale jak był na gazie to sie z opóznieniem wkrecał na obroty i ustawiałem bardziej 800-900
możesz jeszcze ustawic zawory na suwliwe 0.20mm i zobaczyc czy pomoże .możan tez na 0.30mm ustawic
a lpg jakie masz u mnie np. pewnego razu jak miałem jeszcze mikser to sie rozszczelniło kolanko w mikserze bo było regulowane i działy sie cuda
ogladałes mocowanie silnika bo może tutaj cos jest nie tak
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Na forum SR jest podobny temat. Tam za winowajce uznano świece NGK. Podobno u wielu osób po ich założeniu śilnik nierówno pracował. Dopiero powrót do oryginału lub zmiana na stare rozwiązywała problem. Polecają tez świece Beru. Coś w tym może być. Jestem świeżo po wymianie na nowe NGK i mam podobny problem. Czeka mnie zmiana.
witam koledzy odpowiadajac na posty to
- swiece zaplonowe zakladalem boscha i ngk zgr5a
i ten sam efekt jest
-dalej Trzęsie NIE regularnie budą
-zawory ustawilem 0.25 na zimnym po jakich 500km ustawilem 0.20 na zimnym efekt jest mniejszy ale jeszcze wystepuje
-dodam ze to samo jest na gazie i na paliwie tylko ze na paliwie mniej drga
to nie bedzie zwiazane z gazem ani z paliwem
- z tlumika slychac takie jakby ''pierdzenie'' a nie jakby wydech rowno spaliny wyrzucal