BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E30] BMW E30 by Kret
Autor Wiadomo
Alvex 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 27 Cze 2009
Skd: Bielany/ Wawa
Wysany: 2009-07-15, 10:58   [E30] BMW E30 by Kret

Witam. Chcialbym przedstawic Wam moja E30 :) . Zawsze chcialem miec jakas Bmke i w planach mialem e34 w sedanie, no ale trafila sie ta.
-Silnik to 1.8i 113KM.
-czysty przelot
-pakiet M-tech (zderzak-przod,tyl), (progi)
-dymione kierunki
-czarna nerka
-brewki
-spoiler
-el. lusterka
-kompletne siedzenia od e36

Wiem, ze moze nie jest w najlepszym stanie tak jak niektore samochody forumowiczow ale ja jestem z niej bardzo dumny i zadowolony. nie mam takich funduszy zeby odrazu zrobic cala blacharke oraz lakier tak jak inni forumowicze. wiadomo ze wkurzam sie jak widze jakies odpryski lakieru na mojej E30 ale coz...
Powoli bede ja ogarnial :D i dopieszczal.
Lakierowi przydala by sie polerka :) i jedyna rdza to jest na blotniku przy drzwiach :(

Jak narazie zalozylem ori felgi oraz zmienilem wydech bo byl remusa i byl strasznie glosny oraz pare drobiazgow sie zmienilo.

pozdrawiam :D
Ostatnio zmieniony przez Alvex 2010-02-01, 00:43, w caoci zmieniany 3 razy  

Jancza 

Doczy: 24 Cze 2008
Skd: Piła
Wysany: 2009-07-15, 11:07   

faktycznie, przydaloby sie wiecej zdjec bo na tych niewiele widac.
zapał widac jest, e30 jest wiec byc moze zacznie sie milosc do tego modelu;) jak nie ta to zrobisz inna :) ja jak mialem pierwsza E30 to tez nie mialem siana zeby ja zrobic jak obecna, malo ktore rzeczy przychodza odrazu. witamy nowego forumowicza :spoko:

Alvex 

Wysany: 2009-07-15, 12:57   

Jancza napisa/a:
faktycznie, przydaloby sie wiecej zdjec bo na tych niewiele widac.
zapał widac jest, e30 jest wiec byc moze zacznie sie milosc do tego modelu;) jak nie ta to zrobisz inna :) ja jak mialem pierwsza E30 to tez nie mialem siana zeby ja zrobic jak obecna, malo ktore rzeczy przychodza odrazu. witamy nowego forumowicza :spoko:

jak narazie to mam problem z tymi zdjeciami bo nie chca sie wyswietlac i poscie :( wiec nie bede wstawial jeszcze jakis zdjec. zapal mam ogromny tylko troche funduszy brak ale z czasem potrochu cos bede robil :D co do milosci to juz sie zakochalem w e30 :P

Łukasz 
Samotny Nawigator

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2009-07-15, 13:31   

siedzenia w e36 są zupełnie nie na miejscu, nie mówiąc o tym, ze są niewygodne, przelot też bym zlikwidował bo to nic dobrego w takim silniku :)

Alvex 

Wysany: 2009-07-15, 13:54   

Łukasz napisa/a:
siedzenia w e36 są zupełnie nie na miejscu, nie mówiąc o tym, ze są niewygodne, przelot też bym zlikwidował bo to nic dobrego w takim silniku :)

siedzenia juz takie byly ale obszycie jest zupelnie inne niz seryjne, jak dla mnie sa w miare wygodne ale sprawdze seryjne od e30 moze faktycznie beda wygodniejesze. ale nie rozumiem dlaczego piszesz ze sa wogole nie na miejscu?? a co do przelotu to dlaczego nic dobrego dla tego silnika?? to co mam wstawic??
Ostatnio zmieniony przez Alvex 2009-07-15, 13:57, w caoci zmieniany 1 raz  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2009-07-15, 14:01   

Alvex napisa/a:
Łukasz napisa/a:

siedzenia juz takie byly ale obszycie jest zupelnie inne niz seryjne, jak dla mnie sa w miare wygodne ale sprawdze seryjne od e30 moze faktycznie beda wygodniejesze. ale nie rozumiem dlaczego piszesz ze sa wogole nie na miejscu?? a co do przelotu to dlaczego nic dobrego dla tego silnika?? to co mam wstawic??

wstawić tłumik środkowy, bo zapewne tracisz moc i moment na tym wydechu.

