Na tym zdjęciu są założone jakieś sprężyny ale nie wiem co to jest. Są one obcięte parę zwojów (okropnie się na nich jeździ buja jak na łódce) i nie mam pojęcia o ile obniżyły samochód. Chcę kupić takie aby auto stało na takiej wysokości jak jest teraz lub niżej. Czy na tych H&R auto będzie wyżej, tak samo, czy może niżej ?
Koła 195/55 R15
Dzięki za te informacje
A czy moglibyście mi jeszcze podpowiedzieć jak wam się wydaje na jaka wysokość wygląda wam przód ? Bo też bym chciał kupić jakieś sprężyny na przód i też chciałbym żeby auto stało tak jak jest teraz na tym zdjęciu. Wiem że z przodu ucięte są dwa całe zwoje ze sprezyny tylko nie wiem czy jest ona oryginalna czy nie. Czy jak kupię -60mm na przód to będzie tak jak jest teraz ? Czy może trzeba więcej ? Oczywiście o amortyzatorach o krótszym skoku też pamiętam Jakie amortyzatory byście polecili ? Tylko nie za drogie...
Ładna wąska, myślę że klapnie podobnie na tych springach, może troszke niżej
Sprzedający te sprężyny napisał mi tak w mailu:
"Moje auto jest na kołach 195/65 R14 i stało odrobinę wyżej, gdzieś o wysokość tej czarnej bocznej listwy, patrząc na zdjęcie. "
Witam witam! Emmsi na scenie Podłącze się do tematu. Mam pytanko co do gleby w e30 silnik m40. Jaka jest przyzwoita gleba? To znaczy tak... Chce tak obniżyć auto żeby nie szlifować miską o asfalt ale tak żeby bm nabrała bandyckiego harakteru Co proponujecie?
Witam witam! Emmsi na scenie Podłącze się do tematu. Mam pytanko co do gleby w e30 silnik m40. Jaka jest przyzwoita gleba? To znaczy tak... Chce tak obniżyć auto żeby nie szlifować miską o asfalt ale tak żeby bm nabrała bandyckiego harakteru Co proponujecie?
obojetnie czy jezdzisz na 16'' czy 17'' nie zakladaj na przed nizszych niz -60 ani wyzszych bo poprostu -60 to obnizenie z ktorym da sie zyc proste chyba dlatego jest najczesciej spotykane
Przyjęło się że seria , od ziemi do krawędzi przedniego błotnika ma 64cm , mierzysz u siebie tą odległość i porównujesz.
Pietrek, ale jaka seria - 4 czy 6 cylindrów i na jakich kołach. U mnie wczoraj mierzyłem, m20b25, koła książkowe czyli 195/65/14 słoneczka i wychodzi 58-59 w zależności od dokładności mierzenia czyli mniej więcej by się zgadzało w przypadku 6 cylindrówek bo miało być -60. Górna krawędź opony jest minimalnie wyżej niż najwyższy punkt błotnika.
Auto wygląda aktualnie tak jak na zdjęciach poniżej. Założone są na przodzie czerwone sprężyny Jamex -60mm i tył niebieskie H&R - 50mm. Z tym że na zwykłych olejowych amorach które czekają tylko na wymianę na gazowe utwardzone o skróconym skoku najprawdopodobniej Ta- Technix bo na takie wystarcza mi mój portfel
Po mojemu auto stoi za wysoko (przeważnie przód) i teraz zastanawiam się co z tym zrobić...
Gość u którego kupiłem na allegro te przednie Jamexy -60 (jakieś miekkie się wydają) napisał że może mi je wymienić na -80mm tylko jeszcze na razie ich nie posiada. I zastanawiam czy może sprzedać te co mam teraz i kupić przykładowo takie FK -75/50 lub Ta Technix -80/60 z tym że te ostatnie mam obawę co do tego czy będą mi ocierać koła o błotnik przedni... A wie może ktoś które są twardsze z doświadczenia ?
Że nie będzie do codziennej jazdy to zdaję sobie sprawę ale chce mieć glebę żeby było ładnie nisko i twardo Na aukcji pisze że te FK są twardsze od seryjnych o 25% to wystarczy ? Ma ktoś takie założone ? A nie wydaje się wam że jak na firmę FK to 380zl to nie za tanio ? Weitec przykładowo kosztuje 650zl a wydaje mi się że są to porównywalne firmy...
fk tyle kosztuje ze strony mozesz zamowic chyba 89e ostatnio widzialem na ebyu zerknij ceny wychodza podobne, hajtek kupował i tez płacic w podobnych hajsach i to chyba tez z venom'u.pl
widziałem właśnie to twoje ogłoszenie na allegro ale niestety za bardzo to nie na mój portfel... Ale zawias jest konkret A mógłbyś powiedzieć o ile obniża ?
Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć o nich czy opłaca się je kupić ? Czy na pewno auto zejdzie na nich tyle co podaje producent ? Nie ma za wiele producentów którzy robią sprężyny o takim obniżeniu ale muszę kupić jakieś niższe bo teraz mam jamexa z przodu o obniżeniu -60 i jest za mało bo wygląda terenowo... przy kołach 195/55 R15 jest od ziemi do rantu błotnika 61,5cm a podają że seria ma jakies 64 czyli coś z tym jest chyba nie tak....