Wysany: 2009-07-12, 22:31 wiatrak dziurawi chlodnice pomocy
Prosze wszystkich o pomoc bo nie wiem juz co mam zrobic 2 chlodnice kupilem w tym tygodniu i tez wiatrak ja rozpie.....l nie wiem co moze byc przyczyna , odleglosc wiatraka od chlodnicy prawidlowa wiskoza nowa oslona tez jest dopuki sie wisko nie zalaczy to chodzi ok ale jak zacznie krecic wiskoza to smiglo sie tak wygina ze tnie dziurawi chlodnice moze ma kto sjakis pomysl co jest przyczyna z gory dziekuje za podpowiedzi co mam z tym zrobic ( samochodzik to BMW E30 2,5i cabrio 86r)
No wlasnie wszystko niby jest dobrze wisko przykrecone tak jak powinno byc wiatrak nowy do tego modelu poduchy tez sprawdzalem i dobre a i pompa wody oryginalna bmw zamontowana raptownie 2 tyg temu ...na starej chlodnicy tez wiatrak odcisnol swoje slady i dlatego byly wycieki ...a moze ja nie wiem a byla dziubnieta jakos z przodu i pas sie przedni przesunol kilka milimetrow i dlatego sie tak dzieje??
[ Dodano: 2009-07-13, 00:39 ]
a w ogole ile lopatek powinien miec wiatrak w 325i bo ja mam 11
Pomg: 3 razy Doczy: 28 Sty 2009 Skd: Golub-Dobrzyń (CGD)
Wysany: 2009-07-13, 10:11
No właśnie ten z 11 łopatkami jest cieńszy tzn koło do którego jest mocowane Wisco. Przez to zwiększa się dystans między chłodnicą. porównywałem z wiatrakiem ori od M20.
Będę jutro zakładał chłodnice to zdam relacje
pozdro
odpal silnik niech sie nagrzeje pogazuj nim troche i patrz co sie dzieje z wiskoza.moze sie wysuwa do przodu jakims cudem
ja mialem taki przypadek ze sie powiesiłem wydechem w bramie i probowalem sam wyjechac.udało sie ale podczas tego silnik sie ruszył na poduszkach i tez mi chłodnice rozwaliło
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Dzieki wszystkim za odpowiedzi faktycznie moze ten wiatrak jest do :cenzura: bo wiadomo z allegro to chinski badziew leci ...dokladnie taki kupilem http://moto.allegro.pl/it...6_e39_nowy.html
a czy w BMW dostane oryginal ? Czy moze macie jakies strony gdzie dostac....dzisiaj sprawdzalem poduchy cale , chlodnica prawidlowo siedzi dlatego w chwili obecnej skrucilem wiatrak i zobaczymy czy spelni zadanie dopuki nie dostane oryginalnego .
KAROL E30 zdaj relacje jak mozesz co i jak czy dziala wszystko poprawnie jak zamontujesz pozdro
http://bmwfans.info/parts...n_fan_coupling/
masz 2 numery wiatraka , kliknij w któryś i wyskakuje Ci z czego podpasować możesz wiatrak
wg mnie chłodnice Ci zepsuł właśnie ten wiatrak bo miałem tez przypadek że koleś kupił nowe wisko nie ori i nowy wiatrak też jakiś podróbkowy i przy pierwszym spięciu na postoju przy 4 k obrotów rozwalił się na strzępy
kup od kogoś z forum dobrą używkę bo wyjdzie to dużo taniej niż z aso i będzie na pewno działało dobrze
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
wojtaq wielkie dzieki zaraz sprawdze ale sadze jednak ze to wiatrak chinski jakis bo wisko BEHRA mialem moze nie cale 3 miechy ma wiec smiga jak ta lala a co do wiatraka na pewno uzywke kupie bo na allegro jakis badziew tylko pozdro
z realoem wychodzi ze ten od e34 jest inny niby wyglada tak samo ale moze wlasnie rozni sie odsadzeniem łopatek, ja chyba gdzies mam z 325 cabrio witrak, jak chcesz to sie odezwij.
dobra dzisiaj zostal zalozony wiatark po delikatnym tuningu przyciety i pieknie chodzi temperatura sie utrzymuje ale i tak mnie to drazni ze znowu jakas sztuka wiec zmienie na oryginal jak tylko dostane