Dlaczego siedzenia z E36 są nie na miejscu? Bo w E30 powinny być siedzenia z E30 :)

Alvex 

Wysany: 2009-07-15, 14:17   

Łukasz napisa/a:
Alvex napisa/a:
Łukasz napisa/a:

wstawić tłumik środkowy, bo zapewne tracisz moc i moment na tym wydechu.

Dlaczego siedzenia z E36 są nie na miejscu? Bo w E30 powinny być siedzenia z E30 :)

mocy to i tak duzej ten samochod nie ma :P bo to tylko 113km pozatym ile zostalo to nie wiadomo. a co do siedzen to jak sie nie ma to sie lubi co sie ma :wink:

charin 

Doczy: 05 Kwi 2009
Skd: Piaseczno
Wysany: 2009-07-15, 15:18   

Cytat:
mocy to i tak duzej ten samochod nie ma :P bo to tylko 113km pozatym ile zostalo to nie wiadomo. a co do siedzen to jak sie nie ma to sie lubi co sie ma :wink:

No z takim podejściem - "ze mocy ile zostalo niewiadomo" to ten samochód będzie niedługo miał zamiast 113 koni, jednego ale dużego muła :D

Oczywiście nie bierz tego do siebie :spoko:
Ostatnio zmieniony przez charin 2009-07-15, 15:19, w caoci zmieniany 1 raz  

Alvex 

Wysany: 2009-07-15, 15:34   

charin napisa/a:
Cytat:

No z takim podejściem - "ze mocy ile zostalo niewiadomo" to ten samochód będzie niedługo miał zamiast 113 koni, jednego ale dużego muła :D

Oczywiście nie bierz tego do siebie :spoko:

chodzi mi o to ze seryjnie powinno miec 113km ale przeciez to jest 89r wiec napewno nie ma tyle bo troche ucieklo!!

tylmanek88 
Młody miłośnik :]

Doczy: 02 Sty 2008
Skd: Wołomin
Wysany: 2009-07-16, 21:19   

kolego, jesli zapal zostanie Ci w miare pracy wlozonej w samochod to zacieram rece na to co bedzie z tego samochodu za jakis czas ;) co do siedzen to faktycznie, priorytet nie jest ale poluj powoli na chociazby sportsitze z e30 ;) jesli doprowadzac do prawowitego stanu to kazdy szczegol :)
no i jeszcze te brewki to taki sredni dodatek jak dla mnie w e30, ale wiadomo- rzecz gustu ;) a to tylko moja sugestia :)
i pamietaj, nie liczy sie ile koni masz pod maska- rob dla samochodu to co go przyblizy do orginalu nawet jesli to jest 1,6 :P tak wiec zajrzyj pod maske i sprawdz czy nie potrzeba interwencji "chirurga" :)
pozdrawiam

Alvex 

Wysany: 2009-07-16, 21:41   

zapalu i checi mam bardzo duzo i chce ja powoli doprawadzic do stanu bdb ale niestety potrzeba czasu i sporo gotowki... za siedzieniami zaczalem sie troche rozgladac i powiem ze bardzo mi sie wlasnie spodobaly "sportsitze" ale rowniez choruje na skorzane jakies w kolorze czarnym :D a co do brewek to zawsze mi sie podobaly ale te musze wymienic bo nie sa w zbyt dobrym stanie :( zawsze powtarzam ze nie liczy sie samochod i to ile jest pod maska tylko kierowca :P

tylmanek88 

Wysany: 2009-07-16, 22:22   

co do gotowki to kazda z e30 jest takim samochodem ze kasa jest potrzebna jesli chce sie doprowadzic do porzadnego stanu. w dobie zamiennikow trzeba sie czasem dobrze naszukac za jakimis orginalami. skora kolego jak najbardziej wskazana :D
powiedz jeszcze czy planujesz cos zrobic z tym spoilerem na tylnej klapie?? zostaje czy poszukujesz czegos bardziej adekwatnego do tego pojazdu :>
pozdrawiam

Alvex 

Wysany: 2009-07-17, 13:51   

hehe dobre pytanie zadales na temat spoilera. od samego poczatku jak ja tylko kupilem (e30) mam chec go zerwac i zalozyc seryjna lotke (to jest chyba mtI). tylko boje sie ze moze zostac dziura bo ten spoiler ma trzecie swiatko stopu i nie wiem jak jest przewod poprowadzony9chyba jest dziura w klapie). obawiam sie tez ze jak oderwe go to zejdzie troche lakieru z klapy czego nie pokryje seryjny spoiler :( i klapa bedzie do malowania. ale chyba sproboje,raz sie zyje :P
Ostatnio zmieniony przez Alvex 2009-07-17, 14:05, w caoci zmieniany 1 raz  

