Wysany: 2009-09-12, 17:30 [e34] m30b35 jak odpiąć alarm i imobilajzer?
Na wstępie witam na forum, pewnie kilka osób kojarzy mnie z bmw-e30.pl
a że mój kolega ma problem, to się zarejestrowałem i tutaj ale do rzeczy.
Potrzebuję info, jak odpiąć wszelkie zabezpieczenia w e34, żeby dało radę odpalić silnik. Auto ma fabryczny alarm, immobilajzer na dotyk, oraz kluczyku ;D
niestety, silnik kręci ale nie odpala, a coś na 100% jest nie tak z którymś z zabezpieczeń, bo po sekundzie albo migną kierunki i znów trzeba przyłożyć immobilajzer, albo zaczyna coś pikać. Syreny od alarmu nie ma, więc ciężka sprawa.
jakby ktoś miał jakieś informacje, jak w łatwy sposób bez elektryka to obejść, stawiam piwo! Chciałbym, żeby to m30b35 odpaliło, bo jeśli odpali to na wiosnę wskakuje do mojej e30...
odłączenie akumulatora na jakis czas nic nie daje, odłączenie centralki alarmu (ori bmw) pod siedzeniem z tyłu też nie przynosi rezulatów...
edit:
nie wiem, czy to istotne ale auto ma pełne obc.
Ostatnio zmieniony przez kotmen 2009-09-12, 20:34, w caoci zmieniany 2 razy
sprawdz czy pompa podaje paliwo przy kreceniu , bo moze ma odciecie , jesli nie to poszukaj grubego przewodu zielono fioletowego przy wtyczce wiązki , jest to od pompy i zapodaj tam +
grzesiekd111, dzieki wielkie, przewód był odłączony, a właściwie przecięty... pompka już chodzi (słychać ją), ale silnik dalej nie chce zapalić. Najśmieszniejsze jest to, że jest iskra, a pompka chodzi. Nawet podłączaliśmy na stałe, żeby chodziła i dalej nie chce zapalić...
dostała kielicha w gardło na rozruch (raczej szklankę jej trzeba, ;D) ale załapała tylko na moment, i dalej lipa. Możliwe, że pompka trup, bo dość głośno działa... Może jeszcze jakieś propozycje?
a to auto w ogole chodziło?? skoro daje paliwo i jest iskra to chodzić musi. sprawdz czy na listwie jest paliwo. bo skoro odpaliła po walniu to ewidentna wina z paliwem. to bylo na gazie??
Zobacz czy czasem komputera nie odcina, iskra jest bo jak dobrze pamiętam w M30 jest oddzielny moduł zapłonowy i nawet przy odłączonym ECU iskra będzie a auto nie odpali
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
Zobacz czy czasem komputera nie odcina, iskra jest bo jak dobrze pamiętam w M30 jest oddzielny moduł zapłonowy i nawet przy odłączonym ECU iskra będzie a auto nie odpali
Tak miałem jak wkładałem M30B28 do e28 i nie chciał odpalić sprawdzałem iskre i była na świecy a auto dalej nie odpala dopiero po chwili zauważyłem że wtyczka od ECU jest odpięta
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)