BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E36] - Silniczki do lamp DEPO
Autor Wiadomo
sulek 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Lip 2009
Skd: Wrocław
Wysany: 2009-08-20, 22:24   [E36] - Silniczki do lamp DEPO

Czy dopasował ktoś z was silniczki do regulacji reflektorów przednich firmy DEPO, bo założyłem moje OE BOSCH i te białe pałąki/patyczki (nie wiem jak to nazwać) do regulacji są za długie.

528_driver 
Kierownik Karuzeli

Pomg: 5 razy
Doczy: 06 Mar 2007
Skd: Essen (Rzesza)
Wysany: 2009-08-20, 22:38   

Witam,mi sie udalo wyrzezbic te cudenka do depo.Poprostu boschowskie skracasz o 14mm.Ja obcielem te biale wodziki czy jak to tam nazwac wycielem z nich 14mm i polaczylem je w taki sposob ze wywiercilem w srodku otworek 2mm i wkrecilem na klej w obie pozostale czesci nagwintowany drucik taka pseudo srubke - skrecílem ten wodzik wzmacniajac klejem.
ehhh zawile to wyszlo ale mam nadzieje ze zqmasz
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez 528_driver 2009-08-20, 22:39, w caoci zmieniany 1 raz  

sulek 

Wysany: 2009-08-21, 00:23   

W sumie jak tak to przerobie te silniczki, ale w inny sposób chyba. Wezmę jak mówisz wytnę z nich 14mm, ale oddam je do gościa, który spawa plastiki - chyba najlepszy sposób? W ma to znaczenie w jakiej części wytnę te 14mm??? Ma być dokładnie 14mm, bo nie wiem jak to będzie po spawaniu, czy np w sumie nie zniknie np 15mm czy silniczki będą wtedy chodzić??

528_driver 
Kierownik Karuzeli

Pomg: 5 razy
Doczy: 06 Mar 2007
Skd: Essen (Rzesza)
Wysany: 2009-08-21, 16:08   

niby jest 1 mm tolerancji.ja pomierzylem i wyszlo ze trzeba 14 mm wyciac.

sulek 

Wysany: 2009-08-22, 18:16   

Na innym forum koleś rozebrał lampę i powiedział, że wsadził te kulki, więc już sam nie wiem jak to mam zrobić.

luki55 

Pomg: 3 razy
Doczy: 17 Mar 2008
Skd: świdnik
Wysany: 2009-08-24, 23:58   

ja tez skracałem orginalne o jakies 12 mm
i jest git

sulek 

Wysany: 2009-08-25, 10:17   

Ale musiałeś jakoś rozbierać lampy czy po prostu skróciłeś, zdjąłeś reflektor, wsadziłeś silniczek i już wszystko działało??

luki55 

Wysany: 2009-08-26, 19:02   

nic nie wyciągałem silniczki zakładałem na aucie cięzko zapiąc tą kulke ale jest to wylonalne pomoze ci w tym cienki srubokręt

sulek 

Wysany: 2009-08-26, 23:43   

No właśnie ta kulak to jest problem, bo nie chce, żeby mi się te biały patyk połamał, ponieważ będzie on sklejony,a wiec nie tak sztywny jak nieruszany. Ten śrubokręt to płaski i co włożyć do miedzy potwór a kulkę, żeby ta kulka się prześlizgnęła - łatwiej weszła w otwór??

luki55 

Wysany: 2009-08-27, 12:06   

sam dojdziesz jak włozysz śrubokręt trzeba poprostu zrobic srubokrętem przeciw wage i wcisnąc tą kulke przede wszystkim nie klej tego sam tylko zanies do jakiegos plastikarza i niech wtopi w środek jakiegoś druta albo wkręta tak jak u mnie i będzie mocne jak oryginał

sulek 

Wysany: 2009-08-27, 12:51   

Nie no sam nie miałem zamiaru tego robić, chcę zanieść te silniczki od osoby spawającej plastiki, myślisz, że ona wtopi ten drut w ten biały plastik?? A skracałeś sam czy ten gościu od plastików ci skracał??
Ostatnio zmieniony przez sulek 2009-08-27, 12:55, w caoci zmieniany 3 razy  

bujonik 

Doczy: 13 Pa 2008
Skd: Błonie
Wysany: 2009-08-27, 13:06   

do tych lamp DEPO każdy ma problem z silniczkami:) nie lepiej było kupic lampy in-pro:)tam pasuje wszystko jak do oryg...
wpracając do tematu to zdaje mi sie że silniczki od ZKW pasują idealnie do lamp DEPO...

sulek 

Wysany: 2009-08-27, 13:15   

ZKW czyli coś konkretnie, gdzie je zdobyć?? <hmmm> myślałem, że to to samo, nie wiedziałem, że silniczki nie będą pasować. A lampy IN.PRO można dostać gdzieś na allegro?? Myślałem, że IN.PRO i DEPO to jeden pies.

bujonik 

Wysany: 2009-08-27, 22:42   

inpro lampy są identyczne jak oryg tyle że mają szkła z ringami, zmierz długośc silniczka który masz z boscha ja zmierze od zkw i się okaże:)

sulek 

Wysany: 2009-08-31, 00:10   

Przepraszam, że tak długo nie odpisywałem, ale przez week nie miałem neta. Ten biały patyk o długości 57mm, a jak te ZKW?? Już teraz wiem co to ZKW, znaczy firma, która robi reflektory do współczesnych BMW np, E90 :)

bujonik 

Wysany: 2009-08-31, 16:17   

hehe myślałem ze znasz te firme:) ja zmierze te patyki jakoś w tyg. i napisze, leżą w garage u mojej babki , jak bede w odwiedzinach to dokonam pomiaru:)

sulek 

Wysany: 2009-08-31, 23:43   

Na innym forum chłopaki piszą, że silniczki BOSCH normalnie pasują do tych lamp, tylko trzeba zdjąć lamp i włożyć na spokojnie te kulki i wszystko będzie działać. Trzeba zdjąć klosze lamp, ta kulka musi wejść w gniazdo będące częścią odbłyśnika, jest podobno duży opór, ale normalnie wtedy chodzą. Cytuję wypowiedź: "Jak się obetnie patyk to odbłyśnik będzie tylko odpychany ale z powrotem będzie wracał do poprzedniego położenia pod wpływem własnej masy. Efekt będzie taki, że na dziurach światła będą ci skakać."

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2009-11-04, 21:55   

sluchajcie a czy nie bedzie lepiej jak sie koncowke od strony silniczka skróci i odpowiednio uksztaltuje czesce wchodzaca w zatrzask zamiast wycinac i kleic?? robil moze tak ktos?
pytam bo mnie czeka taka operacja i kazda pomoc bedzie przydatna!

pozdrawiam!
kuba

już nie Mczy.

sulek 

Wysany: 2010-01-10, 22:34   

No jakoś wcisnąłem z mechanikiem te kulki od tego patyczka, ale silniczki za Chiny nie chciały regulować położenia lamp góra dół, jakby ten patyczek nie miał miejsca chować się. Czyli chyba będzie trzeba skrócić 14mm. A to o czym pisze rogaś318 to całkiem nie głupi pomysł, skrócić na końcu i bez problemu będzie wszystko działać. patyk się nie połamie. Albo skrócić w środku i miejscu gdzie patyk będzie spawany nanieść więcej tworzywa (i tak tonie będzie przeszkadzać) i patyk w pewnym momencie nie będzie miał kształtu śrubokręta krzyżakowego, ale kwadratu.

Ratay 

Doczy: 13 Mar 2006
Skd: Zabrze
Wysany: 2010-01-19, 22:14   

Witam rozebrał ktos silniczek zeby obciąc ten patyk od tyłu? I czy te 14 mm to dobra długośc bo musze sobie zrobic regulacje do depo, a jak wloze te silniczki to nie ma mozliwości jakiegokolwiek ruchu.

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2010-01-20, 21:59   

Czesc1
Ja odcialem te plastikowe patyki od strony silniczka.
wazne jest zeby jednak nie ucinac na rowno 14 mm tylko zostawic sobie kawalek ok 1.5 mm zeby moc zrobic cos w rodzaju grzybka. ja nacinalem patyka nozem i pozniej powoli rzezbilem miejsce na te biale kolka z zatrzaskami. po wyrzezbieniu wzialem lutownice i delikatnie nadtopilem konce tych patykow a potem pilnikiem do metalu uksztaltowalem zeby bylo jak najbardziej okragle. mozliwe ze lepiej by bylo dac to do kogos kto sie zajmuje obrobka plastiku ale nie mam nikogo takiego pod reka.
jak narazie to dziala.
pozdrawiam!

już nie Mczy.

krzysiek8833 

Doczy: 21 Sty 2010
Skd: ten swąd...
Wysany: 2010-02-10, 18:56   

kurde to u was jest za długi a u mnie ten ori patyk jest za krutki, o co kaman wogóle??stare silniczki mam z lamp bosch bez soczewki no a depo mam z soczewką noi krótki ten ori jest o jakieś 5mm

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: