Wysany: 2009-09-05, 10:14 SZPERA 100% jak i czym spawać???
Witam. mam pyt czym i w jaki sposob spawac most na stale? spawalem juz kilka razy i nie chce trzymać... nie ma satelitek wiec jakim sposobem to zblokowac? ma ktos jakis sprawdzony sposob na to? Elektroda wystarczy?
nie ma bo sie zerwaly podczas jazdy wszystko jest cale, kosz tez, tylko nie ma sat. nie mam foto...
[ Dodano: 2009-09-07, 15:14 ]
czy ktos jest mi w stanie wytłumaczyc czym to spawac? siedzialem cala sobote nad tym mostem i w niedziele po 2 godzinach jazdy sie znowu rozpadł... PRZED MONTARZEM BYLO SPAWANE ELEKTRODA KWASÓWKA. nie mam sił juz. pomocy.
Jak nie ma satelitek to raczej już tylko na śmietnik ten dyfer bo próby zaspawania tego zakończą się tak że spaw puści i :cenzura: zimna.
Ja spawałem migiem tak ze w razie czego można było zmienić flanszę w razie ukręcenia.
Ładnie zalane migiem. Też chciałem spawać elektrodą ale bałem się że wpłynie to negatywnie na hartowane satelitki które będą poddane dużej temperaturze.
U mnie wyglada to tak i zorbiłem na tym już koło 1800km bez żadnego problemu:
wcześniej miałem inny dyfer zaspawany bez satelitek tez i wytrzymał ok 4000km i ''zboczona jazde'' a ten ostatni moze niecale 200km... straszna lipa 400zl to dobra cena?