tylmanek88 

Wysany: 2009-07-17, 17:01   

no i po bozemu zaczynasz gadac :P lotka Cie duzo nie wyniesie, aczkolwiek jesli te dziury po tym starym sprzecie nie sa wpasowane w orginalne pod lotke to szkoda szpachli klasc jesli masz zdrowa klape... popatrz sobie zeby odrazu klape znalezc ze spoilerem jak to bedzie kosztowac :)
a co do lotki MT I to byla troche "dluzsza" od tego heckspoilera co do szerokiej lampy wkladali (cos takiego co ja mam np). i nie mieszalbym MT pierwszego z szeroka lampa. do waskiej jedynka, do szerokiej dwojka :D
pozdro!

Alvex 

Wysany: 2009-07-17, 17:17   

oderwe i sie zobaczy.. od spodu widzialem jakies dziury wiec moze od tej seryjnej sa :) a moglbys mi podeslac jakies foty jak to wszystko wyglada. bo widzielm rozne ,niektore szersze niektore wezsze. a ostatnio widzialem w e30 na szerokiej jak typ mial jeden w drugim i to nawet ladnie wygladalo
Ostatnio zmieniony przez Alvex 2009-07-17, 17:19, w caoci zmieniany 1 raz  

tylmanek88 

Wysany: 2009-07-17, 20:01   

wbij na moj temat- ja mam zwykly heckspoiler. ten jeden w drugim to MT II, a taki caly czarny troche dluzszy niz heckspoiler to MT I :)

ten od M-Powera tyle ze klapa tez jest inna
http://www.behindmatrix.c...t/f01045/11.jpg

ten jest zwykly heckspoiler
http://www.mwerks.com/art...0_p4_header.jpg

a to MTech 2
http://www.tomtune-motorsport.de/pics/k_E30hsc.jpg

Alvex 

Wysany: 2009-07-17, 21:35   

ten jeden w drugim byl jeszcze inny wygladalo to jak ten zwykly heckspoiler ale jeden byl wezszy a drugi wjezdzal w niego.. ten od m3 wogole mi sie nie podoba :( ale juz wiem ze mi chodzilo o heckspoiler i bede sie za nim rozgladal :] tylmanek88 dzieki za pomoc i fotki :) mam jeszcze pytanie dotyczace odpalanie mojej e30, mianowicie chodzi i mi o to ze odpala zawsze za drugim razem. jak przekrece zaplon chwile pokrece (nie odpali) i za drugim razem odrazu. jak ja kupowalem to palila na dotyk, rozebralem silnik bo byla lekko wydmuchana uszczelka i przy okazji powymienialem pare rzeczy i traz odpala za drugim. nie wiem, moze to zwykly zbieg okolicznosci. ale moze mi cos doradzicie[/b]

[ Dodano: 2009-07-31, 18:40 ]
moja kochana bmka wlasnie dostala dzis nowe poduszki pod silnik. stare rozlecialy sie i przesunal mi sie silnik dosc mocno. caly samochod mial potezne drgania a silnik myslalem ze az wyskoczy przy odpalaniu.
zalozylem tez nowe tarcz oraz klocki hamulcowe bo poprzednie byly na prawie calkowity wykonczeniu. powoli ogarniam samochod po kupnie :D
jak narazie jestem bardzo zadowolony z mojej e30.
w nastepnym tygoniu mam zamiar zrobic czerwone kierunki w tylnich lampach i pomalowac zaciski i bebny bo sa pordzewiale tylko nie wiem w jakim kolorze,doradzcie mi?? :D myslalem nad czerwonym bo zawsze takie mi sie podobaly ale nie wiem czy nie bedzie to wsia zalatywalo :P musze jeszcze rozebrac od nowa przedni uklad hamulcowy i wszczyscic to pozadnie.
musialem sie wam pochwalic hehe
pozdrawiam
zapomnialem jeszcze o jednym: myslalem ze mam swozen albo koncowke do wymiany drazka bo czulem luz na kierownicy na dolkach albo jak pod kraweznik podjezdzalem ale okazalo sie ze mam dolny wahacz do wymiany :( :(
w planach mam jeszcze obnizenie ;] tylko musze znalesc bo dzis sie dowiedzialem ze gdzies sa mojego wujka bo mial ori e30 alpiny i byla obnizona :P jak sie beda nadawaly to zaloze a jak nie to kupie nowe..
Ostatnio zmieniony przez Alvex 2009-07-31, 18:41, w caoci zmieniany 3 razy  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: