No więc kupiłem sobie 325i od Cyryla. Ogólnie miała być wąska coupe ale jak zobaczyłem ją i sie stało ze jest szeroka. Autko ogólnie bardzo zdrowe i ładne ale też salonówka nie jest bo w końcu 20 lat ma. Zdjęcia zapożyczone z czasów Cyryla (chyba się nie pogniewa) ja kupiłem je tylko bez tych kółek bo mam inna wizje co do rolek na tym aucie Ma kilka wgniotek które postaram się usunąć bez inwazyjnie w lakier którego poprawiać nie trzeba bo jest naprawdę ładny. Są firmy które się tym zajmują i robią tak ze nic nie widać. Technicznie bardzo mi odpowiada bo nie zauważyłem nic co mógłbym poprawiać. Jedynie moc mi nie odpowiada po przesiadce z m52. Ale może się przyzwyczaję a jeśli nie to coś się wymyśli.
Wnętrze skórka grzane stołki elektryczne szybki obc I, i takie tam. Pomyślałem że tyłek będzie się pocił w lato na czarnej ceracie więc już zakupiłem kompletna klimę od m20. Parę dupereli zrobię i będzie piękna. Już ja o to zadbam
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Ma cos w sobie... Tez ja ogladałem i powiem ze nie tylko na foto dobrze wyglada ale i w realu jest piekna. Naprawde zdrowy okaz i te felgi któremiał Cyryl tez do niej pasowały, auto wygladało tak lekko i świerzo Naprawde piekna sztuka i podoba mi sie taka jak jest (z pomaranczowymi kierunkami i nerka w chromie.
No no Miras nareszcie coupe
Teraz czekamy na Cyryla, bo wiesz musisz znalesc cos co dorówna czarnej
Nerka juz zdjeta bedzie czarna. poszukuję jakiegoś dobrego tapicera żeby zregenerować skórę. Biore się ostro za robotę. Wszystkie mody będę opisywał. Koła będą jakie będą zobaczycie jak zakręce. Myślę że auto u mnie przeżyje sporą metamorfozę. Będę wkładał elektryczny szyber bo jest manual i zagości klimatyzacja oryginalna
Ostatnio zmieniony przez Miro 2009-07-08, 15:36, w całości zmieniany 1 raz
noooo ladnie to wyglada
Miro, z klima sam bedziesz dzialal? bo tez mialem plany zeby robic klime u siebie ale troche sie zniechecac zaczalem robota i znalezieniem ludzi ktorzy by nabili ja starym wspolczynnikiem...
a do wgniotek masz juz jakis warsztat upatrzony czy dopiero bedziesz szukal??
gratuluje zakupu chociaz Twojej waskiej szkoda, miala w sobie to COS
_________________ Życie bez wymarzonego samochodu wydaje sie trudniejsze...
co do czynnika to bylo na forum walkowane, nie pamietam ale chyba jest zamiennik czy cos tak czy owak nabija sie normalnie albo po jakis modach, wystarczy poszukac na forum, a montaz jak montaz troche rozebrac potem zlozyc i trybi
no to ja sie wypowiem co do czynnika bo ostatnio przerabialem to:)
a wiec jest mozliwosc nabicia nowym gazem lub zamiennikiem przez zastosowanie przejsciowek lub po wycieciu zaworkow i wspawaniu nowych.ale fachowcy u ktorych nabilem STARYM GAZEM powiedzieli ze lepiej nie nabijac nowym lub niby zamiennikiem poniewaz sa one bardziej zrace i uklad moze dlugo nie pochodzic ( ale jest mozliwosc ze bedzie chodzil).takze wybor nalezy do Was.
pzdr
fachowcy bzdury gadali jeżeli masz wszystko w częściach to nie widzę problemu . Wystarczy wszystko porządnie przepłukać i założyć przejściówki , pamiętając o nowych o-ringach na łączeniu i musi chodzić . Ważne jest żeby nie został nigdzie stary olej , bo on się gryzie z nowym czynnikiem .
Zrób to raz i porządnie a będziesz miał spokój , bo za chwilę nie będzie miał nikt R12 a do r-409 powinno też się wszystko wyczyścić .
A tak po za tym gratuluje zakupu , szkoda tylko tego sedana w którego tyle władowałeś ( serca , kasy , i czasu )
Cieszy mnie fakt ze zostales przy E30, oczywiscie ladna jest juz wczesniej mi sie podobala ale faktycznie rolki bym wstawil inne min 17'' utwierdzilem sie mooocno w przekonaniu ze E30 ladnie wyglada na 17'' i mniejszych bym nie zalozyl.
Troche wypadlem z obiegu... Miro co z Twoja waska?? poszla na czesci czy w calosci czy buda z m52 a reszta na czesci.. no chyba ze to tajemnica