prosze w tym temacie nawiazac do twardosci, obnizeniu i ogolnych doswiadczeniach z przekladaniem roznych springów w E30.. seryjne z coupe w touring itd. itp.
aktualnie bawie sie z seria z innej wersji nadwozia + komplet eibach'a z wersji 6 garków ale sedana do kombi (tyl siadl b. mocno)
mysle nad kupnem GH albo GT-cupline (które ponoć sa dosyć miekkie)
_________________ Sex jest jak BMW... Radość z jazdy...
Ostatnio zmieniony przez ahir 2009-09-09, 09:34, w caoci zmieniany 2 razy
co masz na myśli pisząc "ze starości coś jest nie tak"
ja mam eibach (-30 x4) u siebie do tego amorki przód sachs, tył monroe i ten zestaw do miękkich raczej nie należy, ba mógłbym napisać że komfort to dla mnie pojęcie nie znane co potwierdza każda osoba która ze mną jechała
To ja mam ten zestaw FK z tym że jest to 60/40 ... Ogólnie jeździ sie b.przyjemnie . Usiadła na początku dość słabo bo z 65 na 62 cm więc 30 mm , ale po 1500 km usiadła o kolejne 10mm więc jest nadzieje że sie doklepie
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki
znalazlem wlasnie teraz tez jakies GT-CUPLINE do wersji kombi niby.. tyle ze sa 2,5 razy drozsze od tych GH a w zasadzie to tez ich nie znam, ktos ma jakies doswiadczenia??
Ostatnio zmieniony przez ahir 2009-09-07, 16:54, w caoci zmieniany 1 raz
znalazłem jeszcze pasujące do mnie Jamex'y... GH i FK Automotive odpadają bo nie ich na magazynie..
wiec zostaje pytanie GT-cupline czy Jamex?
Jamex'y z Dars Tuning a czytalem ze komus auto na tych sprezynach (-40mm) zamiast isc na lekka glebe poszlo do góry.. ? czy tak zostalo czy sie "ujezdzily" i poszly na dol?
odradzam JAMEX nawet nie myśl o nich wyrzucona kasa! pisałem na forum dlaczego odradzam.
luzi Poszukaj zanim napiszesz !!! www.felgengarage.pl
Doczy: 08 Lis 2008 Skd: Kęty/Kraków
Wysany: 2009-09-13, 12:24
nie polecam gt kupaline, kupiłem auto z zamontowanym kompletem tej firmy 60/40, siedzi ładnie ale są miekkię i auto skacze na nierównościach, co do innych firm to kolega ma u siebie z przodu h&r niebieskie -40mm a tył ori m-technik i jezdzi się dużo lepiej, w porownaniu do serii przód siadł te 40mm , twardość nieduża ale autko fajnie się trzyma a i komfort niezły