hay
mam problem , w mojej m30 nazbierało się troche wody w bagażniku . nie wiem skąd się tam wzieła . auto stoi od tygodnia na parkingu .dziś sobie otorzyłem bagażnik bo potrzebowałem kluczy a tam woda , no moze nie litry ale troche bylo , jak ona się tam dostaje?
mocry [Usunity]
Wysany: 2004-11-23, 19:46
albo uszczelka albo przez lampe - u mnie tak sie woda lala - innych przyczyn nie znam niech sie inni wypowiedza. Ja wykrecilem lampe (ta czesc w srodku) i lalem woda z butelki, okazalo sie, ze jest tam jakas szczelina z ktorej lało sie jak w wodospadu zakleilem od zewnatrz i jest git (tasmą). W niedlugim czasie mam zamiar ja jakos jednak uszczelnic...
Wyjmij wszystkie maty z bagaznika, odkrec lampy od wewnatrz, zamknij klape, wez wiadro wody oblej ze wszystkich stron, po chwili otworz i bedzie wszystko jasne 8)
A jeśli okarze sie że leci przez lampe to wymontuj ją całą i solikonem najlepiej z tuby zrób dookoła coś na wzór wałeczka ( takiego okrągłego ), poczekaj aż wyschnie i przykręć lampe. u mnie zawsze to pomagało
_________________ BMW e39 - arktissilber metalic
mocry [Usunity]
Wysany: 2005-01-11, 22:14
Czesc. Mam problem... W moim autku jest mokra podloga tylko po stronie kierowcy, od pedalow do poczatku siedzenia Wszystko wilgotne jak sie dotknie. Po stronie pasazera jest ok. Nie mam dywanikow w zimie, mam gumy i napewno nie sa popekane, nieprzecieka przez nie woda. Moze wiecie czemu mam wilgotna podloge Zauwazylem to jak mylem fure. Teraz odchylilem gume niech schnie ale cos chyba jest nie tak
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-01-12, 00:38
bo jesteś mocry
... a tak przy okazji - pewnie cieknie ci gdzieś, bo woda (spływająca z przedniej szyby) nie ucieka odpływem - może jest zapchany - było wiele postów na ten temat - poszukaj na forum - rzecz jasna najlepiej jakbyś zlokalizował którędy cieknie
mocry [Usunity]
Wysany: 2005-01-12, 01:59
Hmm, ale jakby cieklo to widzialbym wode gdzies na gumach. A tu nic... woda jest tylko pod spodem nie wiem w jaki sposob i skad sie tam dostaje
Czesc. Mam problem... W moim autku jest mokra podloga tylko po stronie kierowcy, od pedalow do poczatku siedzenia Wszystko wilgotne jak sie dotknie. Po stronie pasazera jest ok. Nie mam dywanikow w zimie, mam gumy i napewno nie sa popekane, nieprzecieka przez nie woda. Moze wiecie czemu mam wilgotna podloge Zauwazylem to jak mylem fure. Teraz odchylilem gume niech schnie ale cos chyba jest nie tak
Masz to samo co u mnie..
Ja się wziąłem za to porządnie, wyjąłem fotele, cały tunel, a potem tapicerkę z podłogi bo chciałem ją wysuszyć(najpierw i tak ją wyprałem:)). Przyczyną mocrej(:)) tapicerki były nieszczelne zaślepki w podłodze. Wyjąłem je, poczyściłem i wkleiłem na nowo na Sigilplast. Przy okazji poczyściłem i podmalowałem podłogę wewnątrz. I od tego czasu wszystko suche jak na Saharze. Wszystkim polecam zajrzeć w to miejsce zanim bedzie za późno...
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...
mocry [Usunity]
Wysany: 2005-01-12, 10:11
Ok. Zbychu dzieki za informacje napewno sie przydadza. Pioter dzieki za linka - nie moglem tego znalezc bo temat posta jest do d*py. Jak uda mi sie z tym uporac to napisze co to bylo. Pozdrawiam
PS Jak ktos ma jeszcze jakies pomysly to oczywiscie piszcie
yo!!
Dziurawe nadkola w budzie z tyłu od strony wlewu paliwa i od dołu po lewej stronie kolo wydechu
pozdro
mocry [Usunity]
Wysany: 2005-02-17, 19:04
Czesc. Zrobilem tak jak pisaliscie tzn. polatane zostalo troche nadkole oraz zrobione sa zaślepki w podłodze, o ktorych byla wyzej mowa. Efekt taki ze podloga dalej cala mokra Kurde nie wiem co z tym jest Macie jakies pomysly?
Pomg: 1 raz Doczy: 30 Sie 2004 Skd: Warszawa YELONKI
Wysany: 2005-02-17, 22:00
Jest kolego pytanko.A płynu chłodniczego Ci nie ubywa?Zdarza się czasami,że nagrzewnica puszcza i po tunelu sobie płynie na podłogę.Gołym okiem nie widoczne,ale jest cały czas mokro.Pozdro
_________________ B-ardzo M-iłe W-spomnienia
DAREK-użytkownik forum
E34 525 -SPRZEDANE> Jest: PRIMERA P12,YAMAHA Fazer 600 , E36 COUPE,E 38
mocry [Usunity]
Wysany: 2005-02-17, 22:37
Plynu chlodniczego nie ubywa - sprawdzam na biezaco.
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-02-17, 23:21
no to wysusz auto i zlokalizuj wyciek - inaczej nie dasz rady usunąć
poza tym możesz jeszcze sprawdzić - był ostatnio temat o wycieku ze spryskiwaczy - może sprawdź też ten ślad
Anonymous Go
Wysany: 2005-02-18, 01:19
Ja temat mokrej podłogi przechodziłem na poczatku jak BWM kupiłem.Zanim znalazłem wszystko to chyba z dwa miechy jeżdziłem bez wykładziny.Mówisz po strone kierowcy.U mnie był przeżarte nadkole.Musisz zdjąc koło przednie lewe ten plastik i tam podłubać jakims srubokretem.Ja tak zrobiłem i znalazłem dziurki chiechie.Sprawdz wygłuszenie koło puszki z bezpiecznikami (mówię w M20) pod maską.Jak mokra to zobacz sobie pod uszczelke maski silnika.Czasami jak błotnik jest zle spasowany to woda przez taką szczeline leje sie wlasnie pod maske .Wykładzina nasiąka i sobie blaszka pod nia rdzewieje.Jak tak bedziesz miał to muszisz zobic tak zeby woda wzdłuż maski spływała na dół i zeby sie nie lała pod maskę.Ja kupiłem zywice i tą szparke zalepiłem i sucho.Na 99% stawiam na to.Mój koleś to samo ma w e 30.
z mojego doswiadczenia:
kabina
-rdza pod lewa pieta kirowcy i prawa pasazera (od spodu samochodu jest tam taka blaszka niefortunnie przyspawana przyspawana)
-ZAPCHANY SPŁYW WODY Z PODSZYBIA !!!!!!
MOJ KOLEGA ZAMKANA SIE Z LATARKA W BAGAZNIKU I KAZAL OJCU LAC WODE Z WEZA PO SAMOCHODZIE I LOKALIZOWAL MIEJSCA PRZECIEKANIA -JEST TO CALKIEM NIEZLY SPOSOB
_________________ POL-ROW.PL
mocry [Usunity]
Wysany: 2005-02-18, 07:53
Zlokalizowac to mi to jest bardzo ciezko bo woda nie pojawia sie w 1 miejscu tylko jak przejade kawalek to od razu cala podloga od siedzenia po pedaly mokra Chyba trzeba bedzie wyjac szybe i to sprawdzic. Tylko slyszalem, ze jak sie wyjmuje taka stara szybe to moze peknac a wtedy to juz sie mocno zdenerwuje
Nadkole jest zrobione, bylo dokladnie wsio przepatrzone. To samo te zaslepki w podlodze. Nie zauwazylem tez by ubywalo mi plynu do spryskiwaczy. A podloga moczy sie dosc konkretnie wiec musialo by spooroo tego plynu uciekac. Pozatym to dzieje sie tylko jak sa kaluze lub gdy pogoda jest taka jak teraz czyli wszedzie bloto, snieg itp Stad wydaje mi sie, ze ta woda dostaje sie jakos od dolu. Mokro jest tylko jak jade, jak auto stoi to nie zauwazylem by tak sie dzialo, nawet jak padal deszcz.
Choc moge sie mylic bo sie nie znam na tym i moglem cos przeoczyc
Bede cos kombinowal w tym temacie bo trzeba ta sprawe zalatwic. Wy jesli macie jeszcze jakies pomysly to piszcie bo kazda mysl moze sie tu przydac. Pozdro
Czesc. Zrobilem tak jak pisaliscie tzn. polatane zostalo troche nadkole oraz zrobione sa zaślepki w podłodze, o ktorych byla wyzej mowa. Efekt taki ze podloga dalej cala mokra Kurde nie wiem co z tym jest Macie jakies pomysly?
zmień nicka z "mocry" na np. "suchy" to może coś pomóc, wiesz taka mała autosugestia
PS.: sprawdź jeszcze czy przypadkiem kanaliki odpływowe z progów nie są zapchane
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Co do zalewania bagażnika. Ja miałem przerdzewiały w jednym miejscu rant na który jest nakładana uszczelka. Trzeba zdjąć uszczelke i zobaczyć jak ten rant wygląda.
mocry [Usunity]
Wysany: 2005-04-02, 19:28
Czesc. Okazalo sie, ze przyczyna mocrej podlogi byla najprostrza - czyli dziura w nadkolu. Sprytnie sie kamuflowala i dlatego umknela wczesniej naszej uwadze Teraz wreszcie w srodku sucho Dzieki za info, ktore sie przydalo bo przy okazji mechanik zrobil mi z tymi zaslepkami w podlodze. No i pewnie przyda sie tez innym... Pozdro
PS Teraz mam druga dziurke tym razem w tylnym nadkolu Tyle, ze juz ja widac wiec problemu nie bedzie. Eh co ja mam z tymi dziurami